Мнението ви за транспорта в София
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Мнението ви за транспорта в София
Как според вас биха се избегнали адските задръствания по улиците в пиковите часове и как да се отпуши движението поне на градския транспорт. Нека всеки да даде мнение. Аз не можах да измисля как да няма задръствания, но мисля, че трябва да се наложат нечовешко-варварски мерки за коли, които карат зад жълтата лента за автобуси и по този начин пречат на движението на градския транспорт. Мисля, че трябва всеки нарушител да се глобява без право да обжалва глобата и ще видите как след броени месеци градския транспорт ще пресича цялата столица за минути!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Значи първо за да се оправи движението в София трябва софиянци да се завърнат в родните си села.. това е едното
второ ако се сложат такива нечовешки както казваш ти глоби.. катаджиите ще станат ОЩЕ по богати..
и както съм казвал не един или два пъти.. ще се оправим когато гладните изядът бедните.. !
второ ако се сложат такива нечовешки както казваш ти глоби.. катаджиите ще станат ОЩЕ по богати..
и както съм казвал не един или два пъти.. ще се оправим когато гладните изядът бедните.. !
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Vizor написа:Значи първо за да се оправи движението в София трябва софиянци да се завърнат в родните си села.. това е едното
Значи и аз не съм от София, но вече 3 години уча, работя и плащам данъци на общината и държавата, така че малко грубичко прозвуча. Но за другото съм съгласен!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
XaBaTa™ написа:Mar написа:Строги мерки и с/у тези които задръстват кръстовища, вкл. и трамваите
И как по-точно ги задръстват те?
Явно не си пресичал Христо Ботев по Т. Александров или Стамболийски

Но си прав, че първичното е - строги мерки с/у тези които се движат по трамвайните линии!
Друг е въпроса тогава как ще се минава по Дондуков например

- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инфраструктурата ни е слаба, а не правилата и глобите за движение. Бус ленти има само по няколко булеварда, дори и да се глобяват нарушителите там, почти нищо няма да се промени в движението. Първото нещо което трябва да се направи е да се променят правилата при строежите на нови сгради. Ако се дават разрешителни за строеж на 7-8 етажни блокове, на улиците на които преди това е имало по 1-2 къщи, то тогава трябва да бъде оставено достатъчно място за разширение на улицата, за паркинги. Това сега никъде го няма - новите блокове са наблъскани един до друг. Също така общината не прави почти нищо за разширението на съществуващите улици или ако го прави, то е изключително мудно и само ни замазват очите. Например Сребърна я ремонтираха преди 5 години и спокойно можеше да я разширят с още 1-2 м към Южния парк за да стане с 2 ленти във всяка посока.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
shotoman написа:представи си само как си караш като пич в жълтата лента щото е по-свободна и след 10 дни ти пристига глоба 200 лева без право на обжалване. Дали ще се качиш пак в лентата
И защо градския транспорт трябва да се толерира

п.п. Проблема с трафика не е опира до BUS лентите.
Последна промяна от P4v3l на Вто 23 окт 2007 11:54, променено общо 1 път.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
hilqdarka написа:... но до тогава ще си карам колата и ще използвам лентата за автобуси и трамваи.
п.п. Проблема с трафика не е опира до BUS лентите.
Ще си караш, докато не почнат да глобяват селските тарикати, точно до тогава ще си караш....
И естествено е, че проблемите не опират до Бус лентите - опират до нещастниците, които карат в тях.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
hilqdarka написа:И защо градския транспорт трябва да се толерира
защото в един автобус има 80 човека а в колата си сам... или най-много с още еди човек
един автобус дефакто замества 50 коли и ако бус лентите бяха свободни (те ще станат някой ден, вярвай ми) и автобусите стигаха от сточна гара до окръжна за 10 минути вместо за 50 много хора биха предпочели да се возят с тях.
в центъра на амстердам автобусите се движат между спирките с 50км/ч независимо какво е задръстването и там дори милионерите предпочитат да паркират някъде бентлитата и да се качат на рейса щото е по-бързо и не трябва да търсят паркинг после.