GSM - "Криза"

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: GSM - "Криза"

Мнениеот musura » Пет 18 сеп 2009 1:36

От близо месец съм с е52 и мога смело да кажа, че няма нищо общо с е51 ;) в добрия смисъл и най- вече батерията - 3 пъти повече държи ;) Останалите ТТ данни са ясни. ГПС-а е много добър. С две думи уникално добър смартфон.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 18 сеп 2009 9:55

аз от 2000 година бях само с НОКИА - модели за около 700лв.
пролетта си взех HTC diamond 2 и установих, че никога повече няма да си купя НОКИА
Успех

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 18 сеп 2009 10:02

kossel написа:Напоследък смених доста телефони , нокиа н73, н78, н85 и все нещо не ми харесва в тях, телефона го ползвам основно за разговори , радио и GPS, малко и като фотоапарат.
Някой да ми препоръча телефон от който е доволен в ежедневната употреба ?

Много противоречиво мнение! :lol:
Симбианските истории хич не се вписват в понятието телефон основно за разговори !!!
Нормално е с тези модели да изпаднеш в криза!
По-нагоре ти препоръчаха К800 това е твоят телефон. Макар че и той не е от типа само за разговори. Но като искаш и радио....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 18 сеп 2009 12:38

zdrash написа:аз от 2000 година бях само с НОКИА - модели за около 700лв.
пролетта си взех HTC diamond 2 и установих, че никога повече няма да си купя НОКИА
Успех

е можем да обменяме опит значи mhihi
и аз от скоро съм с 2-а mhihi

нокия повече неискам да виждам :063:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 18 сеп 2009 14:13

аз ако бях на твое място, не бих дал толкова пари за бизнес телефон от Е-серията, защото доколкото разбирам за какво ти е нужен, ти няма да можеш да се възползваш цялата му функционалност и основните му предимства - богато оборудване с бизнес приложения, офис редактори и съвместимости, органайзери, бързина при обработката на няколко приложения и тн, което идва за сметка примерно на камерата.

според мене повече ще ти допадне примерно н5800 - ако ще ползваш повече ГПС, интернет, музика и камера, това ще е по-добрият избор, без излишни натоварващи приложения и функции. Най-голямото му предимство е тъч скрийна и ще го усетиш особено, като ползваш нет и ГПС.

а ако все пак решиш да взимаш Е-класа ;) то поне гледай да е или с QWERTY или тъч, иначе се получава малко като си вземеш нов мерджан и ти отчупят емблемата отпред - кофти ти е, не ти е удобно, липсва ти нещо

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 18 сеп 2009 15:18

Luper написа:аз ако бях на твое място, не бих дал толкова пари за бизнес телефон от Е-серията, защото доколкото разбирам за какво ти е нужен, ти няма да можеш да се възползваш цялата му функционалност и основните му предимства - богато оборудване с бизнес приложения, офис редактори и съвместимости, органайзери, бързина при обработката на няколко приложения и тн, което идва за сметка примерно на камерата.

според мене повече ще ти допадне примерно н5800 - ако ще ползваш повече ГПС, интернет, музика и камера, това ще е по-добрият избор, без излишни натоварващи приложения и функции. Най-голямото му предимство е тъч скрийна и ще го усетиш особено, като ползваш нет и ГПС.

а ако все пак решиш да взимаш Е-класа ;) то поне гледай да е или с QWERTY или тъч, иначе се получава малко като си вземеш нов мерджан и ти отчупят емблемата отпред - кофти ти е, не ти е удобно, липсва ти нещо
хаха,някой тук се оплака сериозно от 5800 след 2-а седмица mhihi
Пръснал му се дисплея :063:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 18 сеп 2009 16:59

Аз личн имах HTC Diamond и много бързо го отсвирих. Независимо от сравнително бързият му процесор, беше бърз колкото е51-то... а с е52 не може да става сравнение. Също така тъч скрийна е ужасно нещо за хора които са в движение през деня, а не стоят по цял ден на бюро - примерно в кола с една ръка човек трудно с клавиатурата без да гледа към телефона, докато с нормална клавиатура това не е никакъв проблем. А и някой фен на HTC, пък и на останалите нокии различни от е52, да ми каже колко телефона ще изкарат примерно 7-8 часа с включен GPS и батерията да и остане ток за още 2 дни разговори :?: HTC-то, горкото, даже само за раговори не му стигаше батерията за един ден, да не говория като пусна WiFi или GPS какво се случваше...

