Покупка на бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Покупка на бойлер

Мнениеот Winner25 » Чет 28 яну 2010 0:19

Скоро купихме Tesy 80л. вертикален със серпентина. Наблюдава се същото явление като при колегата mely. Първоначално водата загряваше до към 70* според термометъра. Вече не подминава 60. Реших да врътна леко терморегулатора но беше до край. Има и нагорели жици, а е на около година. Серпентинатаа също е недоизмислена и не е много ефективна.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 28 яну 2010 0:43

Имахме Tesy тук на етажа. Мисля 2 години изкара докато му изтече гаранцията и веднага след това протече. Ремонтираше се с нов фланец и нагревател. Пак течеше след 5-6 месеца вече. Накрая го махнахме щото удряше и ток от него освен, че течеше. Преди него имаше като чели друго Tesy, а по-преди един много стар Елдом.

Един Diplomat имам в гаража от 2002. Мисля едни от първите с тия стъклокерамични покрития. Аноден тестер и други глупости. Никакви грижи до сега. Даже не съм отварял да го видя. Анода е заминал отдавна... :lol:

После и за етажа взехме Diplomat без тия работи като в гаража. От най-евтините. Пак стъклокерамичен. 2-3 години вече няма проблеми.

Последния е горе на тавана. 30+ години Елдом. С поизгнили външни капаци. Работи и няма грижи. Вече съм забравил, че го има даже. Никога не е отварян. :!:

Следващия бойлер дето евентуално ще си сложа при фалит на някой от тия изброени е на Светлю Шишков. Чувам много добри неща за тях. И един слънчев колектор задължително в предвид, че с тоя ток не си струва вече. :)

А водата е много зла тука специално. Камъни в бъбреците на всеки втори дето познавам. Варовик яко навсякъде по уредите и такива все хубави неща. :lol:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 28 яну 2010 8:55

Бойлерите не са това което бяха. mhihi mhihi .Сега гледам че дипломата са го направили с 3 г гаранция.Преди бяха с 5.Моя е с 5 /намерих го отлежал /но това не му пречи да го хукам :D .Изолацията им е оле мале -картони да бяха навили по -добра щеше да е.Забих му дигитален термометър че ония боклук нищо не се разбира.То и кво ли има да се разбира .Напълно нагрял -стрелката на 12часа и дотам.Боклуци

Колега моя сега като се замисля на елдом май е 18 г и наистина никакъв кахър .Беше като нов от магазина-даже и ръжда нямаше.Но с тази вода в Стара Загора -мноооооооооооооооого издържа хайвана.Проби се

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 28 яну 2010 14:06

Аз съм със Светлю Шишков 80 литров хоризонтален. Не съм доволен от някои неща. Каквото и да се опитвах, така и не престана да капе защитния вентил :banghead: Три броя смених, и така си и остана, сега съм му сложил едно маркуче и към кофата, че правеше цялата баня капки. Друго което не ми харесва е че терморегулатора е вътре под капака, и ако искам да го настроя трябва да махам капака. Уж много ги хвалят, ще видим колко ще изкара. Като го купувах олигофрена дето ми го продаде ми каза че имал 10 години пълна гаранция, а се оказа че 10 години се отнасят само за водосъдържателя, другото - 1 година, и много се ядосах, но вече се бях набутал :не: Дано изкара някоя друга година, че това с тия бойлери е някакъв ужасен филм... :не:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 28 яну 2010 14:42

Uneek написа:Аз съм със Светлю Шишков 80 литров хоризонтален. Не съм доволен от някои неща. Каквото и да се опитвах, така и не престана да капе защитния вентил :banghead: Три броя смених, и така си и остана, сега съм му сложил едно маркуче и към кофата, че правеше цялата баня капки. Друго което не ми харесва е че терморегулатора е вътре под капака, и ако искам да го настроя трябва да махам капака. Уж много ги хвалят, ще видим колко ще изкара. Като го купувах олигофрена дето ми го продаде ми каза че имал 10 години пълна гаранция, а се оказа че 10 години се отнасят само за водосъдържателя, другото - 1 година, и много се ядосах, но вече се бях набутал :не: Дано изкара някоя друга година, че това с тия бойлери е някакъв ужасен филм... :не:

