Къде е най-добре да се паркира в близост или в МОЛ "Парадайз

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Къде е най-добре да се паркира в близост или в МОЛ "Парадайз

Мнениеот eng » Пон 04 авг 2014 11:24

Колеги налага ми се пътуване до София с престой от около 2-3 часа и тъй, като отдавна не съм ходил натам, въпроса ми е къде е удобно да се паркира колата, разбрах че имало некви ремонти там във връзка с метрото.Ще влизам по Ботевградско, оттам околовръстното и на кръговото - надолу по Черни връх.Казаха ми, че е най-добре да се паркира в МОЛ-а, но гледах на МАПС-а не мога да видя откуде е входа му за подземните паркинги, дали е от страната на Черни Връх или трябва да свия наляво по Сребърна и оттам да вляза и да паркирам?Или да търся място някъде в уличките примерно "Рилски Езера", " Банат" и др.
Моля ако някой знае по-добър маршрут да сподели.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Къде е най-добре да се паркира в близост или в МОЛ "Пара

Мнениеот hvp800 » Пон 04 авг 2014 11:38

Като се спуснеш от околовръсното по Черни връх към мола, точно преди Парадайз има междинен светофар ( напред булеварда е затворен и може да караш само наляво или надясно) На този светофар завиваш наляво и след 30-тина метра вдясно, ти е входа на паркинга. Това е най-удобния начин да стигнеш до мола, при положение, че района не ти е познат. Естествено, може да караш и направо по Ботевградско и след това да завиеш към Румънското посолство ( хем ще видиш и новото кръстовище на семинарията :icon_lol ) но Черни връх е в ремонт в участъка до мола и аз лично не ти го препоръчвам този марчрут,

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 авг 2014 11:57

Ако правилно разбирам е по-добре да мина през румънското ли?
Аз си мислех, че по околовръстното ще избегна гадния трафик и особено зоната "Цариградско - Орлов мост - наляво по канала нагоре и после пак ляв завой на НДК посока нагоре Черни връх".
Мерси за съвета.
P.S. Малко глуповат въпрос, но този светофар да не е монтиран случайно на улица Филип Кутев (според Мапс-а) и оттам по нея само наляво или надясно, защото гледам, че ако завия по нея наляво съм точно на МОЛ-а?

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Пон 04 авг 2014 12:14

Най-добре е да минеш през околовръсното и оттам надолу по Черни връх ( както си се и насочил ) ако караш със навигация е много вероятно да те прекара през Румънското и алея Яворов ( не помня как се казваха другите булеварди) и затова го споменах. А за улицата, нямам идея как се казва, но това е кръстовището преди Сребърна, ти така или иначе като се спуснеш по Черни връх, ще стигнеш до този светофар, където може да завиеш само наляво или само надясно, понеже във посока Центъра, булеварда е затворен а тези който идват от Центъра към околовръсното си се движат по Черни връх ( малко объркано стана обяснението, но като стигнеш със колата до там ще се ориентираш без проблем :mhihi )

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 авг 2014 12:22

Много благодаря схванах за какво иде реч, а доколкото знам престоя на паркинга на МОЛ-а бил до 4 часа - надявам се да не е по-малко.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 авг 2014 12:26

На различните молове са различни времената за евтин чаркинг, т.е никой няма да те изгони, но примерно след четвъртия час става скъпичко, в мола на стамболийски го намалиха на 30 минути времето което е 1 лв, после левче на всеки час.Извън темата, аз по принцип от ботевградското бих се движил към центъра и там да търся място за паркиране, както е случая с колегата примерно на мол сердика в паркинга. Друг вариант е да се търси метрото, според зависи къде има работа за вършене. При мен е лесно с буферните паркинги в надежда, в младост обаче има ли такива паркинги!?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 авг 2014 12:30

Попринцип имам желание да си свърша работата колкото е възможно по-бързо и да не се бавя.Естествено ако след час нагоре паркинга в МОЛ-а е платен , ще го платя -това не е проблем.

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Пон 04 авг 2014 13:42

В Парадайз мол паркирането е 4 часа ( безплатното ) след това не знам тарифата, защото никога не съм оставал повече от това време. За съжаление в Младост няма безплатни паркинги на които да оставиш колата. Може би след време като завършат метрото до Бизнес парка.......

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 04 авг 2014 13:56

Ясно, мерси за инфото от първа ръка а и на колегата Одаджииски също.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 04 авг 2014 14:38

В Парадайз паркингът изобщо е безплатен.

Върни се в “Пътеводител”