ще ходя до Гърция??

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ще ходя до Гърция??

Мнениеот koby » Пон 13 юли 2009 7:53

Както се разбира от заглавието, ще ходя до Гърция и моля н,кой да ми каже какви документи ще ми трябват за колата, някакви такси плащат ли се, винетки и тем подобни.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: ще ходя до Гърция??

Мнениеот jonn_krissy » Пон 13 юли 2009 7:57

Къде по точно ще ходиш колега.
Аз съм ходил до Кавала и Аспровалта и там пътни такси няма,а за документ ти трябва само лична карта на границата.Говоря за ГКПП Илинден.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 13 юли 2009 7:58

jonn_krissy написа:Къде по точно ще ходиш колега.
Аз съм ходил до Кавала и Аспровалта и там пътни такси няма,а за документ ти трябва само лична карта на границата.Говоря за ГКПП Илинден.

До Атина ще ходя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 13 юли 2009 8:18

Колега, колата ти е изрядна :mrgreen: взимаш си карта с тебе.. лична карта.. и караш по ограниченията.. че гърците не си поплюват :beat_butt2 и си караш спокойно. безаварийни километри и направи ако имаш време една фото сесия mhihi

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 13 юли 2009 8:21

IceHeart написа:Колега, колата ти е изрядна :mrgreen: взимаш си карта с тебе.. лична карта.. и караш по уграниченията.. че Гърците не си поплюват :beat_butt2 и си караш спокойно. безаварийни километри и направи ако имаш време една фото сесия mhihi

Такси не се ли плащат по пътищата ? Фото ще направя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 13 юли 2009 8:24

Да ти кажа честно колега, не съм ходил до Атина, до Солун когато бях не плащах никакви такси. Не знам за тяхната магистрала дали се плаща; ако има някой колега дето е ходил да каже.. Но да не те подведа - мисля че не се плаща..! Иначе само лична карта и си пердашиш където щеш, само да знаеш че там ГАЗОСТАНЦИЯ няма, така че си зареди бензинец :D

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 13 юли 2009 8:34

IceHeart написа:Ем да ти кажа честно колега, не съм ходил до Атина, до Солун когато бях не плащах никакви такси. Незнам за тяхната магистрала дали се плаща ако има някой колега дето е ходил да каже.. Но да не те подведа мисля че не се плаща..! Иначе само лична карта и си пердашиш кадето щеш, само да знаеш че там ГАЗОСТАНЦИЯ няма така че си зареди бензинец :D

Дизел ми е колата; пълня резервоара и 20 литра в багажника и преди границата ги изсипвам и продължавам.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 13 юли 2009 8:56

Колега, това с дизела е 100% глупост. Моя съвет е да сложиш толкова нафта, че да стигнеш до разклона Серес Солун. Там пълниш колата догоре с Гръцка хафта, ама от читава бензиностанция, не от Аеген или както там се казваше. И ще разбереш. че това в БГ е мазут, а не нафта. Цената там е колкото нашата Премиум нафта.
За такси, след Солун магистралата за Атина е платена, но цената доколкото знам не е колосална.

И пак, сложи истинска нафта..... аз за първи път от 3 години, от как имам тази кола и видях среден разход 4.2....

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 13 юли 2009 8:58

mladvampirTDI написа:Колега, това с дизела е 100% глупост. Моя съвет е да сложиш толкова нафта, че да стигнеш до разклона Серес Солун. Там пълниш колата догоре с Гръцка хафта, ама от читава бензиностанция, не от Аеген или както там се казваше. и ще разбереш. че това в БГ е мазут, а не нафта. Цената там е колкото нашата Премиунм нафта.
За такси, след Солун магистралата за Атина е платена, но цената доколкото знам не е колосална.

И пак, сложи истинска нафта..... аз за първи път от 3 години, от как имам тази кола и видях среден разход 4.2....

на компа ми изписва среден разход 3.9 може да питаш Golfer той го провери и как да сипвам нафта на бензиностанция след като баща ми кара камион и една стотинка не давам за нафта.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 13 юли 2009 9:32

koby написа:както се разбира от заглавието ще ходя до Гърция и моля накой да ми каже какви документи ще ми трябват за колата,някакви такси плащат ли се винетки и тем подобни.
Мерси предварително

Винетки няма.
Магистралната такса, мисля че беше около 15 евро за лек автомобил.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 13 юли 2009 13:01

разгледай тази тема , има всичко което ти е необходимо като информация :beer

viewtopic.php?f=61&t=130585

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 15 юли 2009 22:52

Виж си гражданската дали ти е със зелена карта :) не съм сигурен ама май трявба за чужбина :)

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 15 юли 2009 23:08

vwfena написа:Виж си гражданската дали ти е със зелена карта :) не съм сигурен ама май трявба за чужбина :)

Това вече го няма колега

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 15 юли 2009 23:15

jonn_krissy написа:
vwfena написа:Виж си гражданската дали ти е със зелена карта :) не съм сигурен ама май трявба за чужбина :)

Това вече го няма колега

Вече на митницата не искат, но мен ме бяха спряли полицаи за проверка и ми я поискаха. А и повечето застрахователи дават безплатно зелена карта за странитеот ЕС, така че не е зле да имаш :wink:

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 15 юли 2009 23:21

Winner25 написа:
jonn_krissy написа:

Това вече го няма колега

Вече на митницата не искат, но мен ме бяха спряли полицаи за проверка и ми я поискаха. А и повечето застрахователи дават безплатно зелена карта за странитеот ЕС, така че не е зле да имаш :wink:

Колега,не искам да цапам темата с неграмотноста си ,но съм на 10 км.от Гърция и през седемица съм на море в Кавала,колко и пъти да са ме спирали,никога не са ми я търсили тази карта,а и нямам.
Нека не се превръща темата в чат.

Върни се в “Пътеводител”