Радвай се че капе/знам че е неприятно но тако трябва/.Точно като при старите бойлери е терморегулатора.Купи си един със същите параметри /има хиляди модификации/като за радиаторите -външни и то монтирай отвън-Пак ти казвам СЪС СЪЩИТЕ ПАРАМЕТРИ.Да не вземеш някой до 240гр :lol: .Аз със стария така направих и се родих.Казват че са хубави на шишков дано си случил.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 28 яну 2010 19:44

То ако не капе значи не работи. А тогава вече става бомба яка. Щото нагрятата вода не може да разширява метала все пак, а излишната излиза от някъде. :lol: :drunk

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Пет 29 яну 2010 12:50

Преди 4-5 години се спомина старият ни добър Елпром-Варна бойлер Баща ми има служебни контакти с Теси и Елдом и от двете места хората го посъветваха да си вземе Горение, така и направи и за сега няма проблеми.
Аз в къщи съм с Теси и вече сменях фланец с нагревател на третата година.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 02 фев 2010 23:16

аз съм електротехник и съм сменил сигурно над 100 нагревателя+други повреди
мога да кажа че:дипломат не ги харесвам заради глупавия фланец и нагревател :banghead:
харесвам "теси" и "матев" с кръгъл фланец са и като ги отвориш лесно може да им извадиш котления камък/досега не съм видял бойлер без котлен камък/варовик вътре

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 03 фев 2010 0:05

Проблема с недозагряването, за който съм писал по-нагоре се усложни. Спря изобщо да загрява :mrgreen:
Обаче съм доволен от гаранционното обслужване. От сервиза бързо реагираха. Оказа се че проблема е в терморегулатора, но бяха нагорели и крачетата на нагревателя и смениха и него :) Доста варовик се беше събрал вътре за 1 година :shock
Вече си работи като нов :D

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 фев 2010 13:12

При вертикалния бийлер нещата стоят така:

Тръбата за топла вода е по-дълга и черпи от горния край на бойлера където водата е най-топла и колкото повече височина имаш толкова по-голяма може да бъде разликата м/у температурата на най-долна точка и най горна точка. Пък и студената вода която навлиза попада директно върху нагревателя. Завърти картинката на 90 градуса и нещата ще ти станат ясни.

Само не съм показал, че над тръбата за топла вода остава един "балон" въздух.
Прикачени файлове
бойлер.JPG

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Сря 03 фев 2010 18:59

radi_nrj написа:При вертикалния бийлер нещата стоят така:

Тръбата за топла вода е по-дълга и черпи от горния край на бойлера където водата е най-топла и колкото повече височина имаш толкова по-голяма може да бъде разликата м/у температурата на най-долна точка и най горна точка. Пък и студената вода която навлиза попада директно върху нагревателя. Завърти картинката на 90 градуса и нещата ще ти станат ясни.

Само не съм показал, че над тръбата за топла вода остава един "балон" въздух.

Колегата е прав най-добре вертикален, но знай, че щом им изтече гаранцията са се повредили веднага, е понякога и по-рано.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 08 фев 2010 22:32

Гласувам за TESY - много доволен, а за МАТЕВ - по-добре да не изказвам че..... :banghead: просто голям боклук....вертикален бойлер, ако имаш възможност за 100л, още по-добре :D

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 24 фев 2010 16:44

Родителите ми си взеха 80 л. вертикален на Светлю Шишков, близо година няма ядове. Както каза един колега по-горе гаранцията за водосъдължателя е 10 години, а за останалата част 1 година.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 24 фев 2010 21:03

аз си купих Дипломат 50литра хоризонтален и го закачих на тавана без никакви допълнителни планки!
по принцип съм на централна топла вода и докато има там някакви профилактики го ползвам и с едно загряване и включен бойлер двама човека спокойно магат да се изкъпят!така че ако ще търсих вариянт за скриване над таван хоризонтален ако не вземай вертикален найстина е с по добро КПД!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 фев 2010 18:20

Всичките ни курортни апартаменти /5 бр/са с Елдом + 4 по етажите в къщата и засега са ток и жица ! Купих ги след дълго четене из форумите и след консултация с доверен техик :)Естествено ако парите не са проблем има доста небългарски които със сигурност са по-добри !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”