Впечатления от лаптоп тошиба някой да има?
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Имам Toshiba Qosmio F25 вече 2 години и повече и е толкова здрав и надежден, че няма накъде. Падал е, корпуса му е очукан от падания и употреба, пътувал е в кола, камион и е летял брой пъти, единствено пролетта му вдигнах рам-а и хард-а и въпреки възрастта си все още е равностоен на тези които се продават днес. А за толкова време при такава експлоатация - говори ми за надеждност.
kambone написа:Имам Toshiba Qosmio F25 вече 2 години и повече и е толкова здрав и надежден, че няма накъде. Падал е, корпуса му е очукан от падания и употреба, пътувал е в кола, камион и е летял брой пъти, единствено пролетта му вдигнах рам-а и хард-а и въпреки възрастта си все още е равностоен на тези които се продават днес. А за толкова време при такава експлоатация - говори ми за надеждност.
Само забрави да споменеш, че това Qosmio преди 2 години цената му почваше от 3500лв. до към 4500лв.

kambone написа:Имам Toshiba Qosmio F25 вече 2 години и повече и е толкова здрав и надежден, че няма накъде. Падал е, корпуса му е очукан от падания и употреба, пътувал е в кола, камион и е летял брой пъти, единствено пролетта му вдигнах рам-а и хард-а и въпреки възрастта си все още е равностоен на тези които се продават днес. А за толкова време при такава експлоатация - говори ми за надеждност.
Космио, Мерцедеса на лаптопите

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: re
amikus написа: ...Разликата между 32бит ОС и 64 бит ОС е балкан в момента пиша от машина с ХП x64...
Ти ако ползваш 64-те бита само за писане

- chicki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: r
amikus написа::arrow:
Нзм ама сестрами има някаква тошиба човек егати съклета честно,направо кат седна на него и ми идва да го метна през 6-я етаж.
Забива постоянно некви програми ми излизат сами и некви те такива
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тошиба! Мойте впечатления:
1-во Изглеждат като рязани с брадвата!
2-ро "Детски болести", ако мога така да се изразя, дребни проблеми, който те карат да се разходиш 1-2 пъти до сервиза, колкото да го научиш къде е... Иначе нищо серизно и даже корави!
3-то Съвместим с линукс hardware...
Така де, моето заключение е:
Тошиба, ДА!
Но:
- да не е със AMD
- по възможност без OS
- задължителна пробра преди покупква! Да не ходите после 3 пъти, защото записвачката не записва или тъчпада не работи или audio jack-a прекъсва....
1-во Изглеждат като рязани с брадвата!
2-ро "Детски болести", ако мога така да се изразя, дребни проблеми, който те карат да се разходиш 1-2 пъти до сервиза, колкото да го научиш къде е... Иначе нищо серизно и даже корави!
3-то Съвместим с линукс hardware...
Така де, моето заключение е:
Тошиба, ДА!
Но:
- да не е със AMD
- по възможност без OS
- задължителна пробра преди покупква! Да не ходите после 3 пъти, защото записвачката не записва или тъчпада не работи или audio jack-a прекъсва....
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Имам Тошиба от 2 години - Сателит М100 , може би защото не е с вградена видео карта , а с отделна грее зверски, това му е единия проблем, дори понякога като е на маса се изключва сам.
Принудих се да му взема стойка за по-добро охлаждане.
Другия е че като му инсталирах оня ден нов Уиндоус го сложих редом до служебното ми Леново.
И какво да видя - екрана на Тошибата жълт отвсякъде,а на Леновото е ОК, с настройки не се оправя, явно постепенно е губил характеристики защото не ми е направило впечатление да пожълтее изведнъж.
Иначе други проблеми не е правил.
Между другото с Леново-то се преродих, много по-удобен, много по-добър пакет с инструменти, определено много по-студен, няма вентилатори отдолу , а само отстрани и отзад (може да се слага на меко или на колене), има вградено светодиодче за осветяване на клавиатурата, абе крачка напред спрямо Тошибата. Модела е R61i.
Между другото го взех защото е с 15 инча монитор, а не новите 15,4 широкоекранни простотии, а той излезе много добър като цяло - късмет!
Принудих се да му взема стойка за по-добро охлаждане.
Другия е че като му инсталирах оня ден нов Уиндоус го сложих редом до служебното ми Леново.
И какво да видя - екрана на Тошибата жълт отвсякъде,а на Леновото е ОК, с настройки не се оправя, явно постепенно е губил характеристики защото не ми е направило впечатление да пожълтее изведнъж.
Иначе други проблеми не е правил.
Между другото с Леново-то се преродих, много по-удобен, много по-добър пакет с инструменти, определено много по-студен, няма вентилатори отдолу , а само отстрани и отзад (може да се слага на меко или на колене), има вградено светодиодче за осветяване на клавиатурата, абе крачка напред спрямо Тошибата. Модела е R61i.
Между другото го взех защото е с 15 инча монитор, а не новите 15,4 широкоекранни простотии, а той излезе много добър като цяло - късмет!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв е проблема да върнеш Виста по което и да е време, ако лаптопа стандартно е с такава ОС? И какво става, ако се счупи харддиска? ОС-а ли е виновен и всъщност как ще разберат последно преди счупването какво е имало на него? Това ми звучи като да си купиш бански и на него да пише "Само за ползване в сладки води"...
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
musura написа:Какъв е проблема да върнеш Виста по което и да е време, ако лаптопа стандартно е с такава ОС? И какво става, ако се счупи харддиска? ОС-а ли е виновен и всъщност как ще разберат последно преди счупването какво е имало на него? Това ми звучи като да си купиш бански и на него да пише "Само за ползване в сладки води"...
На 100% съм съгласен с тебе ама такива са условията продължавам да търся място в Плевен откъдето да го взема,то и псп-то ми беше с такова условие в гаранцията от технополис като го взех в Плевен а в София няма да казвам в кой магазин много голям и лъскав баш на центъра въобще нямаше такива глупости даже в самия магазин ми предложиха да го хакнат срещу сумата от 75 лева

