Спирателен кран за радиатор LUXOR
Спирателен кран за радиатор LUXOR
Колеги, проблема ми е следния- този кран се счупи,по-точно крачетата му за захващане,а не ми се сменя целия кран, има възможност само за врътката да се смени,иначе трябва да спирам всичко в блока, да източвам
Затова и искам само врътката да сменя, вариант с лепене не е приемлив. Обаче не намирам никъде такава врътка, има ли някой стара и непотребна случайно, а ако знае да се продава точно такава, ще бъд еидеално. Също ме интересува дали има съвместимост между дети неща, да я заменя снякаква друга? Самото захващане е на гайка с лек конус, наснимките се вижда.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Спирателен кран за радиатор LUXOR
Това цялото е термо глава и може да се сложи друга, около двайсетина лв са по магазините.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
pakumba написа:значи са напълно взаимозаменяеми?
Да. Но за всеки случай си вземи повредения в магазина, като купуваш новия да ги сравниш.
Да си използвам отново темата, взех си от ЛИДЛ ел. термоглава. Проблема ми е, че нещо липсва присъединителен адаптер към моя "кран". Оригинално резбата на новата ми ел. термоглава е малко по-голяма, отколкото на самия кран и трябва някакъв преход. Може ли някой да даде съвет- има ли готови такива преходи и какъв трябва да бъде или да си правя на стругар? Слагам и 2 снимки, за да се види за какво става въпрос.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
има преходни втулки. аз купих такъв кран, но от conrad и вътре в комплекта има няколко вида адаптери за различните системи кранове. само втулки обаче откъде ще намериш - идея нямам.
Ами то и при мен има 3 адаптера, но нито един не е за моя вид вентил.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
сега проверих моя (не съм го монтирал още, защото не са пуснали парното) - нави се директно без адаптер. старият кран e honeywell, ако те интересува.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”