Гръцки полицаи свалят BG номера

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Гръцки полицаи свалят BG номера

Мнениеот hooligans » Съб 11 сеп 2010 17:45

:screwy :не:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 сеп 2010 18:50

mufin написа:

Истината е че много нашенци си карат там както са си свикнали тук - "гонят" "състезават се" и т.н.
Едно е просто да караш бързо - друго е притискаш предния, да засичаш, да минаваш на червено, да завиваш надясно от най-лявата лента, да ускоряваш, когато те изпреварват.
Все неща, които не съм забелязал гърците да ги правят.
Всъщност ги правим само ние и румънците
Истината е че в Гърция се кара доста по-приятно именно заради липсата на комплексари-състезатели :D
Успокоителното че в Румъния е още по-голяма идиотщина, тук поне те пускат да се включиш, ако си спрял, а мамалигите дават газ все едно те познават и те мразят теб и целия ти род :)
Бъдете сигурни че не само в Гърция не обичат селски изпълнения.
Много поздрави!

Види се,има някаква истина в теорията за паралелните вселени,или по-вероятно не си слизал на юг от Лариса,или не си карал след 0 часа,когато едно 70 процента от малаките зад волана са спиртосани като руски колхозник на 8-ми ноември :lol: Най-малкото не си се запитвал какво означават кандилата,наредени през всеки стотина метра по банкетите на ВСЕКИ път във ВСЯКА провинция на Елада?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 сеп 2010 21:09

Може да се потретя ,но имам много добра позната ,която е от доста годсини в Атина .Та тя ми е казвала ,че още не е виждала катастрофа.А аз съм в Аспарухово и днес отново бяха събрани автобуси ,коли и полицаи!Какво да говорим!??А сигорно некролозите по нашите пътища са по малко???
Караме много брутално и трябва да се замислим!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 11 сеп 2010 22:01

icoico написа:Види се,има някаква истина в теорията за паралелните вселени,или по-вероятно не си слизал на юг от Лариса,или не си карал след 0 часа,когато едно 70 процента от малаките зад волана са спиртосани като руски колхозник на 8-ми ноември :lol: Най-малкото не си се запитвал какво означават кандилата,наредени през всеки стотина метра по банкетите на ВСЕКИ път във ВСЯКА провинция на Елада?

Приятелю Ицо,
и по на юг съм слизал и нощем съм карал и мога да говоря спокойно от личен опит
карат бързо но не и просташко-селски като у нас.
За хилядите километри там нито един не ме засе4е, нито един не започна да ускорява, когато го изпреварвам, никой не ми е карал броня в броня, не ми е свирил не ми е мигал с фарове да се отместя.

Сигурно имаш основателни лични причини да ги мразищ, но факт е че там се кара по-спокойно
А относно кандилата по пътищата- давай го по полека, че явно не си запознат
нали не си мислиш че са паметници на самоубили се шофьори.... често срещана заблуда сред работещите в Гърция българи, някои даже накупиха и ги слагат и тук като надгробни паметници...

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 11 сеп 2010 23:36

mufin написа:Приятелю Ицо,
За хилядите километри там нито един не ме засе4е, нито един не започна да ускорява, когато го изпреварвам, никой не ми е карал броня в броня, не ми е свирил не ми е мигал с фарове да се отместя.

Абсолютно вярно. Всяко лято пътувам до Гърция, полицай съм виждал един път. Карам в ограниченията, карат си спокойно зад мен. Рядко има джигити, и то повечето са с Бг номера, особено от Софето mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 12 сеп 2010 1:05

mufin написа:
Приятелю Ицо,

Сигурно имаш основателни лични причини да ги мразищ, но факт е че там се кара по-спокойно
А относно кандилата по пътищата- давай го по полека, че явно не си запознат
нали не си мислиш че са паметници на самоубили се шофьори.... често срещана заблуда сред работещите в Гърция българи, някои даже накупиха и ги слагат и тук като надгробни паметници...

