имам въпрос за LCD

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: имам въпрос за LCD

Мнениеот Tyan » Пет 04 дек 2009 20:17

хубав lcd телевизор и хубав компютър ...на 1080 е феноменално яко изживяване

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 04 дек 2009 20:22

гледането от компа на LCD-то,има ли разлика ако е компа е стар моя е от 6 години,преди беше силен ма сега е слаб вече :cry:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 04 дек 2009 21:30

lub0o написа:незнам защо но PANASONIC и SONY ми вдахват повече доверие
правя тази сметка като гледам цени и екстри
примерно някой SAMSUNG с добри екстри струва 1200лв
сащите ексри при SONY,то ще струва 1500лв
защо е така според вас
по това си вадя отговорите
незнам може и да греша :?

Все пак марката и тя държи някаква цена. ;)

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 04 дек 2009 22:56

lub0o написа:гледането от компа на LCD-то,има ли разлика ако е компа е стар моя е от 6 години,преди беше силен ма сега е слаб вече :cry:

Има! Проблема е в това, че новите HD формати изискват голям процесорен ресурс. Аз скоро си купих LCD и го ползвам най-вече за това - гледане на филми от комп-а.

Обаче съм с едноядрен процесор на 2.6ГХц и 1080р изобщо не тръгват. 720р с голяма мъка ги подкарвам, но както каза колегата горе изживяването е страхотно, особено при подходящо озвучаване.

Сега се оглеждам за компютър.....

Успех!

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 04 дек 2009 22:59

значи компа го отхварбям
имам ДВД там сигурно няма да има пробем,или и там си има тънкости
а ако примерно си свалям ДВД-филми предполагам няма да има проблем

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 дек 2009 23:11

lub0o написа:значи компа го отхварбям
имам ДВД там сигурно няма да има пробем,или и там си има тънкости
а ако примерно си свалям ДВД-филми предполагам няма да има проблем

DVD формата е 400 и нещо хоризонтали, а 720 къде са да ме говорим за 1080. Високата резолюция си иска изчислителна мощност. Не е толкова важно процесора да е мощен колкото видеото да е добро, дъното да е с бърза шина и записвачката и харда да са SАТА(най добре да са SATA2).

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 05 дек 2009 7:01

форума в полза на обществото ....... за стари компютри с AGP ...си търсите някое ати HD 2xxx, 3xxx, 4xxx ..... инсталирате му последни драйвери, инсталирате последни кодеци ..клите, хп кодек ...... пускате медия плеиър класик хомесинема view>options> internal filters в ляво не трябва да има отметка на матроска, а в дясно слагате отметка на H264/AVC DXVA ...това ви пуска вградените в картата възможности да декодира хардуерно х 264 ... който се използва за HD видео файловте, защото поддържа много високо ниво на компресия, която обаче ебава процесора защото изисква огромна процесорна мощ.....

ако след като го пуснете ви изчезнат субтитирите правите следното

view>options> playback ....виждате дали има отметка на ауто лоад субтитри, след това в подсекция оутпут на плейбек праскате VMR9 Renderles ...... файла със субтитрите трябва да е същото име като видео файла изключаю разширението ...така най вероятно ще ви се заредят субтитрите вградени във самия си файл ..обикновено английски, испански, хинди, Роко Сифреди .....
ако е така ....десен бутон да екрана на плеиъра докато филма си е отзаде, субтири > под subtitle(embeded) избирате файла със вашите си субтитри и воала ....

:) тествано е на П4 2.4 и Бартон 2500 + и АТИ 3850 :) никакви проблеми с 720п и 80% 1080п

nvidia също имат технология за хардуерно декодиране на хд блурей, но тя е достъпна само за pci express видеокарти, а и не говорим за нови машини ...новите почти всички го поддържат..... горното работи САМО ако имате агп ати хд 2ххх, 3ххх, 4ххх ..... не гарантирам какъвто и да е успех с друга карта ....... ..... новото компири са с бързи процесори а и са оптимизирани за ХД така че дори атом + ион си плейват ХД без яд

тук там липсват запетайки и всичко е едно голямо изречение, но простете на стария... рано е

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Съб 05 дек 2009 10:04

lub0o написа:незнам защо но PANASONIC и SONY ми вдахват повече доверие
правя тази сметка като гледам цени и екстри
примерно някой SAMSUNG с добри екстри струва 1200лв
сащите ексри при SONY,то ще струва 1500лв
защо е така според вас
по това си вадя отговорите
незнам може и да греша :?

заради марката е така :) плащаш солиден % заради надписа само
а случайно да знаеш ,че на сони матриците се произвеждат всъщност от самсунг ? :)

значи имам от преди година сони 40W 4500 -супер е, затова се и насочих към слевдващото поколение такъв на сони
само че като попречетох се оказа че новото 40W 5500 е крачка назад се отказах

отидох в техномаркета в мола с/у хемус и ги накарах все пак да ми сложат един до друг сонито и LG- ми кореееца ми хареса един път повече като картина, втори път като екстри -200 hz с/у 100 hz на сони.
и флашката която ръгнах с филм на сонито не я разпозна а LG си я плейна отма ! да не го ворим за разликата и в цената в полза на LG !
... но всеки сам решава
можеш да си купиш сони или панасоник и да влезеш в споменатия от теб бюджет - но ще е доста стар модел
успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”