mufin написа:...
Е вярно трудно се отказваш

Това малко спамно се получи...та по темата:
В Унгария,Австрия,Германия,Испания и на още няколко места фолирането на стъклата поради промяната на заводските характеристики на детайла представлява изменение на конструкцията на автомобила.Ето защо,независимо ,че затъмняването е разрешено от закона с фолиото върви съответния документ,сертификат,както искате го наречете,в Австрия да речем представлява това:
Освен това на всяко фолирано стъкло трябва да е отпечатан номерът на сертификата,а има и изисквания към начина на монтаж ,например фолиото да не покрива стъклото до уплътнителя и някои други.Затова когато лайното удари вентилатора ,липсата на такъв документ може да доведе до неприятни последици-от съдиране на фолиото на място до отпадане на валидносттта на застраховката при евентуално произшествие.В случая не важи оправданието"ама аз съм с български номера и мен тва не ме засяга".Изобщо не казвам,че това се случва всеки ден или че местните катаджии дебнат само за това по пътищата ,или нещо такова ,но е по-добре човек да знае ,че на тази сватба е откъм страната на булката