Абе признавам си,че запознанството ми с гръцките пътни нрави е базирано на няколко преминавания и най-дългият ми престой там не надвишава 15 дни,така,че нямам кой-знае колко основателна причина да мразя гърците(в близък исторически план mhihi ).Все пак от личен опит мога да кажа,че никъде из Европата,включително и в нашата мила родина не съм бил толкова брутално-просташки изпреварван както по завоите на стария път Йоанина-Игуменица,никога не съм си представял по безумно-селско-софийско паркиране от това по улиците на Серес,даже и в Германия с нейните липсващи ограничения на скоростта не съм виждал по-голямо количество "рацери" да си мерят патките както на отсечката Аспровалта-Кавала,и никъде,ама съвсем никъде по света не си представям да има такова количество допълзяващи до колите си шофьори,колкото пред крайбрежните барове на Патра :bowdown Виж информацията за кандилата наистина ми идва от трето лице,така,че ако не излизаме твърде далеч от темата,бих бил благодарен за малко разяснения...
П.С. Наистина е факт,че като цяло там се кара по-спокойно.Дължи се предимно на изсипаните от Европейския съюз и други балами пари за пътища които явно са били в такива количества,че даже гърците не са успели да ги откраднат всичките и е останало нещо построено...
А ,да добавя-световният рекорд за най-бързо спиране и последващо пускане без последствия от полицаи на дебеловрат шофьор на Мерцедес S-клас,превишил скоростта с повече от 5о км/ч. бе подобрен пред очите ми миналата година в едно малко селце близо до Драма :bowdown а относно мотористите им-това вече е тема за съвсем отделен филм по Стивън Кинг,част от който между впрочем съм пускал тук във форума по друг повод преди известно време:
http://www.youtube.com/watch?v=lp38b0Srzw8
като се позагледаш в колите ще установиш,че е снимано най-вероятно преди години,но имаш честната ми дума-оттогава насам се е променила единствено мощността на моторите и броят на възседналите ги откачалки...

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 12 сеп 2010 16:05

за кандилата и малките параклисчета- слагат ги по религиозни причини. Гърците са много религиозни, няма нищо общо с ПТП. На мен ми обясняваха че ги слагат когато им се случи нещо хубаво, ей така за да могат хората да почетат добрия Бог.
Нрави и традиции..
мотористите в Рим са още по-откачени, облечени в Армани банкерки с мотори те изпреварват едновременно от ляво и дясно.

писах толкова много в тая тема, защото масово се разпространяват слухове, които заблуждават туриста, решил да се разходи на юг.
нито има зли полицаи, нито има толкова самоубийци с таралясници като у нас.
За 15 дни през юли нямах ситуация, а още на Симитли щшеш да ме убие голобрад пъпчивец във Вектра 89-а със !!!! жълти!!! джанти

Най-опасно е да се кара у нас и Румъния.
Навсякъде другаде ми се вижда по-добре.
То и статистиката със жертвите е красноречива

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 12 сеп 2010 21:46

Мдааа,статистиката...
Списание Forbes публикува списък на най-опасните страни за шофиране в цял свят.
Статистиката се базира на данни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като на базата на смъртните случаи на 1 милион жители и на 1 милион регистрирани автомобили се прави коефициент на най-опасните страни за шофиране. Ето десетте държави лидери в „черния списък”.
1. Русия – 235 загинали по пътищата на 1 милион жители, 939 загинали на 1 млн. автомобили.
2.Словакия – 122 загинали по пътищата на 1 милион жители, 426 загинали на 1 млн. регистрирани автомобили
3. Полша – 147 загинали на година на 1 млн. жители, 310 загинали на 1 млн. автомобили.
4. Турция – 68 загинали на 1 млн. жители, 594 загинали на 1 млн. регистрирани автомобили.
5. Унгария – 123 загинали на 1 млн. жители, 347 загинали на 1 млн. регистрирани автомобили.
6. Южна Корея – 127 загинали на 1 милион жители, 317 на 1 млн. автомобили.
7. Гърция – 121 на 1 милион жители, 226 на 1 млн. автомобили.
8. САЩ – 136 на 1 млн. жители, 163 на 1 млн. автомобили.
9. Чехия – 118 на 1 млн. жители, 235 на 1 млн. автомобили.
10. Белгия – 100 на 1 млн. жители, 168 на 1 млн. автомобили.

