UnLucky написа:Колега, не заблуждавай хората! Именно в Гърция се заяждат за стъклата ако са затъмнени с фолио, а не фабрично, и глобите не са малки! Нека не заблуждаваме колегите, да не изгори някой!
От 2 години редовно пътувам по Гърция, и да ти кажа честно Българска кола с Фолио, не съм виждал!
Ако искаш може да провериш, отиди до Атина или СОлун, и ако не си дойдеш без колата заради яките глоби значи си късметлия! Това че нашите куки не правят проблем за фолиото това не значи че и назапад е така!
Разбрал , недоразбрал и ти съвсем обърка нещата. По форумите ли ги чете тези работи?
Първо поне 30 пъти съм ходил до Солун

Нямам нито една глоба, макар че задните ми прозорци са затъмнени.
В Гърция всяка втора кола е със затъмнени ЗАДНИ прозорци
Единственото ограничение в Гърция е пътниците да се виждат, тоест фолиото не трябва да е много тъмно. Въпреки това за затъмнени задни прозорци там не се прави проблем, минавал съм покрай полицаи и на границата и по пътищата.
Там има доста изцяло затъмнени коли, особено на юг.
За затъмнени ЗАДНИ (отзад, това зад шофьора, дето седят децата, ...как да го напиша че поредния умник да го проумее

Няма международно правило за затъмняването на прозорците, всяка страна си го урежда в националното законодателство и то така, че в повечето случаи е категорично забранено ограничаването на видимостта на ПРЕДНИТЕ и ЧЕЛНОТО стъкла. Такова е правилото и у нас, където само задните могат да се затъмняват при условие че имаш странични огледала.
Чети по-малко форумни бисери и по-често закона. По-достоверно е

Ето я моята кола над Кавала. Можеш да се убедиш сам: