Въпрос за Уиндоус 10
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Въпрос за Уиндоус 10
Изтеглих си Уиндоус 10 и не мога да го активирам , как става процедурата , през настройки не ми дава да го направя.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
sportul написа:Изтеглих си Уиндоус 10 и не мога да го активирам , как става процедурата , през настройки не ми дава да го направя.
На такива въпроси, няма кой да ти отговори защото админите са много лоши хора - зли. (виж там откъдето си го изтеглил има инструкции).
Да споделя нещо за Windows 10 x64 na laptop ASUS. В един момент спряха да ми работят всички сертификати за банки и други. И това за всички браусъри. Загубих си 2 часа докато разбера, че след упдейт на ESET NOD, в разширени настройки се е включило SSL filtering. След забрана всичко се оправи.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Много хитър ход от страна на редмъндци с пускането на тая десетка. Цял свят им стана бета тестер на алфа версиите на уиндоуса и то по свое желание.
Ей така се прави... пестят от разходи (има професия бета-тестер), да нямат някой българин в мениджмънта?

- sportul
Някакъв бъг ми излиза , ако изключа компютъра и после го включа ми иска парола без да съм слагал такава. Помпя Enter и влизам :) Смешна работа .
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
При мен след преминаване от windows 7 64 bit. към windows 10 всичко върви без проблеми.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Вариант 1: Създаваш си парола и винаги се логваш с нея - препоръчвам.
Вариант 2: Отваряш Windows 10 Start Menu -> натискаш десен бутон -> RUN -> В прозореца пишеш : netplwiz -> ОК -> Излиза нов прозорец "User Accounts" , отмаркирваш "User must enter a user name and password to use this computer" -> Apply -> излиза нов прозорец "Automatically sign in", тъй като не си въвеждал никога парола - просто натискаш "ОК" -> натискаш и на другия прозорец "ОК" -> Рестартираш и вече акаунта ти се логва автоматично при всяко пускане.
Една поправка
Първата официална бета за тестване излезе през октоври 2014, т.е. почти година преди официалния релийз на 10ката.Т.е. официалния релийз беше една стабилна,вече тествана ОС. Политиката на МС е такава. Имах 7цата от първия билд и се налагаше да преинсталирам всеки месец, с удоволствие тествах и бетата на 10ката.В Preview програмата съм от години, в момента тествам новия софтуер на XBOX ONE и получавам ъпдейти буквално всеки ден. Правя го с ентусиазъм - безплатно! Получавам и бета версиите на най-новите игри доста преди да се появят на пазара. Във всеки един момент можете да поискате препоръка от МС че участвате в Preview програмата и ако си търсите нова работа в тази област - два реда в автобиографията плюс прикачена препоръка увеличва шансовете с една идея да получите вакантното място.
Вариант 2: Отваряш Windows 10 Start Menu -> натискаш десен бутон -> RUN -> В прозореца пишеш : netplwiz -> ОК -> Излиза нов прозорец "User Accounts" , отмаркирваш "User must enter a user name and password to use this computer" -> Apply -> излиза нов прозорец "Automatically sign in", тъй като не си въвеждал никога парола - просто натискаш "ОК" -> натискаш и на другия прозорец "ОК" -> Рестартираш и вече акаунта ти се логва автоматично при всяко пускане.
К.Одаджийски написа:Много хитър ход от страна на редмъндци с пускането на тая десетка. Цял свят им стана бета тестер на алфа версиите на уиндоуса и то по свое желание.
Една поправка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Какво Ви е мнението относно Windows 10 спрямо Windows 8.1 ? В момента съм на 8.1 ( лицензиран ) и постоянно ми предлага да го надграждам до 10. Ако евентуално го ъпдейтна дали и 10ката ще си ми е лицензирана както сегашния? Кой е по-добрия от двата?
- AugustinerFan
Да ще е лизензиран. 10ката е в пъти по-лека и функционална от 8цата .Ще останеш доволен.
- sportul
Абе по принцип лицензионен код трябва да си потърсиш .
- AugustinerFan
Защо да търси ключ след като 8цата му е активирана? Просто надгражда до 10ка и това е.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
AugustinerFan написа:Вариант 1: Създаваш си парола и винаги се логваш с нея - препоръчвам.
Вариант 2: Отваряш Windows 10 Start Menu -> натискаш десен бутон -> RUN -> В прозореца пишеш : netplwiz -> ОК -> Излиза нов прозорец "User Accounts" , отмаркирваш "User must enter a user name and password to use this computer" -> Apply -> излиза нов прозорец "Automatically sign in", тъй като не си въвеждал никога парола - просто натискаш "ОК" -> натискаш и на другия прозорец "ОК" -> Рестартираш и вече акаунта ти се логва автоматично при всяко пускане.К.Одаджийски написа:Много хитър ход от страна на редмъндци с пускането на тая десетка. Цял свят им стана бета тестер на алфа версиите на уиндоуса и то по свое желание.
Една поправкаПървата официална бета за тестване излезе през октоври 2014, т.е. почти година преди официалния релийз на 10ката.Т.е. официалния релийз беше една стабилна,вече тествана ОС. Политиката на МС е такава. Имах 7цата от първия билд и се налагаше да преинсталирам всеки месец, с удоволствие тествах и бетата на 10ката.В Preview програмата съм от години, в момента тествам новия софтуер на XBOX ONE и получавам ъпдейти буквално всеки ден. Правя го с ентусиазъм - безплатно! Получавам и бета версиите на най-новите игри доста преди да се появят на пазара. Във всеки един момент можете да поискате препоръка от МС че участвате в Preview програмата и ако си търсите нова работа в тази област - два реда в автобиографията плюс прикачена препоръка увеличва шансовете с една идея да получите вакантното място.
Ааа не, Благодаря. Един вирус и излизането на десетката страшно бързо ме хвърлиха в дебрите на линукс и честно казано за уиндоус не искам да се сещам. Макар че имам една седмица инсталирана за "зор заман", но не съм я пускал повече от половин година.
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Здравейте колеги, в момента съм с Уиндоус 8.1 ако мина на 10-ката дали ще подкарам игрите които ги имам сега, в смисъл дали е нужно отново да ги преинсталирам ? честно казано не ми се занимава да дърпам GTA V, FarCry4, Battlefield...които са общо г/д 120 GB. 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
За игрите не знам ама другите ми приложения тръгнаха без проблем при мен. Мисля че няма да има проблем и с игрите.
- sportul
Това за искането на парола понякога се оправи както каза augustinerfan,Мерси.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Enigma07 написа:Здравейте колеги, в момента съм с Уиндоус 8.1 ако мина на 10-ката дали ще подкарам игрите които ги имам сега, в смисъл дали е нужно отново да ги преинсталирам ? честно казано не ми се занимава да дърпам GTA V, FarCry4, Battlefield...които са общо г/д 120 GB.
При ъпгрейд няма да има проблем, даже ще си ти излизат в старт менюто.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”