UnLucky написа:Колега, не заблуждавай хората! Именно в Гърция се заяждат за стъклата ако са затъмнени с фолио, а не фабрично, и глобите не са малки! Нека не заблуждаваме колегите, да не изгори някой!
От 2 години редовно пътувам по Гърция, и да ти кажа честно Българска кола с Фолио, не съм виждал!
Ако искаш може да провериш, отиди до Атина или СОлун, и ако не си дойдеш без колата заради яките глоби значи си късметлия! Това че нашите куки не правят проблем за фолиото това не значи че и назапад е така!
Разбрал , недоразбрал и ти съвсем обърка нещата. По форумите ли ги чете тези работи?
Първо поне 30 пъти съм ходил до Солун
Нямам нито една глоба, макар че задните ми прозорци са затъмнени.
В Гърция всяка втора кола е със затъмнени ЗАДНИ прозорци
Единственото ограничение в Гърция е пътниците да се виждат, тоест фолиото не трябва да е много тъмно. Въпреки това за затъмнени задни прозорци там не се прави проблем, минавал съм покрай полицаи и на границата и по пътищата.
Там има доста изцяло затъмнени коли, особено на юг.
За затъмнени ЗАДНИ (отзад, това зад шофьора, дето седят децата, ...как да го напиша че поредния умник да го проумее
) НЯМА ПРОБЛЕМ никъде в ЕС (Европейския съюз Няма международно правило за затъмняването на прозорците, всяка страна си го урежда в националното законодателство и то така, че в повечето случаи е категорично забранено ограничаването на видимостта на ПРЕДНИТЕ и ЧЕЛНОТО стъкла. Такова е правилото и у нас, където само задните могат да се затъмняват при условие че имаш странични огледала.
Чети по-малко форумни бисери и по-често закона. По-достоверно е
Ето я моята кола над Кавала. Можеш да се убедиш сам: