Кога тва бе колега

! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:
Движа се по бул. "Иван Евстратиев Гешов" към кръстовището с бул. "България",

където се нареждам в по-лявата лента за десен завой (най-дясната е предимно за десен завой в локалното, тролеи и автобуси).
Пред мен е една кола - Орел Крадец с цвят на прокиснало и варено зеле.
Пуснал съм десен мигач.
Светофарът сигнализира зелено за десен завой, тупанът пред мен тръгва, без мигач.
Аз също се изстрелвам, поглеждам пепелника да си тръсна цигарата, вдигам поглед и виждам, че калъфът е спрял на 5 метра пред мен.
Скок на спирачките и спирам на 3 сантиметра от бронята му.
Почва свирене, свиря и аз.
И тоя дебил S-класа се панира и дава назад.
Подпира ме и стои.
Свиркането преминава в бурно кресчендо, защото тъпакът, очевидно желаещ да продължи направо, е запушил за десен завой мен и всички зад мен.
В това време светва зелено и за направо и тоя си тръгва напред.
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф.
За щастие, никакви последици няма за колата ми.
Но, да знаете, на това кръстовище, там, масово разни псевдо-тарикати от тази дясна лента "се изрязват" за направо...
А тя е следната:

където се нареждам в по-лявата лента за десен завой (най-дясната е предимно за десен завой в локалното, тролеи и автобуси).
Пуснал съм десен мигач.
Светофарът сигнализира зелено за десен завой, тупанът пред мен тръгва, без мигач.
Аз също се изстрелвам, поглеждам пепелника да си тръсна цигарата, вдигам поглед и виждам, че калъфът е спрял на 5 метра пред мен.
Подпира ме и стои.

Свиркането преминава в бурно кресчендо, защото тъпакът, очевидно желаещ да продължи направо, е запушил за десен завой мен и всички зад мен.
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф.

Но, да знаете, на това кръстовище, там, масово разни псевдо-тарикати от тази дясна лента "се изрязват" за направо...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:
Пуснал съм десен мигач.
Подпира ме и стои.![]()
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф.![]()
Е бате, ти откри топлата вода - от там се минава така от време оно.
Добре, че на колицата ти й няма нищо, а и да го беше гонил - файда надали щеше да има, само по-лош изход

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:...
Те по-страшни са тия дето си гледат в пепелника докато карат.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да, но не аз нарушавам правилата за движение по пътищата...

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
А ако го беше натресъл отзад кой щеше да е виновен?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Същото нещо ми се случи на кръговото на 4ти км миналата година, но за съжаление спрях 3см след неговата броня
От тогава не тръгвам на светофар, кръгото, кръстовище и т.н, докато не съм твърдо убеден, че тоя пред мене се е махнал.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз наскоро имах много фрапиращ случай на връщане от Видин (бях на гости там няколко дни).Карам ама не по Е-79 а по другия път през селата (не е толкова натоварен и е по-кратък...ама пък има дупки).Пред мен се движи Форд Галакси (ван) с пилична скорост от около 100км/час...съответно аз зад него с подобна скорост....пред нас има автобус,разбира се движещ се по-бавно...следва мигач от страна на вана и се юрва да изпреварва (сутринта е,5 часа и се вижда дали отсреща има кола понеже беше прав участък)...виждам,че няма кола и тръгвам и аз след него....тъкмо е изпреварил автобуса и се гласи да се прибира понеже аз се глася да го изпреваря и него и наби спирачки до дупка без видима причина....сещате се,че съм бил на 3 метра от него с около вече 120км/час....следва бесно набиване на спирачки на Пасат-а и грозната картинка как колата забавя много стабилно (благодарение на АБС-а и новите зимни гуми на сух асфалт) ама се приближавам към теглича на вана....а той си държи яко спирачката....съответно зад мен се влачи също на АБС (съдейки от звуците на гумите му) автобуса....идилия
.Може би около 30см преди да се забия във вана той пусна спирачката и се изстреля напред в небитието....е тая маневра не можах да я разбера 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Тая дивотия със спирачките ми е много позната. Като се прибирах от Монтана с трабанта карах с 80-100 по околовръсното и пред мене имаше само един голф двойка. Наближихме мост, този реши че ще го издруса много и наби рязко спирачки, почти спря. Видях го от далече, пуснах мигач и тръгнах да го изпреварвам. Е...явно за да мине още по-щадящо по диагонал през напречните железа започна с 20-30км/ч да прави слалом между лентите. Клаксон, свирене на гуми. Оня ме изгледа тъпо, след моста ме изпревари с около 120 при ограничение 50, явно беше обиден че му свирна трабант.
-
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:...сещате се,че съм бил на 3 метра от него с около вече 120км/час...
И си за бой и си за е.ане

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Е, дойде време и аз да се разпиша за пръв път със случка в тази тема.
А тя е следната:
Пуснал съм десен мигач.
Подпира ме и стои.![]()
Аз си завих надясно и, ако не бързах толкова много, щях да го гоня тоя мулти-калъф.![]()
На това кръстовище има и още 1 начин да те засекат. 2 ленти са за наляво по булевард България посока НДК. Тръгваш от по-дясната лента за наляво и ВИНАГИ тъпана който е в крайна лява лента точно по време на завоя без мигач отива в средна лента и ако се движиш с неговата скорост скачаш на спирачките

-
- Автомобил:
- Двигател:
лентата що ми се струва, че е една за наляво, не че не влизам всеки път в плътно ляво на България
- chicki
- Автомобил:
- Двигател:
pepone написа:лентата що ми се струва, че е една за наляво, не че не влизам всеки път в плътно ляво на България
Колега ако не се лъжа 2 ленти са както колегата е казал,аз даже така веднъж се обърках и напраих точно това което той е казал ама добре че другия спря на кръстовището а аз минах иначе нзм,ама сега вече си знам

Всеки за себе си е перфектен шофьор, но не го знаем този насреща какъв шофьор е. ЗА това който се качи зад волана нека използва сивото си вещество... и внимателно.
За състезателите мога да кажа че има места които са приспособени за състезания и да ги използват.
А пък който иска да се самоубива, да си напълни носа с барут и да се удари в стената!
За споделяне на безумни случки по пътя в изобилие, затова нека първо се мисли преди да се подаде газ! Лошото в някои случаи е, че има потърпевши, които не биха могли и да искат да споделят за случилото се, защото не са тук...
Карайте внимателно и без такива изказвания като един колега: "...ПАЗАТЕ СЕ ОТ МЕН..." бих казал пази себе си, така ще опазиш и другите!!!
За състезателите мога да кажа че има места които са приспособени за състезания и да ги използват.
А пък който иска да се самоубива, да си напълни носа с барут и да се удари в стената!
За споделяне на безумни случки по пътя в изобилие, затова нека първо се мисли преди да се подаде газ! Лошото в някои случаи е, че има потърпевши, които не биха могли и да искат да споделят за случилото се, защото не са тук...
Карайте внимателно и без такива изказвания като един колега: "...ПАЗАТЕ СЕ ОТ МЕН..." бих казал пази себе си, така ще опазиш и другите!!!