Зверска катастрофа.

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Зверска катастрофа.

Мнениеот DEKSTAR » Съб 15 апр 2006 8:58

Трима 20-годишни младежи от Разград загинаха при зверска катастрофа близо до село Бъзън в петък около 18.15 ч. Те са се движели със сребрист "Фиат Пунто" в посока Русе-Разград. Колата напуснала пътното платно вдясно по посока на движението и се блъснала в крайпътно дърво. В резултат от силния удар, на място са починали водачът на автомобила Тихомир Петров и Искрен Валентинов, който е пътувал на задната седалка. По-късно в русенската болница е издъхнала и спътничката им Кристина Ганева. Колата е неузнаваема.
В лечебното заведение с тежки травми са приети още едно момче и едно момиче, пътували в автомобила. 20-годишният Тихомир М. е с фрактури на таза и черепа и вече е в относително стабилно състояние, съобщиха вчера от болницата. Другата оцеляла от тежкия инцидент - 20-годишната Миглена С., е с фрактури на лява ръка и бедро и е в ортопедичното отделение на здравното заведение.
Всички са били студенти в Техническия университет в Русе.
По информация от пресцентъра на РДВР-Русе, катастрофата е станала в условията на ясно време и суха пътна настилка. На местопроизшествието са били извършени огледи от екип на КАТ и следовател от ОСС. Причините за инцидента се изясняват, но вероятно се касае за движение с несъобразена скорост.
По наша информация и двете загинали момчета са били мотористи. Вчера дълга колона от автомобили и мотори с роднини и близки съпроводи децата до последния им път.
Автор: ekip7

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 15 апр 2006 10:09

къде с 5 човека в тая сапунерка :(

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 15 апр 2006 10:46

Точно вчера си говорихме (питахме) с гаджето как оцеляват днешните новобранци на пътя, с коли като днешните (макар и 15-20 годишни) скороста не се чувства, колата спокойно вдига 140-160 и при това движение, и при тея пътища - просто се чудя, но ето, че някой не оцеляват, затова призовавам хората от форума с по-малък стаж да имат едно наум като вдигнат повече от 100, а и като искат да карат бързичко поне да са сами, а не да се качват по 4-5 човека и да се правят на състезатели, то тогава и колата е нестабилна и много по-малко върви. Другото нещо - алкохолът, то мое да пиеш 2 бири и да не ти покаже, но трябва като караш да имаш в предвид, че и най-малките количества алкохол влошават концентрацията (въпреки, че съм карам мотор със затворени очи 10сек, а на трезво не мога и 5 :wink: ) и забавят рефлексите...
С най-добри чувтва суветвам от личен опит завъртян за 17 гонини зад кормило и волан. :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Зверска катастрофа.

Мнениеот tyo » Съб 15 апр 2006 11:08

DEKSTAR написа:...

Бог да ги прости загиналите!

Искам да споделя какви са моите наблюдения.
Може би аз съм имал късмет или както се казва имам си ангел-пазител, защото на тази възраст и аз бях безрасъден водач. На 18 1/2 години взех книжка кат.С, а шофьорският ми курс беше цели 4 месеца :shock ...Да, за някой сега това може да се стори безумно дълго време, то тогава и на мен ми се стори така. Но единственият начин да бъда шофьор в казармата(бях чувал от приятели, че така службата е по лека) е да изкарам такава предказармена Школа за водачи на МПС. Веднага след това започнах работа като шофьор а "автомобилът" който карах беше доста бавничак (пътническа "НИСА")и имах време да се "ошлайфам". Защо разказах всичко това? Изках да съпоставя някогашната подготовка на водачи и сегашната. Ще ме извините но лично за мен сегашната подготовка може да се нарече "пародия". Друг много лош фактор е, че днес автомобилите са много по-бързи и много по-комфортни. Ако караш една ЛАДА или Москвич със 140км./час имаш чувство, че "все едно всеки момент ще излетиш" докато в един съвременен (дори и 15 годишен!) автомобил скороста не се усеща!
И има един трети, може би най-опасен фактор. Да се покажеш голям шофьор пред някой момиче. Този фактор много често е смъртоносен :!:

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Съб 15 апр 2006 11:58

tyo написа:...

Абслютно съм съгласен с теб.
До колкото разбрах от близки на загиналите колата е била взета преди около 2-3дни и явно са искали да видят колко върви като са се прибирали към Разград.
Tyan написа:къде с 5 човека в тая сапунерка

Сапунерка ама 1.6i 160коня 16v на туй малкото купе виждаш какво прави.

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 15 апр 2006 12:21

Ей , никога няма да ни дойде акъла у главите :(
Струва ли си от гъзария сега всичките им близки да ги оплакват :cry:
Опичайте си мозаците , за да няма повече такива неща! Когато чуя или видя подобно нещо , част от мен се изпълва с гняв!! УМНАТА ПО ПЪТИЩАТА... а извън тях може и русата..
Много жалко за загиналите младежи :cry:
Не съм сигурен , но май всяка година загиват повече млади и неопитни шофьори и то от простотия !! :evil:

П.П Защо винаги трябва да стане нещо толкова лошо , за да започнем да мислим с главите си :?:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 15 апр 2006 13:14

DEKSTAR написа:

До колкото разбрах от близки на загиналите колата е била взета преди около 2-3дни и явно са искали да видят колко върви като са се прибирали към Разград.

Аз защо постоянно призъвавам да се спазват навсякъде ограниченията? Ама не - и тука има ентусиасти, които не търпят "бавното" движение със 90-100, съобразената скорост и премерените действия. И всеки се фука колко пъти е вдигнал 250...
Аз съм на мнение, че не само новите шофьори трябва да внимават, ами всички, щото катастрофа може да се случи и на човек с 20 години опит. То едон път става и си отива човек. Няма връщане назад - не можеш да рестартираш пистата и да играиш отново :( Много жалко, че въпреки всичките предупреждения и въпреки всички такива други случаи, още се намират говеда, които пробват колите си за максимална скорост и карат с несъобразена скорост...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 15 апр 2006 13:49

DEKSTAR написа:

Пунто с такъв мотор няма, 1.6 мотора е 90коня има Пунто ГТ което е 1.4 с турбо и е 130-136коня :wink:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Съб 15 апр 2006 13:55

Жалко е че са млади хора, в началото на своя живот!:cry:
Мир на праха им!!! :cry:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 апр 2006 19:20

Аз искам да допълня само , че винаги ще има хора който искат да разберат максималната скорост на своя (нов) автомобил , но поне го правете на магистралата :!: :!: :!: Това е единственотот място което позволява скорости над 150 :idea:

Върни се в “Пътеводител”