Както се разбира от заглавието, ще ходя до Гърция и моля н,кой да ми каже какви документи ще ми трябват за колата, някакви такси плащат ли се, винетки и тем подобни.
Мерси предварително.
ще ходя до Гърция??
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ще ходя до Гърция??
Къде по точно ще ходиш колега.
Аз съм ходил до Кавала и Аспровалта и там пътни такси няма,а за документ ти трябва само лична карта на границата.Говоря за ГКПП Илинден.
Аз съм ходил до Кавала и Аспровалта и там пътни такси няма,а за документ ти трябва само лична карта на границата.Говоря за ГКПП Илинден.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jonn_krissy написа:Къде по точно ще ходиш колега.
До Атина ще ходя.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, колата ти е изрядна
взимаш си карта с тебе.. лична карта.. и караш по ограниченията.. че гърците не си поплюват
и си караш спокойно. безаварийни километри и направи ако имаш време една фото сесия 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IceHeart написа:Колега, колата ти е изряднавзимаш си карта с тебе.. лична карта.. и караш по уграниченията.. че Гърците не си поплюват
и си караш спокойно. безаварийни километри и направи ако имаш време една фото сесия
Такси не се ли плащат по пътищата ? Фото ще направя.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа честно колега, не съм ходил до Атина, до Солун когато бях не плащах никакви такси. Не знам за тяхната магистрала дали се плаща; ако има някой колега дето е ходил да каже.. Но да не те подведа - мисля че не се плаща..! Иначе само лична карта и си пердашиш където щеш, само да знаеш че там ГАЗОСТАНЦИЯ няма, така че си зареди бензинец 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IceHeart написа:Ем да ти кажа честно колега, не съм ходил до Атина, до Солун когато бях не плащах никакви такси. Незнам за тяхната магистрала дали се плаща ако има някой колега дето е ходил да каже.. Но да не те подведа мисля че не се плаща..! Иначе само лична карта и си пердашиш кадето щеш, само да знаеш че там ГАЗОСТАНЦИЯ няма така че си зареди бензинец
Дизел ми е колата; пълня резервоара и 20 литра в багажника и преди границата ги изсипвам и продължавам.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, това с дизела е 100% глупост. Моя съвет е да сложиш толкова нафта, че да стигнеш до разклона Серес Солун. Там пълниш колата догоре с Гръцка хафта, ама от читава бензиностанция, не от Аеген или както там се казваше. И ще разбереш. че това в БГ е мазут, а не нафта. Цената там е колкото нашата Премиум нафта.
За такси, след Солун магистралата за Атина е платена, но цената доколкото знам не е колосална.
И пак, сложи истинска нафта..... аз за първи път от 3 години, от как имам тази кола и видях среден разход 4.2....
За такси, след Солун магистралата за Атина е платена, но цената доколкото знам не е колосална.
И пак, сложи истинска нафта..... аз за първи път от 3 години, от как имам тази кола и видях среден разход 4.2....
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:Колега, това с дизела е 100% глупост. Моя съвет е да сложиш толкова нафта, че да стигнеш до разклона Серес Солун. Там пълниш колата догоре с Гръцка хафта, ама от читава бензиностанция, не от Аеген или както там се казваше. и ще разбереш. че това в БГ е мазут, а не нафта. Цената там е колкото нашата Премиунм нафта.
на компа ми изписва среден разход 3.9 може да питаш Golfer той го провери и как да сипвам нафта на бензиностанция след като баща ми кара камион и една стотинка не давам за нафта.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
koby написа:както се разбира от заглавието ще ходя до Гърция и моля накой да ми каже какви документи ще ми трябват за колата,някакви такси плащат ли се винетки и тем подобни.
Мерси предварително
Винетки няма.
Магистралната такса, мисля че беше около 15 евро за лек автомобил.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Виж си гражданската дали ти е със зелена карта
не съм сигурен ама май трявба за чужбина 

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
vwfena написа:Виж си гражданската дали ти е със зелена картане съм сигурен ама май трявба за чужбина
Това вече го няма колега
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
jonn_krissy написа:vwfena написа:Виж си гражданската дали ти е със зелена картане съм сигурен ама май трявба за чужбина
Това вече го няма колега
Вече на митницата не искат, но мен ме бяха спряли полицаи за проверка и ми я поискаха. А и повечето застрахователи дават безплатно зелена карта за странитеот ЕС, така че не е зле да имаш

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:jonn_krissy написа:vwfena написа:Виж си гражданската дали ти е със зелена картане съм сигурен ама май трявба за чужбина
Това вече го няма колега
Вече на митницата не искат, но мен ме бяха спряли полицаи за проверка и ми я поискаха. А и повечето застрахователи дават безплатно зелена карта за странитеот ЕС, така че не е зле да имаш
Колега,не искам да цапам темата с неграмотноста си ,но съм на 10 км.от Гърция и през седемица съм на море в Кавала,колко и пъти да са ме спирали,никога не са ми я търсили тази карта,а и нямам.
Нека не се превръща темата в чат.