Глоба в Гърция за монтиран отзад теглич?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Глоба в Гърция за монтиран отзад теглич?

Мнениеот haga » Съб 02 юли 2011 16:49

Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро? Мои познати на влизане в Гърция са им направили проблем , автомобила им е бил с монтиран теглич.На границата им поискали 30 евро глоба и тогава ще ги пуснат.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: Глоба в Гърция

Мнениеот basata-user » Съб 02 юли 2011 17:02

по принцип се заяждат за теглич ако не дърпаш нищо с него в момента :wink: а и сега са станали още по заядливи зареди размириците заяждат се за най малкото нещо така че внимавайте като пътувате към гърция :wink:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 02 юли 2011 17:06

Преди минаваше номера да кажеш че отиваш да купуваш платформа от Италия, сега не знам. Мен специално, никога не са ми правили проблем за теглича, а съм минавал през гърция поне 5 пъти

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Съб 02 юли 2011 17:24

Ае да се гръмнат и тия.... Кво им пречи теглича..... Аз ако съм, на място вадя флекса и режа !!!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 02 юли 2011 17:38

haga написа:Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро?

Малка ми се вижда тая глоба, ето ТУК става дума за 150 евро, чувал съм и за отнемане на книжки заради теглич, ако в момента не се ползва. :012:
А колегата niks76 в друга тема беше писал, че във Франция при ПТП е получил половината от полагащото му се обезщетение пак заради наличие на теглич. :да:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 02 юли 2011 20:04

тва за теглича и аз съм го чувал,но мои приятели са ходили и са нямали проблем с него

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 02 юли 2011 20:43

Да глобата е 150 евро и е правилна защото при удар отзад се получават големи щети, аз също имам теглич, но си го махам като ходя до австрия, за България не го махам защото ... знаете как е в София ... идват разни от селата и избиват комплекси колко са им бързи колите... една мацка с едно пежо искаше да ме бие хеххехе , че съм спрял рязко на пешеходна пътека и нейното пежо влезе с предна броня в теглича ми. Заплаши ме че ако ида на Боровец бял ден няма да видя( там баща и държал хижа)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 02 юли 2011 21:06

kossel написа:Да глобата е 150 евро и е правилна защото при удар отзад се получават големи щети.

Има логика да са забранени тегличите, защото задната броня на колата не изпълнява предназначението си да облекчи удара при ПТП. И при нас трябва да се глобява за теглич, защото масово се кичат, без да се ползват като нанасят поражения на други коли при паркиране. :beat_butt2
Американските тегличи са квадратни и са разположени по-навътре от бронята, като не представляват опастност при контакт с друг автомобил. :012:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 03 юли 2011 8:21

Ljubon написа:
haga написа:Вярно ли е автомобил българска регистрация и с монтиран отзад теглич се глобява 30 евро?

Малка ми се вижда тая глоба, ето ТУК става дума за 150 евро, чувал съм и за отнемане на книжки заради теглич, ако в момента не се ползва. :012:
А колегата niks76 в друга тема беше писал, че във Франция при ПТП е получил половината от полагащото му се обезщетение пак заради наличие на теглич. :да:

по точно при птп и предната кола има теглич ,се изплащат 50процента

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 03 юли 2011 10:18

niks76 написа:
Ljubon написа:

по точно при птп и предната кола има теглич ,се изплащат 50процента

нещо не стана ясно, ако аз ударя някой отзад на него по гражданска му дават по-малко пари ако е имал теглич ли ?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 03 юли 2011 21:12

А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 03 юли 2011 21:18

vasstop написа:А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?

мисля че за фабричните не правят проблем :wink:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пон 04 юли 2011 19:20

vasstop написа:А какво да правим ако тегличът е фабричен, поставен в завода и не може да се сваля?

Мисля че заводските тегличи са направени така че да се свалят. На няколко 3-ки съм го виждал това и не само. Или седят на болт или чрез определено завъртане и минимални инструменти се свалят. И да много е неприятно ако не го знаеш това и те изненадат с една "глобичка" от едни 100 евра.

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пон 04 юли 2011 19:25

basata-user написа:

мисля че за фабричните не правят проблем :wink:

Мой познат имаше фабричен теглич на Пасат Б3! Работише в Гърция, и там постоянно му писаха глоби и актове!
Наложи се да изреже теглича с флекса! Там теглич който не дърпа нещо се води като опасност и яко санкционират! Тъй че згъваемият теглич си е истината! :да:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 04 юли 2011 19:51

Това е голяма глупост.Моят теглич примерно е оригинален и не се сваля.Отдолу като го погледнеш си е с набити номера,табелки и прочие с логото на VW.Проблеми също не са ми правили.Няма вариянт да го махна,защото и да го отрежа,реално гредата под бронята остава...

Върни се в “Пътеводител”