Увеличават 'синята зона' в София с над 2000 места

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 23 ное 2005 13:43

Между 50 и 60 лева годишнa такса ще плащат живеещите там за място за паркиране от 18 до 8 ч. на следващата сутрин
21.11.2005
С 2165 места се увеличава "синята зона" в центъра на София, реши Столичният общински съвет.

Разширението ще обхване общо 59 улици в столицата. По този начин местата ще станат с 2165 повече, като до момента те бяха 4500.

Целта е да се намали потокът от автомобили, който всеки ден задръства центъра на столицата. Когато "синята зона" стане повече от 12 000-15 000 места, дори 20 000, тогава автоматически трафикът в София и паркираните автомобили ще намалеят, защото трябва да се плаща, аргументира решението зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Между 50 и 60 лева годишнa такса ще плащат живеещите в центъра на София за място за паркиране от 18 до 8 ч. на следващата сутрин по улиците, в които се разширява синята зона в столицата, каза още Стоилов.

Тя ще гарантира правото на паркиране пред дома, ако регистрираните на определен адрес коли не са повече от две.

Сред улиците, които частично стават "синя зона", са:

"Аксаков", "Алабин", "Ал. Стамболийски", бул. "Ген. Тотлебен", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Г. С. Раковски", ул. "Гурко", ул. "Екзарх Йосиф", ул. "Иван Вазов", бул. "М. Луиза", ул. "Кракра", бул. "Македония", ул. "Оборище", ул. "Пиротска", ул. "Позитано", бул. "Рожен", пл. "Руски паметник", ул. "Св. Г. Софийски", пл. "Св. Неделя", ул. "6-ти септември", бул. "Шипченски проход" и др.

Цената на билета за градския транспорт няма да поскъпва, допълни зам.-кметът по транспорта.

Общинската комисия по градски транспорт е обсъждала по-висока цена на билетите - 70 или 80 стотинки, но решение не е взето.

За 80 ст. можело да се возим още от януари, пише днес "24 часа", тъй като стойността на билетчето надвишила отдавна сегашната цена.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 23 ное 2005 14:24

срама нямат-цяла София да я направят синя зона и аз няма да си карам колата, ама искам метро от нас до офиса пък /като в нормалните държави със сини зони/

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 12 апр 2006 16:55

От днес служители към паркинги и гаражи са получили заповед да съставят фиш на паркиралите на местата в синя зона с инвалидни талони. Казват че притежател на такъв инвалиден талон трябва да паркира на определените за това места. :!:
До колкото успях да видя на няколкото коли глобата е 2.50 или нещо такова за шофьор с инвалиден талон паркирал в Синя зона.
Така, че внимавайте :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 12 апр 2006 16:58

мани бегай вчера глоби за качване на тротоар 20лв (района на Родина)
а да не говориме че симеон от край време се населява от лелки в зелено...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличават 'синята зона' в София с над 2000 места

Мнениеот VWGT » Сря 12 апр 2006 17:46

поредното нещо, което захващат да оправят от към "краката" ... такъв ще е и ефекта :evil:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 13 апр 2006 10:35

на мен пък редовно ми слагат фиш, че съм на тротоара на Бенковски от Симеон та чак до Дондуков колите през няколко дена са с розови хартийки mhihi под дясната чистачка - 20-30 лв., кога как им скимне.....да го е*а

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 13 апр 2006 11:39

Аз редовно роптая срещу това, че е много лесно да забраниш спирането навсякъде пък после да събираш пари за паркиране с които нищо да не правиш. Но както и да е - мисля че много сме дъвкали тая тема. Иначе и аз вече си търся инвалиден талон (фалшив естествено, някой ако знае как, къде и колко освен благодарностите ще има и :beer ) и не ми е никакъв проблем да спирам на инвалидните места (започвам работа в 8.30, когато всички сини квадратчета са свободни). От друга страна - колко е смешно: глобата е 2.50 (листчетата дето ти ги лепят), а 1 час престой е 1 лев. Че на мен ми се връзва по-евтино да си плащам глобата отколкото престоя за 8 часов работен ден. Да ходя без кола на работа !? ... е те тая вече няма да стане.
А ве изобщо нещата са такъв абсурд ... но "Паркинги и гаражи" ЕООД прави едни пари от това, нали ?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 13 апр 2006 12:01

Rumen написа:... и не ми е никакъв проблем да спирам на инвалидните места (започвам работа в 8.30, когато всички сини квадратчета са свободни). ..

Не забравяй, че може да ти се наложи да доказваш, че престоя на колата на инвалидното място е бил свързан с присъствието на самия инвалид там!!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 13 апр 2006 13:14

leavon написа:Не забравяй, че може да ти се наложи да доказваш, че престоя на колата на инвалидното място е бил свързан с присъствието на самия инвалид там!!

Да така е. Даже по новата наредба има ограничение за престой от максимум 4 часа на тези места.
Но тази монета има и друга страна - може пък да се наложи те да доказват че инвалида не е с мен. От офиса всеки ден гледам как едни и същи коли си спират за по цял ден на тези инвалидни места необезпокоявани от никого.
За съжаление истината е една - всички търсим всевъзможни начини да паркираме в центъра без да плащаме. А защо неискаме да плащаме - това както вече казах сме го дъвкали много пъти. Моето мнение по въпроса - изразил съм го ето тук

Върни се в “Пътеводител”