Пътна помощ в Турция

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Пътна помощ в Турция

Мнениеот hooligans » Пон 06 фев 2012 8:43

ivofordivo написа:Карат малко лудо,интересно е че не се удрят.Изпреварват отвсички страни.

И клаксона през 5 секунди mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 06 фев 2012 11:44

Много добре си карат хората и са супер толерантни за разлика от Българските шофери :bowdown Има определено време за година което дадено МПС може да прекара в Турция а ако иска може да влиза всеки ден В паспорта на квадратния печат си пише до кога можеш да стоиш с колата там

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Чет 09 фев 2012 13:18

Ще пътувам за Истамбул в Събота ако някой има нещо за каране натам сега е моментът.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 09 фев 2012 13:32

Чудомир написа:
Andonov написа:...ако и двете превозни средства не са на един собственик, защото се тълкува като търговска дейност.

ivofordivo написа:...разполагам с платформа и тегллещо МПС и двете са на едно и също име...

Тук май се имаше предвид теглещото и тегленото МПС да са на едно има, а не теглещото и платформата.

Правилно. :да:

Така, че колегата предлагащ услугата на територията на Турция, да има късмет да не се сблъсква с турските закони.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 09 фев 2012 20:08

ivofordivo написа:Ще пътувам за Истамбул в Събота ако някой има нещо за каране натам сега е моментът.

Трябва да си вземеш предплатена карта за магистралата.Когато минаваш през пункта само да я приближиш до скенера и да си вземе колкото трябва.По бързо става така.Иначе с плащане в брой или там какъвто е по другите кабинки предполага да е мазаница!Как не удариха колата не знам :Mr Green Fun Това няма такова каране където да съм ходил mhihi По едно време се принудих да сляза от колата да ме пуснат в другата лента.Ако знае някой къде е кв."Аксарай",от влизането ни в Истанбул,ни трябваха 2часа и 30мин.да стигнем до там!Това за толерантност и колегиалност,забрави :twisted: Оставих колата пред хотела и там един от тяхната "Чистота"сложи един чувал със строителни отпадъци върху предния капак scare Когато не са на червено,никой не ти дава път като пешеходец.Според мен,руската рулетка е по сигурен начин да оцелееш на пеш.пътека!Просто тръгваш и се молиш да спрат mhihi .Спират,много са бързи mhihi Иначе Истанбул е хубав град,но Константинопол е бил величествен по оно време.Турците са успели да разрушат Балканския РИМ!!!Оставили са само това дето им трябва:водоснабдяването на града!Цени като в БГ дори за някои неща,по евтино заради ниската цена на лирата в момента.Общо взето заслужава си да се види!

Потребителски аватар
Manolov
Автомобил: Seat Inka
Двигател: 1Y
Контакти:

Мнениеот Manolov » Нед 12 фев 2012 17:04

Точно турците дерат на магистралата.На излизане от Истанбул ми затегна динамото, пуши ремъка не е истина.Отбих си в дясно, хубаво, че бях излязъл вече от лудницата колеги знаят как е след 18.00 там по пътищата.Трябваше ми нож да изрежа ремъка и на акумулатор, но никой не спира, ама никой.Дори нашите тир-аджии не спират.Спря едно лице с бора синя, което за ходилите знаят, че рядко в Истанбул има кола над 5 год , като ми предложи да извика негов приятел с платформа да ме заведе до сервиз за 600ЕВРО!!!. След като му отказах, все пак съм от Ямбол и за тези пари някой ще запали и ще дойде това са 1200лв.Това лице нямаше нож да махна ремъка, а излезе, че има въже и предложи да ме закара до бензиностанция на 25км.за 300евро.почна сам да сваля цената до 100 евро, но до край не даде нож.Малко по-късно ще сложа и снимка на индивида.Иначе би трябвало на бутане да може да се мине границата.За тях е важно да излезеш с автомобила с който си влязъл.Иначе предимно вечер се прибирам в БГ и на Лесово от турско има само 1 митничар и минаваш само с документи, не гледа дали колата реално е там , дали е качена на нещо.Тези на паспортна проверка не знам дали ще се заядат.

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Пон 13 фев 2012 12:52

На влизане в Турция първата кабинка ти заснемат номера на колата ,на втората кабинка ти слагат печат и ти проверяват талона и зелената карта и ти записват в паспорта че си влезнал с кола на третата кабинка пак ти проверяват паспорта дали е сложен печат,минтически служител проверява да не се внася нещо незаконно и ти се разсписва или слага печат че си проверен ,на последната кабинка ти проверяват отново паспорта за печат и дали си минал митническа проверка.И после газ по магистралата.

