Рестарт на биоса след токов удар. Защо?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Рестарт на биоса след токов удар. Защо?

Мнениеот fox_vt » Пет 05 апр 2013 21:35

Купи си юпс иначе ще береш ядове-преди време във входа асансьора от време на време се прецакваше и се оправяше със слизане долу до главното табло и бързо изключване и включване на главния шалтер.Е на комшията компа не издържа на атаката и добре че асансьора го оправиха иначе някой щеше да бъде линчуван.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 05 апр 2013 22:24

Много е вероятно проблема да е при теб.
Извикай някой техник да ти прегледа таблото.
И се моли да не ти изгаря никакъв електроуред че ще има да чакаш "от умрял писмо"

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 апр 2013 22:35

Хммм, виж батерийката на биоса в какво състояние е ама иначе е ясно, че проблема не е в твоя телевизор.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 апр 2013 22:45

Проблема ти е в захранването(PSU). Не, че говнярите от "тока" не са говняри, но с читаво захранване няма да се случват тия номера.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 апр 2013 22:52

Прекрасни Zalman, Cooler Master, Corsair 500 ватови модули. Но цените са от 100 лева нагоре.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 апр 2013 23:01

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 07 апр 2013 14:07

TiL написа:Писах на EVN сега ще чакам да ми отговорят и да видим до къде ще я докараме. Честно казано ми писна от техните помии и ако компа изгори съм готов да го блъскам в главите на техниците им :k046 Зачудил съм се за UPS но ще е след като ми платят поне един изгорял електроуред(все още няма такъв)! В крайна сметка си плащам за качествено електричество... Не съм някое исп или някоя хостинг компания със мега сървъри, че да се ръся за подобна техника от рода на ups-и. Ако от EVN не се справят с проблема се чудя дали не мога да ги заставя да ми купят от тия защити де ги монтират след таблото :Mr Green Fun Няколко пъти съм казвал на техниците им(лично) че тока премигва често и няма реакция. Сега писах емейл на EVN и мисля да си искам това което ми се полага, та дори и повече...

вземи си някой евтин ups има фортрони по 70 лева в момента и са изгодни, ще ти обира мигалките на тока.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 09 апр 2013 12:29

quattro^^ написа:
TiL написа:Писах на EVN сега ще чакам да ми отговорят и да видим до къде ще я докараме. Честно казано ми писна от техните помии и ако компа изгори съм готов да го блъскам в главите на техниците им :k046 Зачудил съм се за UPS но ще е след като ми платят поне един изгорял електроуред(все още няма такъв)! В крайна сметка си плащам за качествено електричество... Не съм някое исп или някоя хостинг компания със мега сървъри, че да се ръся за подобна техника от рода на ups-и. Ако от EVN не се справят с проблема се чудя дали не мога да ги заставя да ми купят от тия защити де ги монтират след таблото :Mr Green Fun Няколко пъти съм казвал на техниците им(лично) че тока премигва често и няма реакция. Сега писах емейл на EVN и мисля да си искам това което ми се полага, та дори и повече...

вземи си някой евтин ups има фортрони по 70 лева в момента и са изгодни, ще ти обира мигалките на тока.

Съгласен и проблема не ти е в захранването - просто има защита и за да не горне се включва защитата, която пък изисква спиране на външното захранване. За малката батерийка и на мен ми е чудно защо трябва да се маха. Пробвай следното като забие - махни му 220-то V на захранването и изчакай 10 минути. Включи му пак тока и пробвай да стартираш машината. Просто се изисква време да се разредят кондензаторите на захранването.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”