Относно 32 бит и 64 бит ос даже мозилата ми е 64 битова (няма флаш плеър ама сега)почти всички програми които използвам са 64 битови Полза има при всички приложения, които се опитват да използват голямо количество памет, дори и да са 32 битови и особено когато вървят няколко едновременно. Причината за всичко е идиотското разрешение на проблема с адресното пространство, въведено от интел. Идеята е била, някак си да разгърнат 32 битовият софтуер над бариерата от 4 GB, но е излязла голяма недомислица.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: re
amikus написа: ...някак си да разгърнат 32 битовият софтуер над бариерата от 4 GB...
Къв им е проблема на тия охлюви да ползват виртуална RAM ве майна? То хората отдавна са го измислили, ама Интел искат с трици мишките да ловят. Понимаеш? Пазарът трябва да се ръчка, че се продава нещо по-ново и задължително по-добро. Ама не винаги - целта в крайна сметка е потребителят да бъде издоен

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Ем вика му се еволюция май френд видеха че немогат да вдигат честотите до безкрай и въведоха тази простотия която е измислена отпреди 10 години и се използваше само за сървъри.Бяха ми донесли от щатско едно епълче с 2 процесора преди години еми няма такава машина просто абсолютен звяр ама спомени сега ако ги правят с по 2 процесора веднага бих си сглобил 5 пъти е по-добре от 2 ядрените шитове като бързина.
@amikus, аз те съветвам да спреш да пазариш хардуер от магазини, които не уважават гаранция заради смяна на ОС. Всеки който поне малко разбира от тези неща би припаднал от смях, ако продавача му заяви твърдението, че неможе да си смени ОС, понеже ще отпадне гаранцията.
Друг е въпроса, че при лаптопите нещата са по-особени. Така са се изтарикатили производителите (визирам Acer) с масовото налагане на Vista, че не предлагат дравйвери за XP, за по-новите модели лаптопи, а само за Vista. На всичкото отгоре, слагат и SATA дискове и когато тръгнеш да слагаш XP-то увисваш със съобщението, The Microsoft Windows XP did not find any hard drives
.
Сигурно има заобиколен начин или някакъв моднат драйвер, но средностатистическият потребител, няма да отдели нужното време, за да си подкара XP-то и просто се примирява с факта, че суперновият и супербърз компютър който си е взел за супермного пари, пак работи толкова бавно, като стария, заради тромавата Vista.
Друг е въпроса, че при лаптопите нещата са по-особени. Така са се изтарикатили производителите (визирам Acer) с масовото налагане на Vista, че не предлагат дравйвери за XP, за по-новите модели лаптопи, а само за Vista. На всичкото отгоре, слагат и SATA дискове и когато тръгнеш да слагаш XP-то увисваш със съобщението, The Microsoft Windows XP did not find any hard drives

Сигурно има заобиколен начин или някакъв моднат драйвер, но средностатистическият потребител, няма да отдели нужното време, за да си подкара XP-то и просто се примирява с факта, че суперновият и супербърз компютър който си е взел за супермного пари, пак работи толкова бавно, като стария, заради тромавата Vista.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”