! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Exell » Чет 12 юли 2012 7:05

Ето преди малко поредния идиот. Пернишко сиво АУДИ /А4/ комби с номер от събор 17. По Симеоновско шосе посока околовръстното , движи се в лява лента , аз в дясна. Близо сме един до друг и мааалко преди светофара клубиста нави десен волан тръгна /в същото време аз съм му на задния стоп , продължавам да си карам , защото няма никаква СВЕТЛИННА индикация , че нашия ше завива и той надясно/ спря , пусна ме да мина , не че имаше голям избор иначе ми влизаше във вратите ....... видимо ядосан , че аз разбираш ли , не съм хвълил боб сутринта и не съм видял в кристалната топка , че АУДИ-то ще прави сложни маневри нашия изпили гуми , вътре се, сука се , дясна лента и ме "издуха" като спрел :applause: :applause: :applause: . Хубавото е , че не гледаше лошо :kissy:

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 13 юли 2012 1:09

Вчера карам по околовръстното отсечката от Филиповци до карулката (до М.Бриколаж).Колоната почваше от Филиповци ,бях на около 250-300 метра от карулката като в страничното ми огледало видях една бяла баничарка и един бял бус да летят в насрещното .... викам си,това са поредните гъзари,които нямат нерви и ще се приберат в правилната колона .... да ама не,срещу тях летяха автомобили,камиони,а те караха в насрещното и в банкета на насрещното .Имам снимки,които незнам дали може да ги пратя някъде,защото и двата автомобила не бяха със специален режим на действие,а господата полицай съм ги заснел как колата минава покрай тях в насрещното (половината движеща се в банкета) и дори се направи,че не я забелязва ....

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Пет 13 юли 2012 7:30

Вчера станах неволен участник в една особена ситуация...слава богу, нямаше никакви последствия, но все пак...според вас аз виновен ли съм ?

Карам си по булеварда с около 60км/ч, имам 2 ленти в моята посока (има 2 и в обратната, по средата има мантинела), аз съм в дясната лента. Приближавам едно голямо уширение (намалявам скоростта, давам мигач), на което има малък паркинг, на който искам и имам право да спра. Там има и пешеходна пътека и автобусна спирка.
Наближавам, не виждам веднага място в което да вляза, защото имаше спрял автобус, така че намалих малко да изчакам рейса да тръгне. Колегата зад мен също намали, явно и той искаше да спре или просто ме изчакваше, защото имаше коли в лявата лента. Междувременно пътници от рейса се наредиха да пресичат по пешеходната пътека и аз първо че съм длъжен да им дам път, второ нямаше и как да се пъхна в паркинга защото те ми стояха на пътя, така че просто им дадох знак да преминат. Хубаво, ама единия не се огледа много и тръгна, обаче през това време от лявата лента с голяма скорост се зададе един идиот (с над 100 караше), почна да свири с клаксона и пешеходеца ако не беше изтичал бързо...
Излиза че аз съм създал опасност за пешеходеца, като съм го пуснал да мине (макар че дори да не исках да го пусна, нямах избор, защото той ми пречеше да мина)...по закон съм длъжен да спра пред пешеходна пътека, а също и да намаля ако приближавам такава и не виждам добре дали няма хора.
В реални ситуации обаче много често се налага да нарушиш закона, съобразявайки се с реалната пътна обстановка и другите шофьори и пешеходци около теб.

Вие какво мислите колеги?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 13 юли 2012 8:04

Щом има пешеходци на пътека си длъжен да ги пуснеш, дори и да не искаш. Няма какво да се притесняваш. Пред офиса всеки ден гледам такива изпълнения на идиоти, които изпреварват през насрещното (при двойна непрекъсната!) две ленти със спрели на пешеходна пътека коли, и пешеходците, видиш ли, са им виновни, понеже са тръгнали да пресичат.
Или пък един с Ford S-Max, който направи обратен завой, само и само за да подгони пешеходец, теглил му една доста основателна дълга...
На всичкото отгоре някаква беше казала: "Какво като си на пешеходна пътека, аз и тук мога да те сгазя". Все по-често обаче ставам свидетел на основателни ритници по калниците на лъскави джипове.

