vihren1 написа:Аз също карам колело и преди два дни един пасат си изкриви огледалото в мен. Ако се бях сетил да звънна на 112 можеше да взема някой лев. Сравнение с Германия българите са много нетолерантни към вело участниците в движението.
k_garchev написа:Приближаваш се и един силен клаксон,да видиш как скачат в ливадите!Много е дразнещо така!Мотористите са същите гении!
Пасатите не карат по алеите за велосипедисти.
Щом си е изкривил огледалото в теб, значи ти си бил на неправилното място. В Германия велосипедистите на карат в лентите на колите!
Карам колело и кола и виждам и двете гледни точки. В БГ повечето велосипедисти буквално си провокират късмета, както пък и шофьорите на колите не проявават никакъв толеранс. Дълга тема ....
И да не съм оф ..... в квартал Гео Милев (може и в другите де) всеки делничен ден (и почивни на рандом принцип) между 22,30 и 23,30 минава някакъв идиот с чопър който дига на крака целия квартал. Спуска се от зала Фестифална и отивъ кам Шипченски. Толкова отвратителен шум му вдига мотора му, че откъдето мине следва редица от пищящи аларми късно вечер.
Отделно тоя дебил кара без каска. Така съм му набрал мамицата му мръсна. Не трябва да е позволено толкова шумни мотори да се движат по улиците - тоя е тотално извън всякакви норми. Чудя се да го причакам с някой прът вечер ли, щото той си е редовен по тоя маршрут, а се съмнявам държавна институция да го спре да бъде обществено вреден.....
Като се замисля как изглежда, как кара без каска и как не му пука колко шум вдига почти в полунощ ... май само металния прът през киферицата остава варианта