Старичка е-от миналата година.Казват,че отскоро гръцката полиция се е заела да вкара в ред шофьорската маса и такива теми са резултат на това,а не на пъклен план за напълване на хотелите на Милен Велчев по Черноморието :lol:
Относно кандилата-май са пропуснали да ти обяснят разликата между Proskinitari-гореспоменатия
крайпътен параклис,и Mnimosimo(бахмааму и грък не можа да се сети дали така се казва това)-ония лампи с олио и кръст отгоре-не знам даже на български как се казва,които...е-сещаш се...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 13 сеп 2010 9:12

mufin написа:за кандилата и малките параклисчета- слагат ги по религиозни причини. Гърците са много религиозни, няма нищо общо с ПТП. На мен ми обясняваха че ги слагат когато им се случи нещо хубаво, ей така за да могат хората да почетат добрия Бог.

Напълно вярно, в комплекса, в който бях имаше такова на двора и собственичката обясни същото. На едно малко островче в морето пак имаше такова.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 13 сеп 2010 9:40

От личен опит знам, че самите ние се мислим за голЯмите шофьори и правиме такива изпреварвания, че някой ден винаги стигат до ПТП-та а относно Гърците при тях такова животно няма! Шофират адски бързо, но пътищата им са поне 90% по хубави от нашите, а като се самислим това също е много важно ! При нас 10% от пътната настилка дали е читава не се знае! Но най-важното е културата на шофиране. Няма какво да се сравняваме с Гърците, масово всички направи "КАРАМЕ" през просото и после като стане белята винаги другият е виновен! НО и в двата случая и дватама имат вина! Не казвам че Гърците са много добри шофьори, просто всяко стадо си има черни овци, но при нас са адски много! Има доста Гърци дето незнаят да паркират, един миналата година ми хлътна вратата, но кво да се прай такъв е живота!
Докато не се научим да уважаваме другите участници в движението, няма да спрат ПТП-тата! Просто пример!

- Шофирам си в гр. Кресна, и си шофирам с 50км/ч и по едно време заглеждам на задното огледало някакво БМВ 320-ка ми се залепил за задната броня, аз веднага минавам малко в дясно!
И Ония джигит, се изравнява с мен, и ми се развикал, по-добре да съм бил ходил пеша вместо да карам кола, и изпраши с мръсна газ, даже колата му взе да пуши отзад от толкова газ дето и даде!
Ето от това страдаме, не гледаме в нашата чиния, все другия ни е виновен!

п.п Не напразно темата "ИДИОТИ НА ПЪТЯ" Е над 9 стр. :dummy:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 13 сеп 2010 21:46

icoico написа:Мдааа,статистиката...
Относно кандилата-май са пропуснали да ти обяснят разликата между Proskinitari-гореспоменатия
крайпътен параклис,и Mnimosimo(бахмааму и грък не можа да се сети дали така се казва това)-ония лампи с олио и кръст отгоре-не знам даже на български как се казва,които...е-сещаш се...

не знам какво се опитваш да докажеш.
Странно, но и много типично е за нашенеца да коментира неща, които не познава лично
Кандилата, приятелю не са за ПТП, не знам къде си се ровил да търсиш нещо, но по-добре приеми факта че не си запознат,

Последна промяна от mufin на Пон 13 сеп 2010 21:58, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 13 сеп 2010 21:54

статистиката на Форбс е неточна но явно само тя ти изнася за безсмисления спор.
пропуснати са мнго държави и най-вече България. Пропусната е и Хърватия и вероятно мнго други страни.

България оглавява мрачната статистика на ЕС за загинали деца на пътя

България е държавата от ЕС с най-много загинали деца при катастрофи. Това стана ясно на пресконференция в столичния КАТ по повод кампанията "Ваканция, да пазим живота на децата на пътя!". Само в София през тази година са загинали шест деца при транспортни произшествия. Основната причина за тези инциденти е несъобразената с пътните условия и присъствието на деца в пътното движение скорост на шофьорите, стана ясно още.

