препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 28 окт 2006 19:29

Всеки си прави избора :).И аз не съм фен мн мн на 2-ра употреба, но сме сложили над 400 бройки и до сега сериозни проблеми не е имало.Проблемите идват от скапана ел мрежа и токови удари.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 28 окт 2006 21:35

но сме сложили над 400 бройки и до сега сериозни проблеми не е имало.
Ето това е .... а аз си спомням с неудоволствие срещата с старите инвертори ( офф и с новите :evil: ) които винаги имат начин да ти покажат нещо ново :wink: Особенно липсата на електронииките, особенно неремонтируемите силови модули с подходяща цена :evil: разваля картината а както отбеляза инверторите мнооого харесват скапаната ни мрежа за когото БДС е някакво абстрактно понятие :lol: :lol:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 28 окт 2006 22:19

Мдам.Пак добре, че има трафове да намалят на 100 волта и малко от малко компенсират.А за последния ти пост - съгласен :)

ПП: да не се отплесваме от темата, че .... :)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 29 окт 2006 8:25

Мойто мнение за климатиците се заключва в името ОСАКА :) имам и инверторен Панасоник 12, но минусовата Осака работи доста по-добре и предлага доста повече екстри :) В климатиците осака всичко е Хайер , така че се сещайте за кво качество говорим,за цената пък да не говорим.За 1300лв ще си сложиш две 12-ки ,минусови,и евентуално за още малко пари направо инвертори :wink: Не се лъжи по марки защото всичко се прави на едно място и нема смисъл да плащаш табелки некви.Обаче ако се спреш на Осака само в фирмения магазин,защото Техномаркет товарат с монтажа :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 29 окт 2006 8:32

аз съм с 12 на панасоник инвертор ползвам го от 3/4 год никакви грижи нямам с него зимата топли много добре! преди 2 год взех един хаер пак инвертор ми няма нищо общо с панасоника мисли много зимата ...абе не е същото е да има разлика и в парата :D

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 29 окт 2006 8:50

се заключва в името ОСАКА Smile имам и инверторен Панасоник 12,
Колега , не ми се заяжда, ама да сравниш Панасоник инвертор с осака ( не заслужава даже с голяма буква да я напиша) си е направо светотатство :!: Едно мога да кажа - иди да ти поправят панасоника - явно не е наред. - я газ няма я нещо такова :wink: А за марките хм...навсякъде има момента да се плаща за име ама то ако трябва да платя за пасат + името ще го направя ( аз де :lol: ) а ти бъди здрав с новата си лада ( без името) .... съжалявам, ама сравнението е горе долу такова .....

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 29 окт 2006 23:21

Такааааа!
В къщи си има 3 климатика 12-ка,9-ка Памасоник и Шарп 14-ка втора употреба.12-ката я има от 6 години и снея се топлим.Тази 14-ка ми беше в офиса с още една такава и топлеха 120 м2 като ги спирахме през ноща.А 9-ката е в моята стая дето е по малка от един гараж.
Няма да си кривя душата но тези японските Шарпове дето са 110в съм много доволен.Имат саме един недостатък,че се налага да ги дърпам от контакта докато не работят.
Нямам оплаквания от нито един от тях.

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Пон 30 окт 2006 0:31

DAIKIN никой не е споменавал дотук.
А те са т.нар. "Мерцедес" при климатиците.
Иначе определено що е японско е много добро.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 30 окт 2006 1:08

здравейте колеги и аз съм на такава вълна в момента и си позволявам да се включа в темата на градския зада не пускам същата ,дори от два-три дни обикалям из магазините в бургас и общо взето се бях спрял на панасоник инвертор 12 от техномаркет,днес обаче в технополис видях,че има carrier-по принцип тази марка правят хладилните инсталации на камиони бусове ,промишлени хладилни инсталации и т.н.,дали правят добри климатици за битови нужди,някой има ли отзиви лични за тях и изобщо някой чувал ли ез а тези климатици нещо ,видях и дженерал електрик-инверторен също в технополис ,и сега се колебая , а всъщност всички предполагам са си китайски,то кое не е вече,така че късмет му е майката само да го избера веднъж,че зимата хлопа на вратата

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 30 окт 2006 9:59

За тези пари Мицубиши просто няма смисъл да търсиш нещо друго.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 30 окт 2006 19:44

общо взето се бях спрял на панасоник инвертор 12

От всичко що спомена - това е зрънцето истина :lol:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 31 окт 2006 8:34

carrier- Американска фирма , направила първия климатик. Ако се съди по това и по това че правят големи хладилни инстарациии плюс високата цена би трюбвало да са черешката на сладоледа. Все пак е хубаво да прецениш дали един климатик ще е подходящ за тебе. Тоест какво искаш от него. Повечето хора купуват на сляпо и после недоволстват от марката. А тоя климатика като си има неподходящи характеристики не може да надскочи себе си колкото и да е качествен.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 31 окт 2006 9:20

благодаря за отзивчивостта, спрях се и вече купихме Панасоник Инвентор 12ка - Made in Japan.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 31 окт 2006 9:27

vesellin написа:благодаря за отзивчивостта, спрях се и вече купихме Панасоник Инвентор 12ка - Made in Japan.

Понеже времето застудява вече, ще дадеш ли отзиви, т.к. и на мен ми предстои подобна покупка...?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 31 окт 2006 9:29

vesellin написа:благодаря за отзивчивостта, спрях се и вече купихме Панасоник Инвентор 12ка - Made in Japan.
не си сбъркал споко и аз съм с такъв никви грижи топли яко! аз зимата съм предимнно на него :D

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”