към колегите разбиращи от 220в.-ток

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 10 яну 2009 14:26

Прегледай всички връзки на кабелите и от и към трафа.Слагал съм безброй луни на 12V,но съм нямал проблеми дори и с най измислените марки.Според мен проблема нее в крушките,без значение каква марка са.А и защо си сложил такъв голям траф при условие че използваш капацитета му на половина,възможно е трафа да нее натоварен достатъчно и затова да прави номера.
Ако пак изгорят слагай 6 лампи по 35W и мисля че няма да имаш повече проблеми :idea: :wink:

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Re: към колегите разбиращи от 220в.-ток

Мнениеот george12 » Чет 22 яну 2009 7:57

Понеже основната ми работа е електроинсталации , реших и аз да дам мнение.След всичко прочетено ми идва само едно на ум - проблем в трансформатора.Обикновенно импулсните трафове преобразуват напрежението с висока честота - около 400Hz.Ако трафа е от ментетата , нищо чудно честотата да е по-висока , а халогенките са изчислени да работят на 50/60Hz.По-високата честота може да доведе до по-бързо прекъсване на Волфрамовата жичка.Най - дълго издържат "луничките" ако имат изправител след трафа.Неудобството е че този изправител трябва да е доста мощен(обемист).Сложи си обикновен траф (български) и ще ти се реши проблема.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 22 яну 2009 22:28

george12 написа:Понеже основната ми работа е електроинсталации , реших и аз да дам мнение.След всичко прочетено ми идва само едно на ум - проблем в трансформатора.Обикновенно импулсните трафове преобразуват напрежението с висока честота - около 400Hz.Ако трафа е от ментетата , нищо чудно честотата да е по-висока , а халогенките са изчислени да работят на 50/60Hz.По-високата честота може да доведе до по-бързо прекъсване на Волфрамовата жичка.Най - дълго издържат "луничките" ако имат изправител след трафа.Неудобството е че този изправител трябва да е доста мощен(обемист).Сложи си обикновен траф (български) и ще ти се реши проблема.
Трафа който намерих тогава е ,но-неим.Но на обем е това което ми трябва.Колега от форума се ангажира да го погледне,и да си каже мнението.Но аз в момента съм труден от към свободно време.И аз от написаното от колегите съм склонен да вярвам че е от трафа,защото от приятели чувам че и дори ментетата-луни-издържат повече.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Вто 03 фев 2009 23:31

лошото е че все още моя проблем съществува.доста неща изчетох,но все още не разбирам защо имам този проблем.има ли значение сечението на кабела от трафа до луната.при мен е 0,75.колегата Rabbit идва и гледа,но нищо обезпокоително.дължината,на всеки един от кабелите,е различна.но нямам разлика в светенето на луните.остава да се смени трафа,НО С КАКЪВ.и което е интересното в случая е че луната с най-дълъг проводник още не съм я сменял.а някои ги потретих.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 03 фев 2009 23:44

Ако ще сменяш трафа-търси Български...
Вземи си траф на Екоенергия и всичко ще е наред !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”