Пътуване до село Байкал
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Пътуване до село Байкал
Привет колеги
Предстои ми пътуване до село Байкал. Интересува ме горе доло как е пътя до там и ще ми препоръчате ли от къде да мина за по-добре или да си карам както ми го изкара bgmaps-a. Благодаря ви предварително 

- pEsHkyY
Re: Пътуване до село Байкал
Никой ли не е пътувал в тази посока 
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
От София ако пътуваш е елементарно. Като слезеш от магистралата на Ябланица и караш към Плевен. След Ромпетрола на Долни Дъбник (там където свършва двойния път) има отбивка за Русе. Спазваш 90-те км/ч, че полицаите чакат с отворени обятия. Тръгваш по отбивката за Русе. На първия пътен възел има табела за Долна Митрополия и Гулянци. Тръгваш в тази посока. От тук имаш 2 варианта:
1. През Долна Митрополия - Комарево - Брест - Гиген - Байкал. Този вариант не е най-пряк но за него имам най-много инфо. В Долна Митрополия пътят край гарата е кофти но с внимателно каране се преживява. От Долна Митрополия до Гулянци е средна хубост. В Долна спазвай ограниченията, че дебнат полицаи. Друго място където обичат да се залагат е на излизане от с. Победа. От Гулянци почти до Байкал е чисто нов асфалта. На моста на р. Искър преди Байкал намали скоростта и мини по-леко през паветата
2. През Долна Митрополия - Тръстеник - Крушовене - Байкал. Това е най-краткия маршрут. За него обаче не мога да ти дам инфо как е пътя. По спомени край Тръстеник имаше кофти участък.
Лек път колега и да посетиш Улпия Ескус. Задължително е също да пробваш рибената чорба на пристанището в Байкал!
1. През Долна Митрополия - Комарево - Брест - Гиген - Байкал. Този вариант не е най-пряк но за него имам най-много инфо. В Долна Митрополия пътят край гарата е кофти но с внимателно каране се преживява. От Долна Митрополия до Гулянци е средна хубост. В Долна спазвай ограниченията, че дебнат полицаи. Друго място където обичат да се залагат е на излизане от с. Победа. От Гулянци почти до Байкал е чисто нов асфалта. На моста на р. Искър преди Байкал намали скоростта и мини по-леко през паветата
2. През Долна Митрополия - Тръстеник - Крушовене - Байкал. Това е най-краткия маршрут. За него обаче не мога да ти дам инфо как е пътя. По спомени край Тръстеник имаше кофти участък.
Лек път колега и да посетиш Улпия Ескус. Задължително е също да пробваш рибената чорба на пристанището в Байкал!
- pEsHkyY
Едно огромно благодаря
жив и здрав да си 
жив и здрав да си 
- d0n_t0ni
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AZD
Ако още не си пътувал да ти кажа да караш многооо леко в Долна, защото на излизане има страшни трапове и се кара на 1ва, а на селата след това има полиция попринцип, както е казал колегата и си спазвай ограниченията. Там може да очакваш всичко.
- pEsHkyY
Ходих и се върнах вече. Минах през долна нямаше кой знае колко трапове или поне не съм ги видял. Полиция не видях никъде за мое щастие
. Благодаря все пак за инфото 
. Благодаря все пак за инфото 
А би ли споделил кой от двата варианта за пътуване избра? След 3 седмици ни предстои пътуване до Байкал и още се чудя откъде да минем. Този район ми е тотално непознат.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Svetlix написа:..
....!
Аз пътувах преди 2 седмици и мога да ти кажа че вариант 1 е в пти по-добре