Рестарт на биоса след токов удар. Защо?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Рестарт на биоса след токов удар. Защо?
Купи си юпс иначе ще береш ядове-преди време във входа асансьора от време на време се прецакваше и се оправяше със слизане долу до главното табло и бързо изключване и включване на главния шалтер.Е на комшията компа не издържа на атаката и добре че асансьора го оправиха иначе някой щеше да бъде линчуван.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Много е вероятно проблема да е при теб.
Извикай някой техник да ти прегледа таблото.
И се моли да не ти изгаря никакъв електроуред че ще има да чакаш "от умрял писмо"
Извикай някой техник да ти прегледа таблото.
И се моли да не ти изгаря никакъв електроуред че ще има да чакаш "от умрял писмо"
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Хммм, виж батерийката на биоса в какво състояние е ама иначе е ясно, че проблема не е в твоя телевизор.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Проблема ти е в захранването(PSU). Не, че говнярите от "тока" не са говняри, но с читаво захранване няма да се случват тия номера.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Прекрасни Zalman, Cooler Master, Corsair 500 ватови модули. Но цените са от 100 лева нагоре.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
TiL написа:Писах на EVN сега ще чакам да ми отговорят и да видим до къде ще я докараме. Честно казано ми писна от техните помии и ако компа изгори съм готов да го блъскам в главите на техниците имЗачудил съм се за UPS но ще е след като ми платят поне един изгорял електроуред(все още няма такъв)! В крайна сметка си плащам за качествено електричество... Не съм някое исп или някоя хостинг компания със мега сървъри, че да се ръся за подобна техника от рода на ups-и. Ако от EVN не се справят с проблема се чудя дали не мога да ги заставя да ми купят от тия защити де ги монтират след таблото
Няколко пъти съм казвал на техниците им(лично) че тока премигва често и няма реакция. Сега писах емейл на EVN и мисля да си искам това което ми се полага, та дори и повече...
вземи си някой евтин ups има фортрони по 70 лева в момента и са изгодни, ще ти обира мигалките на тока.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
quattro^^ написа:TiL написа:Писах на EVN сега ще чакам да ми отговорят и да видим до къде ще я докараме. Честно казано ми писна от техните помии и ако компа изгори съм готов да го блъскам в главите на техниците имЗачудил съм се за UPS но ще е след като ми платят поне един изгорял електроуред(все още няма такъв)! В крайна сметка си плащам за качествено електричество... Не съм някое исп или някоя хостинг компания със мега сървъри, че да се ръся за подобна техника от рода на ups-и. Ако от EVN не се справят с проблема се чудя дали не мога да ги заставя да ми купят от тия защити де ги монтират след таблото
Няколко пъти съм казвал на техниците им(лично) че тока премигва често и няма реакция. Сега писах емейл на EVN и мисля да си искам това което ми се полага, та дори и повече...
вземи си някой евтин ups има фортрони по 70 лева в момента и са изгодни, ще ти обира мигалките на тока.
Съгласен и проблема не ти е в захранването - просто има защита и за да не горне се включва защитата, която пък изисква спиране на външното захранване. За малката батерийка и на мен ми е чудно защо трябва да се маха. Пробвай следното като забие - махни му 220-то V на захранването и изчакай 10 минути. Включи му пак тока и пробвай да стартираш машината. Просто се изисква време да се разредят кондензаторите на захранването.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”