Мнение за климатици Samsung?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Мнение за климатици Samsung?

Мнениеот vaiper 1 » Сря 08 фев 2012 16:37

Хора много,мнения много :D Ако нети е изолирана стаята не очакваи чудеса :mrgreen: Инвертора работи при по ниска ваншна температура силата му е в повечето работа в смисал повече работа по малко сметки повече ефективност.Мои савет търсиси по мощен, но не очакваи чудеса :wink:

:неграмотно

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 08 фев 2012 19:37

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 08 фев 2012 22:07

То като летяща чиния тва mhihi ама това е само за фаца,прахоляка се натрупва по питата не от стоене а от работа на климатика.Пък и не е само прахоляк.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Чет 09 фев 2012 18:54

Като чета изказванията на някои хора и си мисля, че пишат някъде от тропиците. Със 12-ка климатик отопляват 65 квадрата апартамент, да ама не :screwy . Тая 12-ка ако ще и мега-хипер-гига инвертор да е няма как да отопли 65 квадрата. Друг при -18 градуса правил 26 градуса в стаята, то че става става, но ако стаята е 10 квадрата и има 5 човека в нея. Сега ако тия климатици подпират я топлофикация, я някоя печка, камина по-може да стане. Разбирам, че сте дали по 1300+ лева за тез климатици, но моля ви не ги изкарвайте някакви адски машини работещи с геотермална енергия, разработени от НАСА специално за вас.

Иначе по темата, каквото и да вземеш за тия пари е все тая. Гледай само да е инвертор, че иначе на 5-я ден ще имаш айсберг под прозореца. В моя случай комшията има айсберг под прозореца, а аз има 2 пръста лед пред гаража всяка сутрин и го къртя по 5 минути.

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Чет 09 фев 2012 19:24

jijane написа:Като чета изказванията на някои хора и си мисля, че пишат някъде от тропиците. Със 12-ка климатик отопляват 65 квадрата апартамент, да ама не :screwy . Тая 12-ка ако ще и мега-хипер-гига инвертор да е няма как да отопли 65 квадрата. Друг при -18 градуса правил 26 градуса в стаята, то че става става, но ако стаята е 10 квадрата и има 5 човека в нея. Сега ако тия климатици подпират я топлофикация, я някоя печка, камина по-може да стане. Разбирам, че сте дали по 1300+ лева за тез климатици, но моля ви не ги изкарвайте някакви адски машини работещи с геотермална енергия, разработени от НАСА специално за вас.

"Да ама не" - ама ДА. Който не вярва да дойде да види. Единственото отопление при мен е климатика, и като казвам, че вътре е 24 градуса имам предвид при -12 -15 навън. Настроен е на 25. В другата ми стая (където няма други отопл. уреди) е 22 градуса. Не ми е отказвал досега дори и при -19 преди няколко дни. Квадратите всъщност са 58, извинявам се неточността, ама все тая. Апартамента е на 2-ри етаж, вътрешен, изолиран. Парно в района изобщо няма. Мнението на колегата го считам за комплимент за моята марка. SHARP, MITSUBISHI, FUJITSU. Това са за мен машините!

jijane

Мнениеот jijane » Чет 09 фев 2012 19:39

krasiganev написа:Като чета изказванията на някои хора и си мисля, че пишат някъде от тропиците.
"Да ама не" - ама ДА. Който не вярва да дойде да види. Единственото отопление при мен е климатика, и като казвам, че вътре е 24 градуса имам предвид при -12 -15 навън. Настроен е на 25. В другата ми стая (където няма други отопл. уреди) е 22 градуса. Не ми е отказвал досега дори и при -19 преди няколко дни. Квадратите всъщност са 58, извинявам се неточността, ама все тая. Апартамента е на 2-ри етаж, вътрешен, изолиран. Парно в района изобщо няма. Мнението на колегата го считам за комплимент за моята марка. SHARP, MITSUBISHI, FUJITSU. Това са за мен машините!

Предлагам ти да отидеш и да поздравиш съседите си, може и да ги почерпиш, топлят те хората все пак. Няма как иначе с 2000 вата да отоплиш тая квадратура.

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Чет 09 фев 2012 20:45

jijane написа:Предлагам ти да отидеш и да поздравиш съседите си, може и да ги почерпиш, топлят те хората все пак. Няма как иначе с 2000 вата да отоплиш тая квадратура.

Няма да споря колега. Всъщност Даскала искаше мнение за Самсунг, и аз му казах своето. Повече няма да пиша в темата, щото е излишно да ти обяснявам разликата между консумирана, отдавана и максимална мощност. А и не съм специалист.
:deal
    ОТОПЛЕНИЕ мин. ср. макс.
    Отдадена мощност 0.90 kW 4.80 kW 6.70 kW
    Консумирана мощност - 1.22 kW -
    Коефициент на трансформация (COP) 4.00 W/W

http://www.toplo.eu/klimatik.php?products_id=281&parameters=2

ПП: Баджанака на долния етаж ще го черпя разбира се (и той е със същия климатик като моя и при него децата ходят по къси ръкави зимата), а на моя етаж няма постоянно пребиваващи съседи, ама ще ги черпя и тях напролет като си дойдат... :beer

jijane

Мнениеот jijane » Чет 09 фев 2012 21:27

Аз и не искам да ми обясняваш мощностите на климатика ти. Ако ти се чете( на мен не ми се пише) можеш да се поразровиш тук там да видиш как зависи този прословут СОР от околната температура.Остани със здраве.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 09 фев 2012 22:09

jijane не подценявай изолацията и липсата на външни стени :idea: Нали се сещаш какво значи пасивна къша(апартамент по трудно но не и невъзможно)такава можеш и с една свещ да я топлиш :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 09 фев 2012 22:16

Не знам що се ядете -ама кви температуре ккакъв COP.Ей ви пример - преди 10 години се роди щерката.Купих маслен радиатор 12 ребра 2 степени на макс 2500w - цена на тока -доста по надоло от сега.Апартамент 1 стая и кухня.Сметка за тока 150 лв.
Сега 3 Климатика/тва ми омръзна да го пиша/ 2 дайкина и една 10 годишна осака/апартамент 134 м2 съдомиялна и още 1 дете на 3 години сметката ми дойде вчера 212 лв.След 10 години цената но тока да се вземе предвид.Съдомиялната я пиша щот тогава нямах.
Е кво приказваме тогава - въри ми обяснявавай как COP-а падал при еди кви си температури и как COP-a му ставал като на духалка.Тогава с радиатора дори не бяха такива температурите.
За миналата година за същия период тока ми е бил 215 лв.
Аре стига.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”