Глоба в Гърция за монтиран отзад теглич?
Глоба в Гърция за монтиран отзад теглич?
Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро? Мои познати на влизане в Гърция са им направили проблем , автомобила им е бил с монтиран теглич.На границата им поискали 30 евро глоба и тогава ще ги пуснат.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Глоба в Гърция
по принцип се заяждат за теглич ако не дърпаш нищо с него в момента
а и сега са станали още по заядливи зареди размириците заяждат се за най малкото нещо така че внимавайте като пътувате към гърция 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Преди минаваше номера да кажеш че отиваш да купуваш платформа от Италия, сега не знам. Мен специално, никога не са ми правили проблем за теглича, а съм минавал през гърция поне 5 пъти
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Ае да се гръмнат и тия.... Кво им пречи теглича..... Аз ако съм, на място вадя флекса и режа !!!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
haga написа:Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро?
Малка ми се вижда тая глоба, ето ТУК става дума за 150 евро, чувал съм и за отнемане на книжки заради теглич, ако в момента не се ползва.

А колегата niks76 в друга тема беше писал, че във Франция при ПТП е получил половината от полагащото му се обезщетение пак заради наличие на теглич.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
тва за теглича и аз съм го чувал,но мои приятели са ходили и са нямали проблем с него
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Да глобата е 150 евро и е правилна защото при удар отзад се получават големи щети, аз също имам теглич, но си го махам като ходя до австрия, за България не го махам защото ... знаете как е в София ... идват разни от селата и избиват комплекси колко са им бързи колите... една мацка с едно пежо искаше да ме бие хеххехе , че съм спрял рязко на пешеходна пътека и нейното пежо влезе с предна броня в теглича ми. Заплаши ме че ако ида на Боровец бял ден няма да видя( там баща и държал хижа)
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Да глобата е 150 евро и е правилна защото при удар отзад се получават големи щети.
Има логика да са забранени тегличите, защото задната броня на колата не изпълнява предназначението си да облекчи удара при ПТП. И при нас трябва да се глобява за теглич, защото масово се кичат, без да се ползват като нанасят поражения на други коли при паркиране.

Американските тегличи са квадратни и са разположени по-навътре от бронята, като не представляват опастност при контакт с друг автомобил.

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:haga написа:Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро?
Малка ми се вижда тая глоба, ето ТУК става дума за 150 евро, чувал съм и за отнемане на книжки заради теглич, ако в момента не се ползва.
А колегата niks76 в друга тема беше писал, че във Франция при ПТП е получил половината от полагащото му се обезщетение пак заради наличие на теглич.
по точно при птп и предната кола има теглич ,се изплащат 50процента
niks76 написа:Ljubon написа:haga написа:Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро?
по точно при птп и предната кола има теглич ,се изплащат 50процента
нещо не стана ясно, ако аз ударя някой отзад на него по гражданска му дават по-малко пари ако е имал теглич ли ?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
vasstop написа:А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?
мисля че за фабричните не правят проблем

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
vasstop написа:А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?
Мисля че заводските тегличи са направени така че да се свалят. На няколко 3-ки съм го виждал това и не само. Или седят на болт или чрез определено завъртане и минимални инструменти се свалят. И да много е неприятно ако не го знаеш това и те изненадат с една "глобичка" от едни 100 евра.
basata-user написа:vasstop написа:А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?
мисля че за фабричните не правят проблем
Мой познат имаше фабричен теглич на Пасат Б3! Работише в Гърция, и там постоянно му писаха глоби и актове!
Наложи се да изреже теглича с флекса! Там теглич който не дърпа нещо се води като опасност и яко санкционират! Тъй че згъваемият теглич си е истината!

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Това е голяма глупост.Моят теглич примерно е оригинален и не се сваля.Отдолу като го погледнеш си е с набити номера,табелки и прочие с логото на VW.Проблеми също не са ми правили.Няма вариянт да го махна,защото и да го отрежа,реално гредата под бронята остава...