Булсат канали
Булсат канали
Не съм разглеждал настройките на Булсата - интересува ме може ли да се пренареждат каналите и да "стоят" на позиция? Защото постоянно ту добавят ту махат някой канал и както съм свикнал 14 да е NG, по някое време отива на друго място.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Булсат канали
има опция FAV на цифровите приемници (само на новите дистанционни, тези черните), това е ново меню в което сам си редиш каналите. Примерно избираш Канал едно от стандартня списък и го слагаш под номер 14 във FAV списъка. Т.е. правиш си твоя подредба, и то само с канали които искаш. С натискане на бутона FAV се връщаш в нормалния списък, ако го натиснеш отново отиваш в твоя списък. Обаче е играчка да си го наредиш, там в менютата има опции откъдето стават нещата.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Може да се работи и със старите дистанционни - сивите. От долните копчетата мисля, че беше паузата (от ляво на копчето за смяната м/у двата последни канала) - не мога точно сега да видя.
В менюто настройваш любимите канали - това е за ХД приемниците.
В менюто настройваш любимите канали - това е за ХД приемниците.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да използвам тази тема за един въпрос.Смених единия приемник със HD такъв и забелязвам че примерно канала Explorer ако има субтитри ги показва на три изречения само едното,на CD приемника всичко си е нормално.Сякаш му трябва време на цифровия да възпроизведе буквите но докато се накани идва друго изречение и показва само него.Някакво решение на този досаден проблем,ако сменя и другия приемник със HD то този канал трябва само картинки да гледам.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Mihailov78 написа:има опция FAV на цифровите приемници ...

Хубаво, ама съм с аналогов приемник. Като добавят нов канал дали се запазва подредбата на фаворитите?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Булсат нямат аналогови приемници. Приемниците им биват:
1. SD стандарт дефинишън, който ти наричаш аналогов
2. HD хай дефинишън.
Ползуват DVB-S/S2 тунери.
Аналогов приемник е телевизорът с аналогов тунер, каквито са всички с кинескопи.
1. SD стандарт дефинишън, който ти наричаш аналогов
2. HD хай дефинишън.
Ползуват DVB-S/S2 тунери.
Аналогов приемник е телевизорът с аналогов тунер, каквито са всички с кинескопи.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
$100 написа:Под аналогов имам предвид, че няма HDMI изход, а изкарва аналогов сигнал към ТВ.
Това няма значение за подредбата на каналите.

Някой да знае защо тия тикви от Булсатком не предават БНТ HD?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
$100 написа:Под аналогов имам предвид, че няма HDMI изход, а изкарва аналогов сигнал към ТВ.
Това, че изкарва сигнал с аналогов кабел към аналогов ТВ-вход не значи, че е аналогов приемник

stefan4o написа:$100 написа:Под аналогов имам предвид, че няма HDMI изход, а изкарва аналогов сигнал към ТВ.
Това, че изкарва сигнал с аналогов кабел към аналогов ТВ-вход не значи, че е аналогов приемникКакто и да е, само доуточнявам.
Това ми е пределно ясно. Просто се възприе такова понятие в темата за различаване на едните от другите. Цитирам:
Mihailov78 написа:има опция FAV на цифровите приемници...
-
fox_vt написа:
Този канал не го гледам, но не съм забелязал подобен проблем при други канали със субтитри.
Настройките на екрана за резолюцията на HD изхода и преозмеряването на каналите какви са ти?
На други канали има ли го този проблем?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Интересното е че това е само на този канал ,с другите канали няма проблем.Телевизора е на FullHD 1080p*50Hz приемника също е на тази резолюция,формат 16:9,опция лупа тъй като на някои канали остават черни ленти.
-
Пробвай на "без корекция" приемника.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”