пътуване в чужбина със затъмнени стъкла

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пътуване в чужбина със затъмнени стъкла

Мнениеот icoico » Чет 25 авг 2011 18:06

mufin написа:...

Е вярно трудно се отказваш :lol: В Гърция има много закони,които обикновено не се прилагат към гърците.Например разхождането на куче над 3 кг.по плажната ивица може да ти коства трицифрена глоба в евро :Mr Green Fun ...ако не си местен и ако попаднеш в неподходящото време на неподходящото място.Както го обясни един грък:"...Нашите полицаи са мързеливи и страхливи.Хващат се на работа само когато началството ги натисне и няма накъде".Ако се питаш що така:
618x346.jpg

Това малко спамно се получи...та по темата:
В Унгария,Австрия,Германия,Испания и на още няколко места фолирането на стъклата поради промяната на заводските характеристики на детайла представлява изменение на конструкцията на автомобила.Ето защо,независимо ,че затъмняването е разрешено от закона с фолиото върви съответния документ,сертификат,както искате го наречете,в Австрия да речем представлява това:
DSC00926.JPG

Освен това на всяко фолирано стъкло трябва да е отпечатан номерът на сертификата,а има и изисквания към начина на монтаж ,например фолиото да не покрива стъклото до уплътнителя и някои други.Затова когато лайното удари вентилатора ,липсата на такъв документ може да доведе до неприятни последици-от съдиране на фолиото на място до отпадане на валидносттта на застраховката при евентуално произшествие.В случая не важи оправданието"ама аз съм с български номера и мен тва не ме засяга".Изобщо не казвам,че това се случва всеки ден или че местните катаджии дебнат само за това по пътищата ,или нещо такова ,но е по-добре човек да знае ,че на тази сватба е откъм страната на булката mhihi а не да си мисли бог знае какво и да си създава допълнителни неприятности...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 25 авг 2011 19:50

Аз питам конкретно не за фолирани , а за заводско тонирани тъмни стъкла без предните 3. И да драскаш и да стържеш нищо не се рони или отчеква , това си са стъкла на дъртофелник 98 набор

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 25 авг 2011 20:47

kris11 написа:Аз питам конкретно не за фолирани , а за заводско тонирани тъмни стъкла без предните 3. И да драскаш и да стържеш нищо не се рони или отчеква , това си са стъкла на дъртофелник 98 набор

На фабрично тонираните стъкла на този набор Фолксвагени мисля,че на маркировката на стъклото (под означението Е-нещо си )пише TINTED.Колко ще помогне това в Гърция нямам идея...

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Пет 26 авг 2011 6:36

Колегатааа, за да нямаш нещо проблем просто като стигнеш КПП (турската част) просто ги свали до долу за да са сигурни че няма никой в повече с теб. А за полицайте ако не нарушаваш правилника предполагам че няма да те пипнат.

Върни се в “Пътеводител”