Енергоспестяващо устройство - мнения

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Енергоспестяващо устройство - мнения

Мнениеот R@do » Съб 18 дек 2010 21:12

До тук не видях нито един сериозен довод и за двете тези.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Съб 18 дек 2010 22:39

Абе головодници са тия, аз предлагам Perpetuum mobile, което пести 100 % енергия mhihi mhihi mhihi
Ей, много баламурници има още, а па тия - 40 % хаха, поне да бяха понамалили малко, та да изглежда по-правдоподобно. :не:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 18 дек 2010 23:46

Така, тази кутийчица е поредната тъпащина-аналог на прочутия Неосокет. Неосокета с вълшебен кондензатор, включва се в запалката на автомобила и цигумигу за разхода и конете. В едно домакинство консумираната мощност е главно активна-печки и бързовари, да речем. Битовите електромери, доколкото знам, също измерват само активна мощност. Премерената от тях активна енергия, при свързан реактивен товар произтича от неидеалното КПД на същия този товар и преносната система. Обмен на реактивна енергия между намотката на шмиргела и АЕЦ Белене...хахохихо.
Сериозно устройство за корекция на cosφ е ето това, например http://www.technokom.bg/catalog_files/el1/253.pdf Подобни и по-големи наистина се купуват и инсталират в индустриални предприятия с много и мощни електромотори. Защо: предприятията разполагат с електромери и за реактивна енергия, а освен това за нисък cosφ цената на заводския ток е лайняна. И те са принудени да компенсират реактивна енергия в преносната мрежа чрез тези устройства.
Апропо, забравих за домашната чекия: теста е елементарен. Амперклещи на единия проводник, мерене със и без Неосокета. Залагам си топките за резултата.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 дек 2010 0:26

bobocamaro написа:Апропо, забравих за домашната чекия: теста е елементарен. Амперклещи на единия проводник, мерене със и без Неосокета. Залагам си топките за резултата.

Теста наистина е елементарен: Включваме моя електрожен на празен ход, амперклещите ще покажат консумация около 5А. Ако тази джаджа наистина оправя дефазирането (което е много вероятно) с нея консумацията ще бъде 0,03А защото активната мощност, която консумирам е само 5W.
Внимавай какво залагаш на амперклещите mhihi , щото на тях им е все едно дали тока е активен или реактивен.
Все пак тези, които приемат примера ми за доказателство за икономия на 99,5% от сметката за ток ще се разочароват - електромера отчита само 5W дори и без модерни измишльотини.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 19 дек 2010 0:34

ktamen написа:Внимавай какво залагаш на амперклещите mhihi , щото на тях им е все едно дали тока е активен или реактивен..

Прав си абсолютно, това с топките беше за публиката. Както и да го погледнеш, това недоразумение "влияе" на реактивната мощност. Тя не е фактор в сметките за тока.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 дек 2010 0:50

Ljubon написа:Дори имаше тарикати навремето, които слагаха последователно във веригата мощни дросели, за да превръщат активната в реактивна енергия и съответно да плащат по-малко. Затова и в старите луминисцентни лампи, които се палеха с дросел, се слагаше и кондензатор, за да компенсира реактивната енергия на дросела и да се отчита като активна...

Ако беше възможно такова превръщане от активна в реактивна и обратно значи е възможно това устройство наистина да икономисва тока, за съжаление това няма как да се случи.
Тарикатите са си губили времето и парите подобно на тези балъци дето си купуват подобни измишльотини, а кондензатора в луминисцентните лампи няма връзка с показанията на електромера.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 19 дек 2010 15:47

Miki написа:Ей, много баламурници има още, а па тия - 40 % хаха, поне да бяха понамалили малко, та да изглежда по-правдоподобно. :не:

Съгласен съм - и аз все се чудя като започнат да ловят идиоти с обяви "работа от вкъщи, не се иска никаква квалификация, седмичен доход от 1000 лв нагоре" защо поне не слагат някаква по-скромна и реалистична сума. Тия с процентите са същата работа. Явно дълбокият психологически замисъл е, че който е толкова прост да повярва в чудото ще е също толкова прост да не оцени смисъла от 15-20% икономия - ще иска 40-50%, ако може и 95% да спести.

