Научете ме да си преинсталирам компа-научих се

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Научете ме как да си преинсталирам компа

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 01 апр 2010 0:44

Освен това няма уиндоус 7 който да иска да се инсталира на FAT32 :!:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 01 апр 2010 3:34

enigma79 написа:а за колегата където мусе превиждат бози,колега мога дати предложа да отидеш и да си купш баничка,по лесно ще прглътнеш бозата :063: аз съм с седмица изтеглена от замунда и никакви проблеми нямам,но преди да тегля,прочетох коментарите,за някакви бъгове mhihi

Верно ли :roll: а аз пък да не знам mhihi mhihi нищо ти нали си се уредил с хубав windows :banana :banana

П.С. Банички не ям и боза не пия. :012:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 01 апр 2010 9:07

Altec написа:За НТФС-а съм съгласен , че е по-добрия формат от 2та.. Но за 7цата.. още и понакуцва работата... сравнително скоро излезе и както всяко ново нещо се доработва . Според мен е по-добре да си сложиш за сега ХР и да изчакаш примерно след 4-5-6 месеца да сложиш 7цата...

Невярно!

1 година ползвах първия beta build на Windows 7 х64. Абсолютно никакви проблеми. Нито с драйвери, нито със софтуер. Windows 7 ползва kernel-а на Vista, естествено с доработки. Тъй като Виста след всички сервизни кръпки най-накрая се получи читав, сега и 7 е на много високо ниво. Освен това Microsoft се зарекоха да върнат старата си политика на по-бързо разработване на нови версии. Промити са ни мозъците защото ХР изкара криво-ляво 10-тина години и Vista беше тежичка.

Аз си спомням пък, че и ХР не беше нищо особено като излезе... а и товареше повечко от предишните версии...

@mafiota_a4

Най-добрите ти предложения бяха от Чудомир и theraven... Особено от theraven... mhihi :drinking:
Така ще се понаучиш на елементарните хватки. Само внимавай с бързото придобиване на смелост! :да:

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 01 апр 2010 9:31

Абе аз си изтеглих от замунда една седмица с прежедена инсталация.Записах я и различното е,че не тръгва сама след рестарт,а като си отворя аз диска.И повсле като стигна до въпроса в кой дял да се инсталира избирам С и ми пише,че се изисква минимум 9653 МВ а аз имам 6000 МВ.Проблема е 4е не ми дава опция за форматиране.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 01 апр 2010 9:36

Windows 7 Ultimate Retail English (x86) (MSDN/TechNet)
Тва в маймундата!
Не теглете тия пипани от сульо и пульо уиндоуси с кой знае какви бъгове в тях.
Максимално чиста инсталация, после ъпдейт и нагласяне на системата според нуждите!

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 01 апр 2010 18:00

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 01 апр 2010 18:02

jims написа:Колко ти е голям дял С?
Ако е 6GB няма как да стане... Трябва да увеличиш мястото и тогава ще можеш да я инсталираш. С програми и други неща ще ти стигнат около 15-20GB. Никъде не си написал и какъв е компютъра и с какви параметри е. Ако е по-стар и слаб забравяш за Windows7.
Само информативно. Седмицата ползва малко по-различен NTFS и понякога прави проблеми и не може да разчете дялове правени с по-стари софтуери.

Значи,подкаръл съм седмица и на 512мб рам и 3гхз процесор с вградена видо карта,минимума като свободно място е 16гб зада се инсталира седмицата.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 01 апр 2010 18:10

kriso_g написа:ето колега

уиндоус 7 :arrow: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=8793

уиндоус виста :arrow: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6547

гледай и се учи :beer

Използвай тези теми принтни ги и следвай стъпките няма как да сбъркаш. Дръпни си нормална 7-ца, не тези на бг и с не знам какви си глупости врадени във тях.

П.С. Щом една позната-блондинка се справи, предполагам че и ти ще успееш.А тя не е много на ти с компютрите :)

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 01 апр 2010 19:47

Ако е 6GB няма как да стане... Трябва да увеличиш мястото и тогава ще можеш да я инсталираш. С програми и други неща ще ти стигнат около 15-20GB. Никъде не си написал и какъв е компютъра и с какви параметри е. Ако е по-стар и слаб забравяш за Windows7.
Само информативно. Седмицата ползва малко по-различен NTFS и понякога прави проблеми и не може да разчете дялове правени с по-стари софтуери.

Дял С ми е 19.5 ГБ,но имам 6 свободни.
Относно параметрите,малко ми е трудно да ги дам защото казах 4е не 4аткам толкова много.Знам само 4е съм купил компа преди година и два месеца,4е е с вградени лан и видео карта,Знам и 4е С е 19.5 ГБ а Д е 213 ГБ

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 01 апр 2010 20:20

mafiota_a4 написа:

Дял С ми е 19.5 ГБ,но имам 6 свободни.
Относно параметрите,малко ми е трудно да ги дам защото казах 4е не 4аткам толкова много.Знам само 4е съм купил компа преди година и два месеца,4е е с вградени лан и видео карта,Знам и 4е С е 19.5 ГБ а Д е 213 ГБ

Така,форматирай си C и инсталирай там :banana

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 01 апр 2010 21:05

Файловата система задължително е NTFS,най-малкото защото поддържа вътрешен трансфер на файлове по-големи от 4GB и е по-бърза.След около седмица употреба на windows 7 ще се натъкнеш на проблеми с мястото на хард-а при налично 19.5gb място. По-точно прогресивно мястото на диска ще свърши заради честите записи на Volume Shadow Copy Service или Restore Points.Така че си копирай музиката,филмите,снимките и авто щуротиите някъде другаде и разцепи тоя хард на два партишъна 60/172GB примерно.В торентите има кракнати RTM седмици които не искат активатор след рестарт, ъпдейтват се и греят като слънце.Има и ОЕМ релийзи с активатор-в този форум линк не мога да ти публикувам.Забрави за български език и внимавай какво даваш за инсталиране 32 или 64bit според хардуера в щайгата ти.Успех.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 01 апр 2010 21:08

Моя релийз е с два езика,Бг и Анг,при инсталиране те пита кой от двата,съответно аз искам български,за ъпдейтите нямам до сега никакъв проблем :banana

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 01 апр 2010 21:43

Колега,нали вече казх,че не ми дава да форматирам.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 01 апр 2010 22:36

mafiota_a4 написа:Колега,нали вече казх,че не ми дава да форматирам.

При инсталацията като стигнеш до местото, където са дадени дисковете имаш едно DRIVE OPTIONS и ти отваря още няколко менюта: за изтриване, форматиране и разширяване на паметта на диска.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 01 апр 2010 23:05

Не.При този Windous 7 ultimate който опитвам да инсталирам,като стигна до двата дяла ми казва 4е неможе да инсталира в С защото имало само 6 ГБ свободно място и не ми дава никакви опции.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”