Последна промяна от slimmer на Пет 13 юли 2012 10:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 13 юли 2012 8:11

Форумен пасат с номер СА 0113 НН мина като първия селянин преди малко на кръговото на околовръстното при отбивката за младост.Пред него един джип мина по "банкета" ( който е само камъни и прах ) и пасата да не остане назад и той след него... резултата - пушилка и камъчета :banghead:

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пет 13 юли 2012 12:12

master_gamgee написа:...
Вие какво мислите колеги?

Мислим, че дори според КАТ ти отговаряш за своята скорост и поведение, не за скоростта и поведението на вс останали на пътя. Пешеходците също имат глава на раменете си - ако пускаш някого да мине, това не значи директно и сляпо да минава; нали ти като караш кола и някой камион в планината ти пусне десния мигач, не юркаш сляпо, а внимаваш кво става отсреща?
С 1 дума - съвсем правилно си постъпил ;)
:да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 14 юли 2012 10:33

Хич не ми се пише вече тая тема, ама....

Вчера от жегата ли, масово пешеходците ги беше напекло, изскачаха от всякакви невероятни места без да се оглеждат, една женичка даже се пробва да пробяга едно кръстовище по диагонал буквално през колите, колега от насрещното спря на метър от нея, викам тая ще се върне, да ма не, хуква пак, спирам и аз на метър от нея, тая спира и тя, и пак хуква scare ! Толерантен съм към пешеходците, ама такива изпълнения направо ме.....!

Днес карам през пазара(Ямбол), минавам триъгълника и продължавам към светофара на Ловното, през пазара се минава бавно щото там има и паркинг и всеки изскача от там както му дойде на акъла, ама айде да кажем там е простено, много коли, много хора...кви правила! Та минавам аз от там зад мен кротко си кара соц автомобил, минавам край пазара с 10км/ч, логично е след това да ускоря, така и правя, гледам 8 секунди до края на червеното, карам си нормално с 40, чувам рев отстрани, викам си за тия 100 метра само кола 500 коня би могла да изпревари безпрепятствено, поглеждам в огледалото, няма никой :shock , с периферното си зрение го виждам как ме изпреварва, а единствения вариант да се прибере, е аз да натисна спирачките! Ляв мигач не знам дали е дал, ама десен нямаше, това още повече дразни!

Та колеги, започвайки изпреварване най важния фактор е да няма коли насреща, но съвсем не е и единствен, важно и да има къде да се прибереш без да пречиш на останалите!

п.п.Знам, че няма как да стане, но все пак искрено се надявам да не пиша скоро в тази тема!

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Съб 14 юли 2012 15:08

ivo_555 написа:п.п.Знам, че няма как да стане, но все пак искрено се надявам да не пиша скоро в тази тема!

хм...на ден виждам поне по един идиот на пътя, който си заслужава споменаването тук, макар че за мое щастие повечето изцепки които забелязвам (или съм подложен на тях) не са нешо сериозно, от което да не можеш да се измъкнеш с добри реакция, скорост и дистанция и (често) даване на път на идиота който се опитва да те засече, отнеме предимство и т.н...но все пак си е стрес...като например вчера на магистралата Варна-София, тъпака който ме изпреварваше, навлезе в моята лента и мина на една боя от мен, а аз нямаше къде да се дръпна вдясно (в аварийната лента), защото имаше спрели две коли и хора около тях

simo написа:.....С 1 дума - съвсем правилно си постъпил ;)
е, аз пък вчера бях в ролята на несъобразителния идиот, с тази разлика че карах достатъчно бавно за да мога да спра пред пешеходната пътека. Ситуацията беше такава че бях в дясна лента, а по-напред имаше спряла кола в лява лента, която даваше мигач за да завива. Там обаче има и пешеходна пътека, но аз реших че колегата само завива и изчаква колите от насрещното да се махнат, защото заради другата кола не можах да видя пешеходката, докато не изскочи пред мен...е, трябваше да набия спирачка по-рязко, защото вече бях близо...

