Пътуване до село Байкал

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Пътуване до село Байкал

Мнениеот pEsHkyY » Пет 06 юли 2012 21:53

Привет колеги :) Предстои ми пътуване до село Байкал. Интересува ме горе доло как е пътя до там и ще ми препоръчате ли от къде да мина за по-добре или да си карам както ми го изкара bgmaps-a. Благодаря ви предварително :beer

Потребителски аватар
pEsHkyY

Re: Пътуване до село Байкал

Мнениеот pEsHkyY » Нед 08 юли 2012 21:16

Никой ли не е пътувал в тази посока :cry:

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 09 юли 2012 16:11

От София ако пътуваш е елементарно. Като слезеш от магистралата на Ябланица и караш към Плевен. След Ромпетрола на Долни Дъбник (там където свършва двойния път) има отбивка за Русе. Спазваш 90-те км/ч, че полицаите чакат с отворени обятия. Тръгваш по отбивката за Русе. На първия пътен възел има табела за Долна Митрополия и Гулянци. Тръгваш в тази посока. От тук имаш 2 варианта:

1. През Долна Митрополия - Комарево - Брест - Гиген - Байкал. Този вариант не е най-пряк но за него имам най-много инфо. В Долна Митрополия пътят край гарата е кофти но с внимателно каране се преживява. От Долна Митрополия до Гулянци е средна хубост. В Долна спазвай ограниченията, че дебнат полицаи. Друго място където обичат да се залагат е на излизане от с. Победа. От Гулянци почти до Байкал е чисто нов асфалта. На моста на р. Искър преди Байкал намали скоростта и мини по-леко през паветата :D

2. През Долна Митрополия - Тръстеник - Крушовене - Байкал. Това е най-краткия маршрут. За него обаче не мога да ти дам инфо как е пътя. По спомени край Тръстеник имаше кофти участък.

Лек път колега и да посетиш Улпия Ескус. Задължително е също да пробваш рибената чорба на пристанището в Байкал!

Потребителски аватар
pEsHkyY

Мнениеот pEsHkyY » Пон 09 юли 2012 20:18

Едно огромно благодаря :beer жив и здрав да си :да:

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 17 юли 2012 22:40

Ако още не си пътувал да ти кажа да караш многооо леко в Долна, защото на излизане има страшни трапове и се кара на 1ва, а на селата след това има полиция попринцип, както е казал колегата и си спазвай ограниченията. Там може да очакваш всичко.

Потребителски аватар
pEsHkyY

Мнениеот pEsHkyY » Сря 18 юли 2012 18:54

Ходих и се върнах вече. Минах през долна нямаше кой знае колко трапове или поне не съм ги видял. Полиция не видях никъде за мое щастие :Mr Green Fun. Благодаря все пак за инфото :да:

maya70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maya70 » Пон 27 авг 2012 17:14

А би ли споделил кой от двата варианта за пътуване избра? След 3 седмици ни предстои пътуване до Байкал и още се чудя откъде да минем. Този район ми е тотално непознат.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 28 авг 2012 8:07

Svetlix написа:..
1. През Долна Митрополия - Комарево - Брест - Гиген - Байкал. Този вариант не е най-пряк но за него имам най-много инфо. В Долна Митрополия пътят край гарата е кофти но с внимателно каране се преживява. От Долна Митрополия до Гулянци е средна хубост. В Долна спазвай ограниченията, че дебнат полицаи. Друго място където обичат да се залагат е на излизане от с. Победа. От Гулянци почти до Байкал е чисто нов асфалта. На моста на р. Искър преди Байкал намали скоростта и мини по-леко през паветата :D

2. През Долна Митрополия - Тръстеник - Крушовене - Байкал. Това е най-краткия маршрут. За него обаче не мога да ти дам инфо как е пътя. По спомени край Тръстеник имаше кофти участък.

....!

Аз пътувах преди 2 седмици и мога да ти кажа че вариант 1 е в пти по-добре :idea: :idea: :idea:

Върни се в “Пътеводител”