jijane написа:Като чета изказванията на някои хора и си мисля, че пишат някъде от тропиците. Със 12-ка климатик отопляват 65 квадрата апартамент, да ама не. Тая 12-ка ако ще и мега-хипер-гига инвертор да е няма как да отопли 65 квадрата. Друг при -18 градуса правил 26 градуса в стаята, то че става става, но ако стаята е 10 квадрата и има 5 човека в нея. Сега ако тия климатици подпират я топлофикация, я някоя печка, камина по-може да стане. Разбирам, че сте дали по 1300+ лева за тез климатици, но моля ви не ги изкарвайте някакви адски машини работещи с геотермална енергия, разработени от НАСА специално за вас.
krasiganev написа:Като чета изказванията на някои хора и си мисля, че пишат някъде от тропиците.
"Да ама не" - ама ДА. Който не вярва да дойде да види. Единственото отопление при мен е климатика, и като казвам, че вътре е 24 градуса имам предвид при -12 -15 навън. Настроен е на 25. В другата ми стая (където няма други отопл. уреди) е 22 градуса. Не ми е отказвал досега дори и при -19 преди няколко дни. Квадратите всъщност са 58, извинявам се неточността, ама все тая. Апартамента е на 2-ри етаж, вътрешен, изолиран. Парно в района изобщо няма. Мнението на колегата го считам за комплимент за моята марка. SHARP, MITSUBISHI, FUJITSU. Това са за мен машините!
jijane написа:Предлагам ти да отидеш и да поздравиш съседите си, може и да ги почерпиш, топлят те хората все пак. Няма как иначе с 2000 вата да отоплиш тая квадратура.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: batjoro и 7 госта