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Нед 15 юли 2012 9:25

simo написа:.....С 1 дума - съвсем правилно си постъпил ;)
е, аз пък вчера бях в ролята на несъобразителния идиот, с тази разлика че карах достатъчно бавно за да мога да спра пред пешеходната пътека. Ситуацията беше такава че бях в дясна лента, а по-напред имаше спряла кола в лява лента, която даваше мигач за да завива. Там обаче има и пешеходна пътека, но аз реших че колегата само завива и изчаква колите от насрещното да се махнат, защото заради другата кола не можах да видя пешеходката, докато не изскочи пред мен...е, трябваше да набия спирачка по-рязко, защото вече бях близо...[/quote]

Евала колега, че осъзнаваш грешката си и я признаваш..В тази тема редовно пишещия мнение е най-добрия шофьор, а всички други покрай него са недъгави :screwy :screwy

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 15 юли 2012 9:36

SobieskIm написа:Евала колега, че осъзнаваш грешката си и я признаваш..В тази тема редовно пишещия мнение е най-добрия шофьор, а всички други покрай него са недъгави :screwy :screwy

Не е никаква грешка,а кофти стечение на обстоятелствата,ако някой може да каже че може да гадае в такива ситуации,ще му кажа евала(ако бях жена можеше и свирка,ама съм мъж)
Тука редовно,за пример в Д-град има в центъра едни пешеходни пътеки,винаги те са наобградени от коли и доста често минавайки по този булевард карам с ниска скорост че не веднъж ми е изкачал пешеходец,а аз нямам никаква видимосто от тези спрели коли до пешеходните пътеки и тука идва въпроса,кой ще се погрижи за тези коли да ги отстрани и така да има видемост от нас водачите към тези пешеходни пътеки?
Едвали някой ще си мръдне пръста,иначе съм засичл доста чест спряни патрулики там,ама нищо.Да живе е родната ни полиция :banghead:

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Нед 15 юли 2012 10:22

действието ми може да се смята за грешка дотолкова, доколкото пред пешеходна пътека и липса на видимост (заради спрялата кола) трябва да очакваш някой пешеходец да ти излезе (в случая аз не се замислих) и съответно да караш още по бавно и внимателно, отколкото карах аз...но така или иначе около пешеходна пътека имам навик да се оглеждам добре и имам някаква готовност със спирачката. По-лошото е на места където няма видимост и няма пешеходна пътека - пешеходеца често пресича на най-неочаквани места, защото така му скимнало и не се съобразява че на теб ти трябва време да го забележиш и да реагираш (още повече че ти трябва да си гледаш и карането, да се съобразяваш с околните коли и не на последно място да съобразиш как да спреш пред пешеходеца, ако зад теб се е залепила друга кола караща със същата скорост).

enigma79 написа:...а аз нямам никаква видимосто от тези спрели коли до пешеходните пътеки и тука идва въпроса,кой ще се погрижи за тези коли да ги отстрани и така да има видемост от нас водачите към тези пешеходни пътеки?

абе то по закон нямаш право да спираш върху и около пешеходна пътека, ама то кой ти спазва законите...
Не казвам че аз съм идеален шофьор, обаче като трябва да паркирам някъде, първо се замислям дали няма да преча на някого и да наруша някакъв правилник и чак тогава си намирам дупка. За съжаление обаче има доста народ, който спира в първото изпречило се място, без да му пука дали не е в нарушение и най вече дали не създава пречки или опсаности за другите водачи и пешеходците...колко пъти съм се нагледал на наглеци, които спират в пиков час в единствената лента за да си напазаруват от съседния магазин и съответно трябва да навлизаш в отсрещната лента за да можеш да минеш, само дето отсрещната е също пълна с коли...

