Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 24 авг 2007 16:51

Бе нека си снимат, и мене преди 2 години ме бяха снимали, пуснали някаква хартийка в пощата, на която се случило нещо :D т.е. по този начин не си редовно призован и трябва си луд за да отидеш....след това като ми бяха взели талона за друго нарушение тая на гишето не ми го даде, а ме прати в стаята за видеонаблюдение....ама то явно минало му давността, някакъв там извади един тефтер по-голям от масата, изнесе ми една лекция как не съм уважавал КАТ, щото не съм отишъл, къде кво съм направил, ама аз даже и не го слушах и накрая - нищо, викай "хайде бегай" и си взех талона без никакъв акт за това ми нарушение....така че като почнат да призовават редовно (може и да са почнали), тогава ще му мислим.....аз такива хартийки от КАТ, от общината и прочие въобще не ги намирам, имам ей-такааааааааава дупка в пощенската кутия... :D

Потребителски аватар
bratignasio
Автомобил:
Двигател:

смех

Мнениеот bratignasio » Чет 13 сеп 2007 12:22

От всичко изброено до момента,само белиа форд е истина-снима ме(изпреварих го с 90 на София-Ленд)видях камерата в средата на задния джам и такава в средата на предния.Караше с ограничението,честитката доиде след 30-35 дни.На останалите изброени места съм минавал без наказано.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 18 сеп 2007 18:14

R@do написа:нямали някакви плаки от оловно стъкло за номерата?

Даваха ги по дискавъри :lol: в Mythbusters :lol: не струват...не лъжат камерите

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 20 сеп 2007 16:16

Днес като пътувах към работата на новоасфалтирания участък на Цариградско шосе в посока от Алея Яворов към Орлов Мост малко след полиграфическия комбинат забелязах две нови новинички камери разположени на два последователни стълба така че чудесно да "хванат" колата отпред и отзад и гледат точно в BUS лентата.
Личното ми предположение е че тези камери следят за прилагането на чл.15 ал.6 от ЗДП
Закон за движение по пътищата написа:чл.15 (6) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства.

Като гледах откъде е опашката в другите две (свободни за МПС) ленти, нищо чудно и вече да функционират. Със сигурност до месец ще Ви дам точна информация защото аз съм един от нарушителите, които ежедневно си позволяват сутрин в джаза да джиткат по BUS лентата и ако системата работи и се ползва за това което предположих вече съм 100% документиран.

След кратка справка с нормативната уредба може да се очаква следното:
Закон за движение по пътищата написа:чл.183 (2) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
1. ...
2. нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение;
3. ...

Което пък от своя страна е съпроводено със:
НАРЕДБА № I-139 от 16.09.2002 г.
за определяне на първоначалния максимален размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство и нарушенията, за които се отнемат
написа:
Чл. 3. (1) За нарушения на правилата за движение по пътищата от водач на моторно превозно средство съгласно Закона за движението по пътищата (ЗДвП) от максималния размер се отнемат точки, както следва:
...
12. за нарушаване правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение (чл. 183, ал. 2, т. 2 ЗДвП) - 3 к. т.;
...

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Чет 20 сеп 2007 16:24

колеги спазвайте правилата за движение и не се притеснявайте къде има камери. :drive

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 20 сеп 2007 16:27

В Хасково за първи път сложиха камери преди 3 дни на две кръстовища на булевардите "Ръковски"-"Съединение" (до книжарница "Пингвините") и другата е на зеленчуковият пазар (най-гадното кръстовище в града) които познават Хасково се сещат за кое кръстовище говоря. Скоро щяли да слагат почти навсякъде - Аз съм привърженик на тези камери ,даже табели да слагат насам - натам "Усмихнете се! - Снима ви КАТ!"

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 20 сеп 2007 16:33

а камеррите за скорост би трябвало да бъдат засичани от радар детекторите или се лъжа?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 20 сеп 2007 16:43

hooligans написа:а камеррите за скорост би трябвало да бъдат засичани от радар детекторите или се лъжа?
Не се лъжеш. Между другото точно на описаните преди малко от мен две камери радар детектора ми пищи та се кине (4 деления в Ка-банда при това в CITY mode)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 20 сеп 2007 22:23

Anbuch написа: Скоро щяли да слагат почти навсякъде - Аз съм привърженик на тези камери ,даже табели да слагат насам - натам "Усмихнете се! - Снима ви КАТ!"

Така требе да е, иначе пистите ще са празни, и всеки ще се мъчи по града да се пързаля :wink:

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пет 21 сеп 2007 8:22

Днес, сутринта, към 08:05ч. чакам за ляв завой втора или трета кола на изхода на Овча Купел (старият път) посока Красна Поляна и си зяпам по колите дето са в насрещното. Видях 2 Астри с камери. Едната Влезна в квартала по старият път, а другата продължи към старата част.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 21 сеп 2007 15:02

timon_tg написа:колеги спазвайте правилата за движение и не се притеснявайте къде има камери. :drive

Не че неискам да спазвам правилата за движение, просто не е толкова лесно да сеспазват поне в София (навсякъде задръстване, пълно с откачени маршруткаджии, няма къде да се паркира и още незнам си какво)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 21 сеп 2007 15:21

timon_tg написа:колеги спазвайте правилата за движение и не се притеснявайте къде има камери. :drive

ти караш ли по учебник?
Аз пък хванах цаката за коланите, ма тука ми трудно да я обесня

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 21 сеп 2007 15:25

R@do написа:

ти караш ли по учебник?
Аз пък хванах цаката за коланите, ма тука ми трудно да я обесня

Пробвай, че ми стана любопитно! :wink:

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 21 сеп 2007 15:32

ако си хванал някаква цака на колана , най-вероятно ще се надцакаш сам ! :027:

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Сря 10 окт 2007 19:14

На Цариградско посока Орлов мост има знак 50 и след него има камера с радар така че внимавайте снимат и тези които се движат в
бус лентата

Върни се в “Пътеводител”