въпросче за откраднат телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Пет 09 дек 2005 10:42

значи отидох в полицията,говорих с оперативния и написахме жалба,на следващия ден занесох документите на телефона,фактурата и гаранционната карта(копия)

Случката става в понеделник но днес си взех новата лична карта,трябва ли да отида и да им кажа че е сменена,защото на жалбата ми написаха номера на Л.К.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 09 дек 2005 10:48

pugsy написа:значи отидох в полицията,говорих с оперативния и написахме жалба,на следващия ден занесох документите на телефона,фактурата и гаранционната карта(копия)

Случката става в понеделник но днес си взех новата лична карта,трябва ли да отида и да им кажа че е сменена,защото на жалбата ми написаха номера на Л.К.

да,добре би било.тъкмо ще разбереш дали са задвижили търсенето.
успех и търпение :wink:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 09 дек 2005 15:00

lilo_stich написа:аз да ти кажа че ги намират стига да си казал на полицаите.занимават се дори и след 3 месеца да е ,намират ги.скорошен пример:обраха майка ми на орион(ПУ ПУ ПУ гадове)киснене в 9РПУ 3 часа и 2 месеца чакане телефона се намери в някакъв мангал,който за съжаление майка ми не го е видяла ,иначе ако го беше видяла и разпознала го чакаха 2 години на топло.така че ако си спазил процедурите(въпреки многото чакане) имаш шанс да ти го върнат.на много хора не им се занимава със смяната на ИМЕЯ

Много си прав само че винаги има едно но, запомнете че полицията си ги знае и си работи с тях, когато ги хванат започва шоуто. Аз имах такъв подобен случай мойта приятелка беше нападната около 8ч. в вечерта преди три години след като се прибираше от работа, двама я настигат отзад, като единият я пръска със спрей в очите а другият я бута на земята. Спрея беше уникален, добре че беше с очила два часа след тва и горяха бузите кошмар направо. Та викам си аз ще ги открия ако ще да обърна земята, така и стана след една седмица ги открих и двамата и отидох в полицията /може би тук ми е грешката/ и им казах на коя охранителна камера има запис. Та ченгетата я викнаха и уж да и пуснат записа /да обаче не/ те и разпечатват на един лист снимчица със супер миниятюрни физиономии и я питат разпознаваш ли някой от тях и тя естествено казва не. При което аз много ядосан им вдигам луд скандал но уви нищо. След като мина известно време /година/ от полицията се обаждат, че ги били заловили и то как след проследяване на IMEI . Единият бил дал gsmа на майка му да го ползва. И кво следва държавата почва да ги съди, викат те на дела за свидетел, ти ходиш губиш време и нерви, заставаш лице в лице с този дето го съдиш според мен тотален кошмар. Бавят делото и накрая си плащат пичовете и ги освобождават без никакви проблеми. Ти получаваш писмо което е отправено до всичките им жертви на престъпниците и както до самите тях. Вътре в писмото много внимателно са описани както твоят адрес така ии техните и после като разбираш че са на свобода почваш да се притесняваш дали няма да те навестят или издебнат около блока и т.н. Общо взето е тва. Накрая съжелявах че сам не съм им обърнал внимание :twisted:

В случая на колегата лошото, е че много лесно се сменя IMEI на тази моторола :?

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Пет 09 дек 2005 16:28

относно смяната ИМЕИ-я,лесно или е трудно
питах разни хора със сервизи за ГСМ и ми казаха че е хардуерен,а не софтуерно записан

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 09 дек 2005 16:29

Аз доколкото знам трябва да бъде използван с карта която е на сметка ,иначе с прима нищо не могат да хвант.Но дали наистина е така?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 09 дек 2005 16:38

IMEI се сменя на всякакъв телефон.Нека LR да ви обясни кой е Виктор от Благоевград

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 09 дек 2005 16:51

този от НИХВИ?

Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Пет 09 дек 2005 16:53

dready написа:Аз доколкото знам трябва да бъде използван с карта която е на сметка ,иначе с прима нищо не могат да хвант.Но дали наистина е така?

Tова не е вярно!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 09 дек 2005 16:55

янко бате, на майка ми го върнаха и си го поеха онзи да си го обработват както си знаят.за нас беше важно че телефона се намери.макар и след 2 месеца

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 09 дек 2005 16:56

Ако така ще е по-лесно за разбиране: IMEI е нещо като MAC адреса на мрежовата карта

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 09 дек 2005 16:59

Golf_GL написа:Tова не е вярно!

Казвам какво съм чул.Пък щом казваш ,че не е вярно значи е така.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 09 дек 2005 17:01

tr0ll написа:Ако така ще е по-лесно за разбиране: IMEI е нещо като MAC адреса на мрежовата карта

Може да се каже ....
А за статистиката от 3 крадени не ми намериха нито един ... и то защото толкова са ги и търсили

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 09 дек 2005 17:06

Повечето нови модели на Моторола(включително E398) са с OTP (еднократно програмирана зона) но няма проблем да се смени целия флаш чип с нов и после да се програмира(флашне)
Въпреки че е цифра(40~80 лева) ако апарата е без пари(от кражба) си заслужава инвестицията.След това е неоткриваем.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 09 дек 2005 17:11

Еее един да се изкаже подготвен не ми се пишеха такива термини щото не е гсм форум тука я :).
Едва ли хората ще те разберат с one time programming area на флаш :twisted: .
Крадците не влагат такива цифри а тоя дето го купи не знае къде се намира :).

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 09 дек 2005 17:30

L&R написа:...а тоя дето го купи не знае къде се намира

а бе дай ми го на мен :P

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”