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Пон 20 дек 2010 19:29

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 20 дек 2010 19:34

Не е луд тоя, дето продава пенкилера... Щом има глупаци, дето да го купят!
:beer

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 23 дек 2010 19:57

miti_kamenov написа:http://www.youtube.com/watch?v=5ecJth-X0o4

Браво колега! Това е устройството. Аз търси инфо за това у/во, но открих само търговски рвклами. Там също правят подобен тест и показва по-малък ток. Въпросът е все пак ако някой го е купил и вече е платил месечна сметка да сподели впечатления.

:lol:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 23 дек 2010 21:15

ila написа:Здравейте колеги!
........ работа бил да изглажда пулсацийте на синусоидата и да оправя cos f.
............

Много е трудно "нещо" или "някой" да се противопостави на пулсациите на мрежовото напрежение.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 28 дек 2010 13:02

А тва на клипа лампи ли са бре че не мога да разбера,и ако да какви лампи.Щото тоя реактивен компенсатор който тая мижава кутийка с един кондензатор се мъчи да имитира работи само при индуктивен товар-на лампи с нажежаема жичка,печки бойлери и тем подобни не действа.А да ви светна че всеки мотор било в прахосмукачка било другаде си има вграден кондензатор вътре няма нужда да си купувате друг mhihi .Това е приложимо и напълно реално само за големите предприятия (вкл и това дето работя) които имат много ел двигатели,и ако реактивния компенсатор както често се случва при нас се рестартира и не тръгне консумацията в ампери скача с 15-20%.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 28 дек 2010 20:37

http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.ph ... F0&start=0

Тук е засегнат интересен метод за "икономия",който мисля че може би ще повлияе на електромера (механичен), но понятията ми по програмиране на ПИК-ове са много слаби, и немога да го направя за да видя дали ще има ефект:

Колеги, няколко пъти във поста ми споменах ИНЕРЦИОНЕН МОМЕНТ! И също така не случайно Ви говоря за руския стил в електрониката. Метода, който Ви описвам използва недостатъка на механичния електромер. Никъде на съм казал, че кондензатора се зарежда и разрежда на всеки полупериод. Освен това с един PIC следя нулата на напрежението и започвам да го зареждам ТАМ. Зареждам го за ОСЕМ полупериода. Кондензатора е 200uF. Разреждам го обратно за около 100us. Смятайте енергията. Правил съм го. И работи! Спирам, че това се превърна в ръководство "как да крадем ток" и нашите мили приятели от НЕК ще затворят форума . Пък и мисля, че който трябваше, ме разбра.

A на електронен електромер съм чувал че също може да се повлияе - правело се нещо с тактовата честота на АЦП-то т.е. преобразователя който преобразува тока в цифров сигнал, но само това ... :?

А иначе ето ви енергоспестяващ уред :lol:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.ph ... F0&start=0

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 29 дек 2010 9:55

Едва ли има капка истина в това дето рекламират. Това устройство може и да спести 1% със сто зора, ама едва ли. Особено па на тия новите електромери може да ме вкара и в повече разход даже. :lol: Това за 30-40% хаха... :063: Значи от 300-400 киловата на месец би трябвало да ми падне на 220 киловата като изглади синусоидата и оправи cos f на моторите викаш а? :roll: :063: Ти гледал ли си ги промеливотоковите пулсации 50Hz на осцилоскоп та вярваш на такива работи? :roll:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 29 дек 2010 10:15

На Новогодишния базар в НДК има един щанд на който продават Енергоспестяващо устройство - "Майк".

Нали ,ако имаше и 1% истина, тия от електроразпределителните дружества да са
вдигнали вой до небето.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”