Значи и двете превозни средства са на също име т.е колата която тегли ремаркето.

Не мисля че ще има проблем ако примерно някой закъса да мина да го натоваря,стига да е изгодно за двете страни.Не съм чул да има закон който да регламентира че на магистралата ако закъсаш трябва задължително да те качи тяхна пътна помощ.Не съм влизал в турция с ремаркето,за да кажа дали е някой създава проблеми.Но докато не се пробва не -може да се каже на 100 % че няма проблем.
На границата навлизане в БГ,ако толкова се заядат може да се избута колата , стига да не е тотална щета.Тогава ще е трудно с бутането.Сега в Неделя се прибрах на 2-3 места видях коли паркирани покрай магистралата през канавката отдругата страна така че да са извън пределите на магистралата и никой не ги закача.Лятото съм виждал как 2 немски возила се дърпат на въже щом са минали значи не би трябвало да е проблем.Виждал съм как свалят на наща граница бг-кола от турско камионче,виждал съм камионче на СБА как навлиза в турско ,предполагам че не за пазара в Одрин.

Ама човек докато не се сблъска с проблема нищо неможе да каже на 100%.

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Пет 04 май 2012 14:16

Пак да съжавя темата,проблем с турците нямах преди 3 дни се върнах от Чанак-кале с платформата докарах една ланчия на която буталото и беше излезнало през блока.Никой никъде не ме е спирал и никой за нищо не ме е питал.На границата не са ме питали нищо т.е и тях не ги интересува важното е че въпросната кола е излезнала от тяхната територия заедно с шофиора който е влезнал с нея.

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Вто 08 яну 2013 15:48

Турците сменят картите с който се плащат магистралите,старите ще важат още но не знам колко,Новите са с чипове и до колкото разбрах ще са на принципа GO-Box.т.е ще се преминава и автоматично ще се одържат пари.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 08 яну 2013 18:34

Старите карти горят ли? Пфу имам 2 карти :bishop

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Сря 09 яну 2013 17:44

Предполагам че ще важат още малко,но незнам колко.В понеделник се върнах от Анталия докарах едно Рено на платформата нещо проблем в двигателя,Та със старите карти се минава вече само на една бариера,и не се зареждат,Като ти свършат парите в нея направо нова.Аз имах останали лири в нея ,даже още 30 има и затова карах с нея.Но до кога незнам.При следващото ходене ще пиша пак. :да:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 10 яну 2013 15:25

Да сменят картите с такива с чипове.На тази фирма дето взех,представлява една лепенка ,вътре е чипа и се залепя на огледалото за обратно виждане.Минаваш бавно и то отчита и святка зелено.Бариера няма.Някой който е по запознат да разясни,ако нямаш карта или чип и преминеш какви са последствията.Има камери и ти изписва,че си записан и т.н.Също не знам колко ми взима на осечки.Преди с картата се виждаще какво остава и колко ти взима.Въобще до Истанбул каква е цената?До Чорлу?На км ли се отчита или каквото и да е?
ПП само да добавя,че взех минималната цена,която е 35 лири.При теб остава още една лепенка с баркод,която служи може би на пунктовете да я заредиш с пари.Може също и онлайн.Доколкото се разбрахме на английско-български,новите чипове нямат срок на ползване.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Вто 26 фев 2013 15:33

KGS картите вече не важат, новите се казват HGS купуват се САМО от пощенски клонове (PTT), на турците са им казали, че ако минеш 2-3 пъти за сега няма да има проблем понеже имат недостиг на стикерите, глобата за преминаване без да платиш по спомен беше около 30 лири. До колкото разбрах от Турско-Английския стикера струва 5 лири другите се за плащане на магистралата, парите от KGS картите могат да се прехвърлят на новите стикери, но ми казаха, че трябва да отида до мост който е над мраморно море (което не направих). Цената на магистралата до Чорлу е около 3 лири и от там до Истанбул и пак около тази сума.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 26 фев 2013 16:41, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 07 мар 2013 18:00

Колеги , аз 3 пъти съм ходил в Турция и никъде нищо не съм плащал :eek
Дори първият път се бях притеснил и в началото на магистралата спрях да питам от къде , кво , що ,колко , а те ми отговориха : Ако автомобила не е турска регистрация Free !
И от тогава вече не питам :mhihi

Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivofordivo » Вто 16 апр 2013 11:31

Още разполагам с платформа за коли,ако мога да бъда с нещо полезен на колеги от форума съм насреща.Последното голямо пътуване беше Анталия ,преди седмица :love.vwclub

Изображение

Върни се в “Пътеводител”