Слаба скорост на рутер D Link GO-RT-N150
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Слаба скорост на рутер D Link GO-RT-N150
От евтините само TPLink стават. Забравете Tenda, D-Link, Linksys Cisco(с изключение на 54G/L). Edimax не съм срещал толкова, за да изкажа впечатления. Има и Repotec, дето работят, но с малко калпави захранващи адаптери идват.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
DD-WRT си тръгна при мен на D-Link (друг модел). А иначе бях отворил прозореца и щеше да отлети. Това беше преди 2-3г., беше ми скъсал нервите, що електролити му смених с Low ESR, специални, скъпи, поръчка от Farnell (е те бяха поръчани за друго, не за този боклук, но все тая
). Флашнах го тогава и не съм го пипвал вече, освен като се сменят Wi-Fi устройства вкъщи, че има едни схеми по които раздавам БАН-ове по IP вкъщи
.
Намерих темата.

Намерих темата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
silent написа:е идва ни...де...нал туй пишем...само неразбрах Стефчо какви 150Мбита търси на Уарлеса ...щот това е написал в първия си пост....инак аз съм сменял фирм на Едимакс с нова ревизия от сайта им ...и честно казано разликата в работата на рутера беше забележителна ....не че дървото се превърна в махагон ...но поне не остана крив чам..какъвто беше преди да му го сменя...
Явно ще трябва да го обясня с картинки. Работя техническа поддръжка и наш абонат сигнализира за ниска скорост на интернета. Отивам аз у тях и гледам рутер D-link Dir-600. Човекът е на тарифа 50мбит/сек. Свързвам неговия и своя лаптоп по ви-фи и гледам на моя в статус - дава свързаност 65мбит/сек, което автоматично значи... интернет скорост от порядъка на 30-35мбит сек. Със същия този лаптоп вкъщи на ТП-Линк получавам свързаност 150мбпс, което позволява по въздуха скорости от сорта на 70-80мбит в зависимост от някои фактори. Работата е там, че не успях да накарам тоя шибан Д-линк да лъчи като нормален N-рутер, а работи почти като G стандарт с малко по-висок трансфер. Пределно ми е ясно, че 150мбит по въздух няма как да получа, видял съм и съм настроил достатъчно рутери, говоря за СВЪРЗАНОСТ, не за СКОРОСТ 150мбит.

Надявам се сега добре го обясних, така че да ме разберете. Реално човекът по въздух би следвало скорости от сорта на 50мбит/сек да си ги ползува с всеки един рутер на пазара, на чиято кутия е написано, че ползува 802.11N стандарт за WI-FI. Отговорите на съпорта във форума на д-линк обаче ме карат да мисля, че тия хора нещата дето ги пишат по етикетите на продуктите им са измишльотини.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Колега,моя проблем е идентичен с описания от теб.
Явно дефектния рутер ще ходи гаранционно на "ремонт" и като не му направят нищо ще искам замяна с по-скъп модел...
Явно дефектния рутер ще ходи гаранционно на "ремонт" и като не му направят нищо ще искам замяна с по-скъп модел...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Смени и марката ако ти дадат такава възможност.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Задължително!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”