Как да мина от Linux на Windows
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: Как да мина от Linux на Windows
Свалих от маймундата виндоус 7 ултимейт, вече съм на 20% expanding windows files. Не съм правил това което писахте със swap и native. Просто сложих диска и то тръгна, дано пък да стане
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:Свалих от маймундата виндоус 7 ултимейт, вече съм на 20% expanding windows files. Не съм правил това което писахте със swap и native. Просто сложих диска и то тръгна, дано пък да стане
Успех колега,за това говорех,ама някой професори

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
bobocamaro написа: ...Някак недоумявам как досега не се каза в темата че за премахване на Linux OS се ползва Bootable CD с Linux ОS...
Може и с партишън минджъра на инсталацията на ХР-то. Просто изтриваш непознатите дялове, след което показва, че има неразпределено дисково пространстро еди колко си геги. След това пак със същия партишън мениджър си правиш нови дялове в NTFS формат, и казваш му на кой дял искаш да се инсталира (по подразбиране е на С:\). И нататък инсталацията си продължава по реда. Нищо слоджно и опасно за здравето.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Щеше ми се да видим точния код за грешка от BSODа, но колегата и откъсна главата 

- yarek
За сега седмицата ме радва със игривия си интерфейс. Обаче имам някакви съмнения че ще ми поиска активация. Някой знае ли нещо по въпроса?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:За сега седмицата ме радва със игривия си интерфейс. Обаче имам някакви съмнения че ще ми поиска активация. Някой знае ли нещо по въпроса?
Колега има ЛС,да не нарушаваме правилата

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:За сега седмицата ме радва със игривия си интерфейс. Обаче имам някакви съмнения че ще ми поиска активация. Някой знае ли нещо по въпроса?
От време на време ще те подсеща да го активираш. Ти казваш "добре" и си работиш. Не е като XP Home да спре съвсем.

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:yarek написа:За сега седмицата ме радва със игривия си интерфейс. Обаче имам някакви съмнения че ще ми поиска активация. Някой знае ли нещо по въпроса?
От време на време ще те подсеща да го активираш. Ти казваш "добре" и си работиш. Не е като XP Home да спре съвсем.
Аз не знаех,защо ли на всички се заключва след един месец и те пита постояно през този месец дали да го активираш,спира ти всички екстри към програмата.Май ти си с връзки там,Бил Гейтс да не тие някакъв роднина

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаше една версия на уиндоус 7 което експайрваше и след това блускринваше, а се водеше че е активирана.

Лесно можеш да провериш каква е версията ти. Отваряш Run и пишеш Winver. В новоотворения прозорец ако имаш някаква дата значи че след тази дата уиндоуса почва рандъм да блускринва.
- yarek
Вече я активирах всичко е
темата е за ключ.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Точно Ubuntu, което го има на лаптопите е детска играчка, сравнено с Windows. Нито те интересува какво е SATA, нито активация, нито антивирус......научаваш една команда apt-get install и от там нататък работи с години. За съжаление повечето хора като чуят Линукс и си представят побъркан програмист, който пише команди по цял ден.
-
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:yarek написа:Свалих от маймундата виндоус 7 ултимейт, вече съм на 20% expanding windows files. Не съм правил това което писахте със swap и native. Просто сложих диска и то тръгна, дано пък да стане
Точно ти дрънкаше глупости за форматиране - няма как да стигнеш до формат, ако не ти разпознава диска. Разликата е, че XP няма вградени драйвери за SATA дискове и ти трябва флопи с драйвер или да си го вградиш в инсталацията с nLite, иначе стигаме винаги до синия екран. А 7-цата си ги има и затова инсталацията минава безпроблемно.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:enigma79 написа:yarek написа:Свалих от маймундата виндоус 7 ултимейт, вече съм на 20% expanding windows files. Не съм правил това което писахте със swap и native. Просто сложих диска и то тръгна, дано пък да стане
Точно ти дрънкаше глупости за форматиране - няма как да стигнеш до формат, ако не ти разпознава диска. Разликата е, че XP няма вградени драйвери за SATA дискове и ти трябва флопи с драйвер или да си го вградиш в инсталацията с nLite, иначе стигаме винаги до синия екран. А 7-цата си ги има и затова инсталацията минава безпроблемно.
Така,дали дрънкам глупости.Вземи осмисли това

enigma79 написа:Линукса не използва FAT32 или NTFS,а Swap и още някои други дялове не съвместими с прозореца
Такаче от по горното какво става ясно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено не знаеш кога да спреш.
Хайде сега ти се замисли защо с ХР не става, а с Уин7 става! Дали е заради файловата система? Или затова, че ХР изобщо не разпознава диска?
Хайде сега ти се замисли защо с ХР не става, а с Уин7 става! Дали е заради файловата система? Или затова, че ХР изобщо не разпознава диска?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Windows разпознава Linux дяловете като непознати, но ги вижда и не е никакъв проблем да ги форматираш.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”