mufin написа:
Истината е че много нашенци си карат там както са си свикнали тук - "гонят" "състезават се" и т.н.
Едно е просто да караш бързо - друго е притискаш предния, да засичаш, да минаваш на червено, да завиваш надясно от най-лявата лента, да ускоряваш, когато те изпреварват.
Все неща, които не съм забелязал гърците да ги правят.
Всъщност ги правим само ние и румънците
Истината е че в Гърция се кара доста по-приятно именно заради липсата на комплексари-състезатели![]()
Успокоителното че в Румъния е още по-голяма идиотщина, тук поне те пускат да се включиш, ако си спрял, а мамалигите дават газ все едно те познават и те мразят теб и целия ти род![]()
Бъдете сигурни че не само в Гърция не обичат селски изпълнения.
Много поздрави!
icoico написа:Види се,има някаква истина в теорията за паралелните вселени,или по-вероятно не си слизал на юг от Лариса,или не си карал след 0 часа,когато едно 70 процента от малаките зад волана са спиртосани като руски колхозник на 8-ми ноемвриНай-малкото не си се запитвал какво означават кандилата,наредени през всеки стотина метра по банкетите на ВСЕКИ път във ВСЯКА провинция на Елада?
mufin написа:Приятелю Ицо,
и по на юг съм слизал и нощем съм карал и мога да говоря спокойно от личен опит
карат бързо но не и просташко-селски като у нас.
За хилядите километри там нито един не ме засе4е, нито един не започна да ускорява, когато го изпреварвам, никой не ми е карал броня в броня, не ми е свирил не ми е мигал с фарове да се отместя.
mufin написа:
Приятелю Ицо,
и по на юг съм слизал и нощем съм карал и мога да говоря спокойно от личен опит
карат бързо но не и просташко-селски като у нас.
За хилядите километри там нито един не ме засе4е, нито един не започна да ускорява, когато го изпреварвам, никой не ми е карал броня в броня, не ми е свирил не ми е мигал с фарове да се отместя.
Сигурно имаш основателни лични причини да ги мразищ, но факт е че там се кара по-спокойно
А относно кандилата по пътищата- давай го по полека, че явно не си запознат
нали не си мислиш че са паметници на самоубили се шофьори.... често срещана заблуда сред работещите в Гърция българи, някои даже накупиха и ги слагат и тук като надгробни паметници...
mufin написа:за кандилата и малките параклисчета- слагат ги по религиозни причини. Гърците са много религиозни, няма нищо общо с ПТП. На мен ми обясняваха че ги слагат когато им се случи нещо хубаво, ей така за да могат хората да почетат добрия Бог.
icoico написа:Мдааа,статистиката...
Относно кандилата-май са пропуснали да ти обяснят разликата между Proskinitari-гореспоменатия
крайпътен параклис,и Mnimosimo(бахмааму и грък не можа да се сети дали така се казва това)-ония лампи с олио и кръст отгоре-не знам даже на български как се казва,които...е-сещаш се...
IceHeart написа:От личен опит знам, че самите ние се мислим за голЯмите шофьори и правиме такива изпреварвания, че някой ден винаги стигат до ПТП-та а относно Гърците при тях такова животно няма! Шофират адски бързо, но пътищата им са поне 90% по хубави от нашите, а като се самислим това също е много важно ! При нас 10% от пътната настилка дали е читава не се знае! Но най-важното е културата на шофиране. Няма какво да се сравняваме с Гърците, масово всички направи "КАРАМЕ" през просото и после като стане белята винаги другият е виновен! НО и в двата случая и дватама имат вина! Не казвам че Гърците са много добри шофьори, просто всяко стадо си има черни овци, но при нас са адски много! Има доста Гърци дето незнаят да паркират, един миналата година ми хлътна вратата, но кво да се прай такъв е живота!
Докато не се научим да уважаваме другите участници в движението, няма да спрат ПТП-тата!
mufin написа:Кандилата, приятелю не са за ПТП...
mufin написа:icoico написа:Мдааа,статистиката...
Относно кандилата-май са пропуснали да ти обяснят разликата между Proskinitari-гореспоменатия
крайпътен параклис,и Mnimosimo(бахмааму и грък не можа да се сети дали така се казва това)-ония лампи с олио и кръст отгоре-не знам даже на български как се казва,които...е-сещаш се...
не знам какво се опитваш да докажеш.
Странно, но и много типично е за нашенеца да коментира неща, които не познава лично
Кандилата, приятелю не са за ПТП, не знам къде си се ровил да търсиш нещо, но по-добре приеми факта че не си запознат, а в тоя случай по-добре е да замълчиш.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта