Въпрос за Уиндоус 10

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Въпрос за Уиндоус 10

Мнениеот sportul » Нед 13 дек 2015 16:26

Изтеглих си Уиндоус 10 и не мога да го активирам , как става процедурата , през настройки не ми дава да го направя.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 10 фев 2016 0:17

sportul написа:Изтеглих си Уиндоус 10 и не мога да го активирам , как става процедурата , през настройки не ми дава да го направя.

На такива въпроси, няма кой да ти отговори защото админите са много лоши хора - зли. (виж там откъдето си го изтеглил има инструкции).

Да споделя нещо за Windows 10 x64 na laptop ASUS. В един момент спряха да ми работят всички сертификати за банки и други. И това за всички браусъри. Загубих си 2 часа докато разбера, че след упдейт на ESET NOD, в разширени настройки се е включило SSL filtering. След забрана всичко се оправи.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 10 фев 2016 7:25

К.Одаджийски написа:Много хитър ход от страна на редмъндци с пускането на тая десетка. Цял свят им стана бета тестер на алфа версиите на уиндоуса и то по свое желание. :bowdown

Ей така се прави... пестят от разходи (има професия бета-тестер), да нямат някой българин в мениджмънта? :mhihi

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 20 мар 2016 8:55

Някакъв бъг ми излиза , ако изключа компютъра и после го включа ми иска парола без да съм слагал такава. Помпя Enter и влизам :) Смешна работа .

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Нед 20 мар 2016 9:33

При мен след преминаване от windows 7 64 bit. към windows 10 всичко върви без проблеми.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Нед 20 мар 2016 9:42

Вариант 1: Създаваш си парола и винаги се логваш с нея - препоръчвам.

Вариант 2: Отваряш Windows 10 Start Menu -> натискаш десен бутон -> RUN -> В прозореца пишеш : netplwiz -> ОК -> Излиза нов прозорец "User Accounts" , отмаркирваш "User must enter a user name and password to use this computer" -> Apply -> излиза нов прозорец "Automatically sign in", тъй като не си въвеждал никога парола - просто натискаш "ОК" -> натискаш и на другия прозорец "ОК" -> Рестартираш и вече акаунта ти се логва автоматично при всяко пускане.

К.Одаджийски написа:Много хитър ход от страна на редмъндци с пускането на тая десетка. Цял свят им стана бета тестер на алфа версиите на уиндоуса и то по свое желание. :bowdown

Една поправка :th_up Първата официална бета за тестване излезе през октоври 2014, т.е. почти година преди официалния релийз на 10ката.Т.е. официалния релийз беше една стабилна,вече тествана ОС. Политиката на МС е такава. Имах 7цата от първия билд и се налагаше да преинсталирам всеки месец, с удоволствие тествах и бетата на 10ката.В Preview програмата съм от години, в момента тествам новия софтуер на XBOX ONE и получавам ъпдейти буквално всеки ден. Правя го с ентусиазъм - безплатно! Получавам и бета версиите на най-новите игри доста преди да се появят на пазара. Във всеки един момент можете да поискате препоръка от МС че участвате в Preview програмата и ако си търсите нова работа в тази област - два реда в автобиографията плюс прикачена препоръка увеличва шансовете с една идея да получите вакантното място.

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Нед 20 мар 2016 11:15

Здравейте колеги! Какво Ви е мнението относно Windows 10 спрямо Windows 8.1 ? В момента съм на 8.1 ( лицензиран ) и постоянно ми предлага да го надграждам до 10. Ако евентуално го ъпдейтна дали и 10ката ще си ми е лицензирана както сегашния? Кой е по-добрия от двата?

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Нед 20 мар 2016 11:24

Да ще е лизензиран. 10ката е в пъти по-лека и функционална от 8цата .Ще останеш доволен.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Нед 20 мар 2016 11:44

Абе по принцип лицензионен код трябва да си потърсиш .

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Нед 20 мар 2016 11:48

Защо да търси ключ след като 8цата му е активирана? Просто надгражда до 10ка и това е.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 20 мар 2016 19:33

AugustinerFan написа:Вариант 1: Създаваш си парола и винаги се логваш с нея - препоръчвам.

Вариант 2: Отваряш Windows 10 Start Menu -> натискаш десен бутон -> RUN -> В прозореца пишеш : netplwiz -> ОК -> Излиза нов прозорец "User Accounts" , отмаркирваш "User must enter a user name and password to use this computer" -> Apply -> излиза нов прозорец "Automatically sign in", тъй като не си въвеждал никога парола - просто натискаш "ОК" -> натискаш и на другия прозорец "ОК" -> Рестартираш и вече акаунта ти се логва автоматично при всяко пускане.

Една поправка :th_up Първата официална бета за тестване излезе през октоври 2014, т.е. почти година преди официалния релийз на 10ката.Т.е. официалния релийз беше една стабилна,вече тествана ОС. Политиката на МС е такава. Имах 7цата от първия билд и се налагаше да преинсталирам всеки месец, с удоволствие тествах и бетата на 10ката.В Preview програмата съм от години, в момента тествам новия софтуер на XBOX ONE и получавам ъпдейти буквално всеки ден. Правя го с ентусиазъм - безплатно! Получавам и бета версиите на най-новите игри доста преди да се появят на пазара. Във всеки един момент можете да поискате препоръка от МС че участвате в Preview програмата и ако си търсите нова работа в тази област - два реда в автобиографията плюс прикачена препоръка увеличва шансовете с една идея да получите вакантното място.

Ааа не, Благодаря. Един вирус и излизането на десетката страшно бързо ме хвърлиха в дебрите на линукс и честно казано за уиндоус не искам да се сещам. Макар че имам една седмица инсталирана за "зор заман", но не съм я пускал повече от половин година.

Потребителски аватар
Enigma07
Автомобил: VW Jetta mk5 2008
Двигател: BMM

Мнениеот Enigma07 » Сря 23 мар 2016 22:57

Здравейте колеги, в момента съм с Уиндоус 8.1 ако мина на 10-ката дали ще подкарам игрите които ги имам сега, в смисъл дали е нужно отново да ги преинсталирам ? честно казано не ми се занимава да дърпам GTA V, FarCry4, Battlefield...които са общо г/д 120 GB. :redface

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 25 мар 2016 10:42

За игрите не знам ама другите ми приложения тръгнаха без проблем при мен. Мисля че няма да има проблем и с игрите.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Съб 26 мар 2016 19:27

Това за искането на парола понякога се оправи както каза augustinerfan,Мерси.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2016 6:57

Enigma07 написа:Здравейте колеги, в момента съм с Уиндоус 8.1 ако мина на 10-ката дали ще подкарам игрите които ги имам сега, в смисъл дали е нужно отново да ги преинсталирам ? честно казано не ми се занимава да дърпам GTA V, FarCry4, Battlefield...които са общо г/д 120 GB. :redface

При ъпгрейд няма да има проблем, даже ще си ти излизат в старт менюто.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”