Проблем при свързване на лаптоп с монитор
-
- Автомобил: Volkswagen
- Двигател: ABD
Проблем при свързване на лаптоп с монитор
Колеги имам един проблем...значи имам лаптоп (старичък) на който му е заминал лентовия кабел и монитора му не бачка,не ми се дават 40 лв за лентов кабел,тъй като самия лаптоп струва толкова :D ... Исках да го свържа към един монитор вкъщи и затова го дадох само за почистване на един приятел,у тях го е пуснал към отделен монитор,почистил го е и ми го върна,но у нас когато го свържа към монитора изписва No signal и монитора заспива,така ходих у сестра ми и там го пробвах,разликата беше ,че при нея излезе началното зареждане на windows и тъкмода се покаже скриинсейвъра и пак изписваno signal,според вас от какво може да е ,буксите са добре сложени и затегнати,да не би да трябва нещо от лаптопа да се натиска,някой ако може да сподели... (Голям роман изписах :D )
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
Re: Проблем при свързване на лаптоп с монитор
Ако не си пробвал, виж с друг кабел твоя може да има проблем.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Опита ли с натискане на функционалния бутон и бутона за вкл на друг монитор(Мултимедия)-Fn+F нещо си за различните лаптопи. Ако е със 7-ца става също така и с уиндоус бутона и буквата P(П).
-
Значи с два кабела пробвахме,проблема си остава,довечера като се прибера ще пробвам с тези бутони които каза колегата,защото не съм опитвал така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е разделителната на твоя монитор и на този, където е работил последно?
-
myrshavija написа:Каква е разделителната на твоя монитор и на този, където е работил последно?
Нямам си и на идея
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че
Смятам, че това може да е причината да "не пали" твоят монитор.
П.С. Понякога, когато закачиш компютър на монитор с по-висока резолюция и после го преместиш на такъв с по-ниска, компютърът се опитва да възпроизведе картина с резолюция несъвместима с монитора и съответно получаваш съобщение, че тая работа няма да стане или пък изобщо нищо на екрана. В такъв случай може да пробваш сейф мод, където резолюцията би трябвало да е по-ниска или пък на монитор с "повече възможности" и да се налаи резолюцията преди да се премести ... и всичко това е изстрели в тъмното, които може да нямат нищо общо с твоя случай. Аз просто си дрънкам така, защото ми е скучно, а пък ти все така нямаш "и на идея" дали може да е това причината.
П.П.С. Я, вече ме изпреварили.
означава, че не знаеш.Kotlenskiq написа:Нямам си и на идея
Смятам, че това може да е причината да "не пали" твоят монитор.
П.С. Понякога, когато закачиш компютър на монитор с по-висока резолюция и после го преместиш на такъв с по-ниска, компютърът се опитва да възпроизведе картина с резолюция несъвместима с монитора и съответно получаваш съобщение, че тая работа няма да стане или пък изобщо нищо на екрана. В такъв случай може да пробваш сейф мод, където резолюцията би трябвало да е по-ниска или пък на монитор с "повече възможности" и да се налаи резолюцията преди да се премести ... и всичко това е изстрели в тъмното, които може да нямат нищо общо с твоя случай. Аз просто си дрънкам така, защото ми е скучно, а пък ти все така нямаш "и на идея" дали може да е това причината.
П.П.С. Я, вече ме изпреварили.
Последна промяна от myrshavija на Пон 21 юли 2014 12:51, променено общо 2 пъти.
-
Да,означава ,че незнам и за това питам тук пткъде може да е проблема,и ако можете да ме насочите може и да се оправя :)
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Kotlenskiq написа:... излезе началното зареждане на windows и тъкмода се покаже скриинсейвъра и пак изписваno signal... (Голям роман изписах :D )
Монитора на твоя приятел е с по-висока разделителна способност и така е останала настройката на видеокартата ти. След като виждаш, че ти зарежда Вин-а, монитора работи. Пусни го в Safe mode и ще се убедиш, че работи. Пускаш лаптопа и натискаш F8, докато видиш меню, след това избираш Safe mode. Предполагам, че си с Уиндоус ХР, на лаптоп за 40 лв едва ли ще върви нещо повече от това.
П.П. Хубаво бързах да постна, но забравих да напиша как да се оправи

Последна промяна от plamikcho на Пон 21 юли 2014 12:37, променено общо 1 път.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Ами колегата точно те е ориентирал. Твоя монитор не пали щото резолюцията която му подава лаптопа му е твърде висока.
Занеси го на твоя човек да го закачи на неговия монитор и да го сетне примерно на 1024х768.
Занеси го на твоя човек да го закачи на неговия монитор и да го сетне примерно на 1024х768.
-
Благодаря колеги
-
Всичко е точно и работи вече както ме посъветвахте .. Благодаря
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”