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Нед 15 юли 2012 19:58

Прибирам се от едно село в посока Монтана.Пътя там е завои и много дупки.На отиване, докато изкачвахме по шарената сянка зад мен се забива Астра комби с регистрация М и си бичи на дълги.Показвам му с аварийни, гасене - включване на светлини, ръкомахам през прозореца, но реакция 0. Покарах още малко, спирачки отстрани в банкета, пуснах го.Оттам дълги и ги вдигнах максимално нависоко.Дебила издържа точно километър, преди да тръгне да изпреварва в ЗАВОЙ ( както истинските майстори ). Втория случай на връщане.Карам зад някаква хонда като SUV.Идва права, оттам газ на полото да го мина, че отзад още хора чакат.Но тоя тарикат дава газ на хондата и онова пушииии.... да не го изпреваря.Да обаче приключих маневрата и следваха завои.Оттам с 20 и спирачки по всички завои. Изпреварване ми предприе на едно място, накоето пътя отдясно беше пропаднал и се минаваше само в лява лента.Най отляво насипан чакъл за импровизирано оширение.На това стеснение тоя не издържа и тръгна да ме изпреварва от чакъла.Баси и тъпака.Естествено яко жар на полото и яде на бика мъдете.П.п. въпросния пумяр возеше може би баща си и майка си не знам.Възрастни хора... това е от мен.Изводите оставям на вас.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Нед 15 юли 2012 22:46

Са, ти като искаш, пак си ги наказвай, само не прави от положението ситуация.
Понякога нещата се изплъзват и :shock или :horror:
Т.е. не бъди магаре като тях. ;)

Без лоши чувства :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 16 юли 2012 6:30

Pirogov написа:.... Изпреварване ми предприе на едно място, накоето пътя отдясно беше пропаднал и се минаваше само в лява лента.Най отляво насипан чакъл за импровизирано оширение.На това стеснение тоя не издържа и тръгна да ме изпреварва от чакъла.....

веднага след това пропадане е почти 150 градусов десен завой започващ леко на ляво. Иначе за такива случки по тоя път през Петрохан за София особено в петък и неделя, ако взема да разказвам нема ми стигнат 2-3 страници форум :lol:
Има няколко "правила" в случая, изводи които съм си направил за последните 5-6 години
- Софиянец отиващ на BBQ в петък или прибиращ се от такова не може никой да му се пречка на пътя. Настигне ли кола се едно бик вижда червен плащ /изпреварването без значение къде е повече от наложително/
- На всички софиянци всичките им фарове светят, ама и да не светят са пуснати, все едно луноходи срещу тебе идват с по 5, 6, 8 и повече фарове.
- Всички софиянци заобикалят дупките от ляво, при наличие на чисто заобикаляне от дясно или прескачане на същата, с което навлизанията в насрещното стават нормални.
- И пред двете свлачища по пътя, това в Гинци и споменатото по- горе преди Годеч изкачващия се автомобил е с предимство пред спускащите се и това е сигнализирано със знаци, още не ми се е случило да си ползвам предимството там и докато с чакам чинно отнемащия ми предимството ми вдига ръка за извинение :D
- За изпреварващи спускащи по пътя покрай Белидие който минава и е 3 лентов, 2 за изкачване и 1 за спускане не би трябвало изобщо да говоря, макар че там поне 2 пъти съм участвал в 4-но разминаване.
Ако пък се случи да росне малко дъждец, глей кво става :screwy
Та мемоарите които мога да напиша ще са сериозни страници обаче няма смисъл.
За да няма обидени, пояснявам, че не искам да започвам война софия-провинция. Под Софиянец имам предвид всичките пътуващи петък и неделя София-Монтана-Видин-София през Петрохан с регистрации С, СА, СО, ВН, ВР, М

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пон 16 юли 2012 8:26

скоро не бях качвал ама се насъбраха бая клипчета и ...

чудя се дали важат пред полицията тия :roll: в смисъл ще накажат ли нарушител ако представя такъв клип :?:
http://www.youtube.com/watch?v=O7sOVHfj ... ature=plcp

Върни се в “Пътеводител”