Първи сме по катастрофи в Европа

22.06.2009 20:35

България е на водещо място в Европа по брой загинали на пътя. Страната ни дава най-голям брой жертви спрямо броя на населението, в сравнение с тези в Латвия, Гърция, Румъния, Полша и Литва. Това показва проучване на Европейския съвет за сигурност на транспорта (ЕССТ), информира Стандарт.

Средно 79 на 1 милион души са жертвите на катастрофи в ЕС миналата година. В България обаче броят им е двоен - 150. В САЩ, където пътните произшествия се сочат като тревожно много, жертвите са 122 на един милион жители.

Още за Ицо
България се нареди в топ 3 по смъртоносни катастрофи
139 души на милион загиват в България годишно, според специализирана класация
Сн.: БГНЕС
България се нарежда на трето място в класация на държавите в Европа, взели най-много жертви на пътя.

У нас се падат по 139 убити при пътни инциденти на един милион души за година, съобщи австрийският транспортен клуб - АРБО, цитиран от "Новинар". На второ място по смърт на пътя се нарежда Полша със 143-ма убити.
Черната статистика води Хърватия, която е най-опасната за шофьорите страна в Европа. Там се падат по 150 убити на един милион души.

Според австрийските експерти най-сигурни държави за шофьорите са Холандия, Швеция, Великобриятния и Швейцария.

безсмислен спор, Ицо на черното бяло не се казва.
и до Нова година да изсмукваме от пръстите 'доводи' това няма да промени факта, че тук се кара идиотски

Последна промяна от mufin на Пон 13 сеп 2010 22:19, променено общо 2 пъти.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 13 сеп 2010 21:57

IceHeart написа:От личен опит знам, че самите ние се мислим за голЯмите шофьори и правиме такива изпреварвания, че някой ден винаги стигат до ПТП-та а относно Гърците при тях такова животно няма! Шофират адски бързо, но пътищата им са поне 90% по хубави от нашите, а като се самислим това също е много важно ! При нас 10% от пътната настилка дали е читава не се знае! Но най-важното е културата на шофиране. Няма какво да се сравняваме с Гърците, масово всички направи "КАРАМЕ" през просото и после като стане белята винаги другият е виновен! НО и в двата случая и дватама имат вина! Не казвам че Гърците са много добри шофьори, просто всяко стадо си има черни овци, но при нас са адски много! Има доста Гърци дето незнаят да паркират, един миналата година ми хлътна вратата, но кво да се прай такъв е живота!
Докато не се научим да уважаваме другите участници в движението, няма да спрат ПТП-тата!

точно казано

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 13 сеп 2010 22:43

mufin написа:Кандилата, приятелю не са за ПТП...

Как да не за ПТП :roll:
Вярно е че не ги ползват само за това. Слагат си ги и по дворовете на къщите примерно. Каква ще е тази религиозна причина да направиш параклис на 100км от населено място на някой завой :)
Повечето крайпътни са точна за това. Само че по гръцките пътища броя им вече намалява, докато по нашите се наблюдава обратното :(

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 13 сеп 2010 22:49

mufin написа:
icoico написа:Мдааа,статистиката...

не знам какво се опитваш да докажеш.
Странно, но и много типично е за нашенеца да коментира неща, които не познава лично
Кандилата, приятелю не са за ПТП, не знам къде си се ровил да търсиш нещо, но по-добре приеми факта че не си запознат, а в тоя случай по-добре е да замълчиш.

Ако съвсем не си прочел каквото си цитирал-вместо да се ровя,просто попитах един-двама гърци, които нямат интерес да ми разправят врели-некипели като на турист.Ако ти се чете моля:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE% ... E%BF%CF%85
С две думи-оживееш ли-слагаш иконостас,не оживееш ли-слагат го роднините ти :idea:
Ако не отбираш гръцки:
http://www.argolis.de/proskinitaria.htm
Ако и немски не отбираш
http://www.helleniccomserve.com/kandylakia.html

Накрая се оказа че всичкото било проскинитарий,а един,който е ходил на доста помени на такива места поръча да ти предам следното:
Sou poulisan paramitaki file mou Mufin, se piasanai koroido ;-)
Извинявам се за лиричното отклонение извън въпроса със сваляне на номера...

Върни се в “Пътеводител”