! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот jonn_krissy » Съб 21 фев 2009 17:09

[quote="blagi1972"]ИзображениеИзображение Много ми е неодобно но това го направих аз.[/quote
Кога тва бе колега

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 21 фев 2009 21:28

Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:

Движа се по бул. "Иван Евстратиев Гешов" към кръстовището с бул. "България",

Изображение

където се нареждам в по-лявата лента за десен завой (най-дясната е предимно за десен завой в локалното, тролеи и автобуси).
Пред мен е една кола - Орел Крадец с цвят на прокиснало и варено зеле.
Пуснал съм десен мигач.
Светофарът сигнализира зелено за десен завой, тупанът пред мен тръгва, без мигач.
Аз също се изстрелвам, поглеждам пепелника да си тръсна цигарата, вдигам поглед и виждам, че калъфът е спрял на 5 метра пред мен.
Скок на спирачките и спирам на 3 сантиметра от бронята му.
Почва свирене, свиря и аз.
И тоя дебил S-класа се панира и дава назад.
Подпира ме и стои. :screwy
Свиркането преминава в бурно кресчендо, защото тъпакът, очевидно желаещ да продължи направо, е запушил за десен завой мен и всички зад мен.
В това време светва зелено и за направо и тоя си тръгва напред.
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф. :076:
За щастие, никакви последици няма за колата ми.

Но, да знаете, на това кръстовище, там, масово разни псевдо-тарикати от тази дясна лента "се изрязват" за направо...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 21 фев 2009 21:44

ChimeyJimmey написа:Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:

Изображение

където се нареждам в по-лявата лента за десен завой (най-дясната е предимно за десен завой в локалното, тролеи и автобуси).
Пуснал съм десен мигач.
Светофарът сигнализира зелено за десен завой, тупанът пред мен тръгва, без мигач.
Аз също се изстрелвам, поглеждам пепелника да си тръсна цигарата, вдигам поглед и виждам, че калъфът е спрял на 5 метра пред мен.
Свиркането преминава в бурно кресчендо, защото тъпакът, очевидно желаещ да продължи направо, е запушил за десен завой мен и всички зад мен.
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф. :076:

Но, да знаете, на това кръстовище, там, масово разни псевдо-тарикати от тази дясна лента "се изрязват" за направо...

Е бате, ти откри топлата вода - от там се минава така от време оно.
Добре, че на колицата ти й няма нищо, а и да го беше гонил - файда надали щеше да има, само по-лош изход ;)

Потребителски аватар
mim4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mim4o » Нед 22 фев 2009 0:18

abe molq ti se...Моля пиши на кирилица

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Нед 22 фев 2009 10:44

ChimeyJimmey написа:...

Те по-страшни са тия дето си гледат в пепелника докато карат.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 22 фев 2009 11:26

Да, но не аз нарушавам правилата за движение по пътищата... :wink: :)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Нед 22 фев 2009 12:33

А ако го беше натресъл отзад кой щеше да е виновен?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 22 фев 2009 12:40

Същото нещо ми се случи на кръговото на 4ти км миналата година, но за съжаление спрях 3см след неговата броня :mrgreen: От тогава не тръгвам на светофар, кръгото, кръстовище и т.н, докато не съм твърдо убеден, че тоя пред мене се е махнал.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 фев 2009 17:27

Аз наскоро имах много фрапиращ случай на връщане от Видин (бях на гости там няколко дни).Карам ама не по Е-79 а по другия път през селата (не е толкова натоварен и е по-кратък...ама пък има дупки).Пред мен се движи Форд Галакси (ван) с пилична скорост от около 100км/час...съответно аз зад него с подобна скорост....пред нас има автобус,разбира се движещ се по-бавно...следва мигач от страна на вана и се юрва да изпреварва (сутринта е,5 часа и се вижда дали отсреща има кола понеже беше прав участък)...виждам,че няма кола и тръгвам и аз след него....тъкмо е изпреварил автобуса и се гласи да се прибира понеже аз се глася да го изпреваря и него и наби спирачки до дупка без видима причина....сещате се,че съм бил на 3 метра от него с около вече 120км/час....следва бесно набиване на спирачки на Пасат-а и грозната картинка как колата забавя много стабилно (благодарение на АБС-а и новите зимни гуми на сух асфалт) ама се приближавам към теглича на вана....а той си държи яко спирачката....съответно зад мен се влачи също на АБС (съдейки от звуците на гумите му) автобуса....идилия :shock .Може би около 30см преди да се забия във вана той пусна спирачката и се изстреля напред в небитието....е тая маневра не можах да я разбера :beat_butt2

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 23 фев 2009 18:46

Тая дивотия със спирачките ми е много позната. Като се прибирах от Монтана с трабанта карах с 80-100 по околовръсното и пред мене имаше само един голф двойка. Наближихме мост, този реши че ще го издруса много и наби рязко спирачки, почти спря. Видях го от далече, пуснах мигач и тръгнах да го изпреварвам. Е...явно за да мине още по-щадящо по диагонал през напречните железа започна с 20-30км/ч да прави слалом между лентите. Клаксон, свирене на гуми. Оня ме изгледа тъпо, след моста ме изпревари с около 120 при ограничение 50, явно беше обиден че му свирна трабант.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 23 фев 2009 18:47

zfa159 написа:...сещате се,че съм бил на 3 метра от него с около вече 120км/час...

И си за бой и си за е.ане :не:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 23 фев 2009 19:05

ChimeyJimmey написа:Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:

Изображение

Пуснал съм десен мигач.

На това кръстовище има и още 1 начин да те засекат. 2 ленти са за наляво по булевард България посока НДК. Тръгваш от по-дясната лента за наляво и ВИНАГИ тъпана който е в крайна лява лента точно по време на завоя без мигач отива в средна лента и ако се движиш с неговата скорост скачаш на спирачките :banghead:

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Пет 27 фев 2009 3:09

лентата що ми се струва, че е една за наляво, не че не влизам всеки път в плътно ляво на България

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Пет 27 фев 2009 9:40

pepone написа:лентата що ми се струва, че е една за наляво, не че не влизам всеки път в плътно ляво на България

Колега ако не се лъжа 2 ленти са както колегата е казал,аз даже така веднъж се обърках и напраих точно това което той е казал ама добре че другия спря на кръстовището а аз минах иначе нзм,ама сега вече си знам :oops:

tetinio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tetinio » Пет 27 фев 2009 10:25

Всеки за себе си е перфектен шофьор, но не го знаем този насреща какъв шофьор е. ЗА това който се качи зад волана нека използва сивото си вещество... и внимателно.
За състезателите мога да кажа че има места които са приспособени за състезания и да ги използват.
А пък който иска да се самоубива, да си напълни носа с барут и да се удари в стената!
За споделяне на безумни случки по пътя в изобилие, затова нека първо се мисли преди да се подаде газ! Лошото в някои случаи е, че има потърпевши, които не биха могли и да искат да споделят за случилото се, защото не са тук...
Карайте внимателно и без такива изказвания като един колега: "...ПАЗАТЕ СЕ ОТ МЕН..." бих казал пази себе си, така ще опазиш и другите!!!

Върни се в “Пътеводител”