За хората, които не ползват GPS и не им е суперважна батерията, има модела N5630 - които са със същите ТТ данни като е52, но е в пластмасов корпус и съответно цената му е с около 100 лева надолу. Също така по-добрия 5800 е 5830 - по-малък като размер и по-малка цена ;)

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Пет 18 сеп 2009 17:00

nokia e90 communicator и 6310i.
Повярвай ми никога не искам да се разделям с тези телефони,каквото и друго да излезне.
Старшно съм доволен.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 18 сеп 2009 18:24

винаги може да ти се пукне дисплея, той надали го е държал в шкафче и му се е пукнал е така и бтв за пръв път чувам такова нещо, може да е малшанс :)
за тъч скрийновете не знам, може би е въпрос на свикване, аз примерно съм свикнал с виртуална клавиатура и сега като взема телефон с нормална нищо не мога да направя и ми е много по-лесно на един светофар набързо да напиша квото искам, отколкото половин час да цъкам

мусура, за батерията не си прав, обаче е малко сложно за обяснение и нз дали ще ме разберете ;) и аз така мислех преди да ми обяснят разликата между iphone 3g и 3gs

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 18 сеп 2009 18:41

Е тука стана "моя телефон е най-убав, не ги слушай другите"...
Айде да си говорим за Е52, защото Васето за това отключи темата - за отзиви за такъв телефон. (мен също ме интересува)
На работа имаме почти всички модели телефони, освен да почна да пиша за тях?

Относно Е52 - лесно ли се драска дисплея? Аз съм с Е51 и не знам защо, ама е в ужасно състояние след 1 година употреба. Започна да се драска може би след 3-я месец. То не са драскотини, ами все едно люспи са се махнали от горното покритие. И в момента дисплея ми свети в пълния спектър на светлината mhihi mhihi mhihi
Другото, което е - джойстика му се обели лъскавото покритие отгоре - този проблем има ли го при E52?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 18 сеп 2009 18:43

Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 18 сеп 2009 20:03

ISRalien написа:Относно Е52 - лесно ли се драска дисплея? Аз съм с Е51 и не знам защо, ама е в ужасно състояние след 1 година употреба. Започна да се драска може би след 3-я месец. То не са драскотини, ами все едно люспи са се махнали от горното покритие. И в момента дисплея ми свети в пълния спектър на светлината mhihi mhihi mhihi
Другото, което е - джойстика му се обели лъскавото покритие отгоре - този проблем има ли го при E52?

За драскането на дисплея - не знам, за сега само от месец е в ръцете ми и е като новичък ;) Надявам се в това отношение също да има напердък. Джойстика тук вече си е от оригинално желязо :twisted: (халуминиев е) и няма да се олюпи сис сигурност. По-тънък е от е51, малко по-широк заради по-големия дисплей. Клавиатурата е с по-големи бутони и също е по-удобна от стария модел. За сега единствения минус който намирам е една идея по-слабия обхват на WiFi-то (обясняват го с изцяло металния корпус на телефона). Дисплея е но.1 - ако ще на най-голямото слънце да си, пак можеш да си прочетеш пощата без проблем. Хубаво е, че вече има стандартно офис пакет не само за разглеждане на документи, а и за редактиране, което си е екстра ;)
А както казах няколко пъти до сега, все пак е телефон и се ползва за говорене, а при мен за прилично говорене (сега си гледам брояча, че за 20-и-няколко-дни съм му врътнал 30 часа разговори, при положение, че август почти бях без работа) - батерията е от изключителна важност. Примерно е51 ме изкарваше точно един ден, този - 3 дни, като ползвам Wi-Fi активно (щото мерак още и си чета примерно новините от телефона, а не на ПЦ-то), цъкам игрички на n-Gage (че до сега не бях имал таква екстра - голфа и билярда го размазах) ... Та покрай този ми телефон, само заради батерията, още 3-ма приятели си смениха техните. Не че им трябват GPS-и и подобни екстри, просто искат ток ;) А батерията, дори само по размери, е два пъти по-голяма от на е51. Мисля, че това ще е новата легенда на Нокия, заместител на култувия 6310i :twisted:

П.П. То е ясно, че всеки си хвали неговото, но в моя случай съм провел сравнително задълбочен рисърч на темата умни-телефони-с-клавиатура-с-бутни и поне няколко месеца съм ровил по разни сайтове и форуми и не съм попаднал случайно на този телефон, а беше внимателно избран от океана от модели на пазара.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 сеп 2009 22:19

@musura: Сравнявал ли си Е52 с новия АйФоне? Знам, че не са директно сравними, но ме интересува специално твоето мнение, защото аз също мисля да сменям сегашния Е51 скоро и ти току-що ме отказа от ХТЦ...Остана само АйФон-а като вариант засега

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 18 сеп 2009 23:20

Интересно ми е каква е разликата между Е52 и Е55?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 18 сеп 2009 23:25

vasstop написа:Интересно ми е каква е разликата между Е52 и Е55?

Клавиатурата

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”