Слаба скорост на рутер D Link GO-RT-N150

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Слаба скорост на рутер D Link GO-RT-N150

Мнениеот инжектопляктор » Пет 09 яну 2015 22:37

От евтините само TPLink стават. Забравете Tenda, D-Link, Linksys Cisco(с изключение на 54G/L). Edimax не съм срещал толкова, за да изкажа впечатления. Има и Repotec, дето работят, но с малко калпави захранващи адаптери идват.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 09 яну 2015 22:44

DD-WRT си тръгна при мен на D-Link (друг модел). А иначе бях отворил прозореца и щеше да отлети. Това беше преди 2-3г., беше ми скъсал нервите, що електролити му смених с Low ESR, специални, скъпи, поръчка от Farnell (е те бяха поръчани за друго, не за този боклук, но все тая :mrgreen ). Флашнах го тогава и не съм го пипвал вече, освен като се сменят Wi-Fi устройства вкъщи, че има едни схеми по които раздавам БАН-ове по IP вкъщи :mhihi .

Намерих темата.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 яну 2015 8:44

silent написа:е идва ни...де...нал туй пишем...само неразбрах Стефчо какви 150Мбита търси на Уарлеса ...щот това е написал в първия си пост....инак аз съм сменял фирм на Едимакс с нова ревизия от сайта им ...и честно казано разликата в работата на рутера беше забележителна ....не че дървото се превърна в махагон ...но поне не остана крив чам..какъвто беше преди да му го сменя...

Явно ще трябва да го обясня с картинки. Работя техническа поддръжка и наш абонат сигнализира за ниска скорост на интернета. Отивам аз у тях и гледам рутер D-link Dir-600. Човекът е на тарифа 50мбит/сек. Свързвам неговия и своя лаптоп по ви-фи и гледам на моя в статус - дава свързаност 65мбит/сек, което автоматично значи... интернет скорост от порядъка на 30-35мбит сек. Със същия този лаптоп вкъщи на ТП-Линк получавам свързаност 150мбпс, което позволява по въздуха скорости от сорта на 70-80мбит в зависимост от някои фактори. Работата е там, че не успях да накарам тоя шибан Д-линк да лъчи като нормален N-рутер, а работи почти като G стандарт с малко по-висок трансфер. Пределно ми е ясно, че 150мбит по въздух няма как да получа, видял съм и съм настроил достатъчно рутери, говоря за СВЪРЗАНОСТ, не за СКОРОСТ 150мбит. :c020
Надявам се сега добре го обясних, така че да ме разберете. Реално човекът по въздух би следвало скорости от сорта на 50мбит/сек да си ги ползува с всеки един рутер на пазара, на чиято кутия е написано, че ползува 802.11N стандарт за WI-FI. Отговорите на съпорта във форума на д-линк обаче ме карат да мисля, че тия хора нещата дето ги пишат по етикетите на продуктите им са измишльотини.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 11 яну 2015 0:45

Колега,моя проблем е идентичен с описания от теб.
Явно дефектния рутер ще ходи гаранционно на "ремонт" и като не му направят нищо ще искам замяна с по-скъп модел...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 яну 2015 8:04

Смени и марката ако ти дадат такава възможност.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 11 яну 2015 16:08

Задължително!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”