Вредно ли е за климатика ми

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Вредно ли е за климатика ми

Мнениеот mely » Вто 17 яну 2012 11:24

Отдето искаш от там я заливай ,така или иначе топлата вода ще отиди на дъното при леда.Ако ще заливаш през вентилатора изключи климатика да не ти измие очите.И с кофа и с шише става.Бавно бавна ме да личнеш кофата върху него...вадата ще си намери път да изтиче и няма да има загряващ ефект.Само не прави глупости да ръгаш/чегъркаш /дупката отдоло.Питата е много близо до дупката и може да има "Муш - въх уби ма" пссссъъът....и нема фреон.

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Вто 17 яну 2012 11:31

...да го пусне на студено за 10-20 мин и ще се оправи сам....забива му най ниската стойност на дистанционното (сигурно 16 ) и го оставя....това е !!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 яну 2012 11:35

Дал съм инструкции на майка ми да се опита с сушуара да се опита да го размрази.
Каза ми че сега на дупката няма лед викам и погледни през дупката дали се вижда още нещо вътре.
Казва, че нищо не се вижда ама и тя е прилеп като мен не вижда ако ще и шифт 78 да и сложиш.
Сега съм и казал да чака размръзяване дали ще потече нещо.
Ако ли не довечера изклювам климата и с кофа вода почвам да го поливам. Докато не потече отдолу.
Благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 яну 2012 11:36

motofan написа:...да го пусне на студено за 10-20 мин и ще се оправи сам....забива му най ниската стойност на дистанционното (сигурно 16 ) и го оставя....това е !!

На студено ще тръгне ли изобщо? Сега вънка е -6 Г.
А и нали тогава от другият изход ще почне да капе а той е на маркуч и ще замръзне на мига.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 17 яну 2012 12:16

Зависи от климантика .Дайкините не тръгват - имат външен дагчик.Ако е прост тръгва но духаш с сешоара на вътрешното тяла отдясно - казваш му че е горещо.Но файда няма да има - притебе леда не е по питата а в тавата.Това работи когато е обледенен целия климатик.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 яну 2012 12:25

То и за това питам аз, защото май веднъж детето си играеше с дистанционното и климата не показваше никакви признаци на живот. А той е го пуснал на студено да духа.

П.С. :
Майка ми май е успяла сега като се размръзява от отвора капело вода.
Но аз профилактично довечера мисля да му плисна една кофа вода за да съм сигърен, че не е останало нищо вътре.
На всички :bowdown :bowdown.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 17 яну 2012 12:58

Adnan написа:То и за това питам аз, защото май веднъж детето си играеше с дистанционното и климата не показваше никакви признаци на живот. А той е го пуснал на студено да духа.

П.С. :
Майка ми май е успяла сега като се размръзява от отвора капело вода.
Но аз профилактично довечера мисля да му плисна една кофа вода за да съм сигърен, че не е останало нищо вътре.
На всички :bowdown :bowdown.

Просто излишно си се притеснил явно . За да имаш по-малко проблеми от това естество не слагай маркучи и разни удължители на "чичура" mhihi защото така по-лесно замръзва и се запушва , а после се пълни с лед и няма размразяване без прилагане на горната методика . Повечето климатици не тръгват да охлаждат при отрицателни външни температури , а и както стана на въпрос няма да има ефект - питата ще се стопли и размрази , но не и леда под питата .

Ако е прокапало , хич не се занимавай , дори промивка на питата не е необходима , тя зимата си се измива постоянно .

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 17 яну 2012 13:33

Промивка на питата е хубаво да се прави ама не му е сега времето.Аз лично преди летния сезон винаги правя с маркуча и с меглио и на трите клими.Не знам кво се мие зимата ама такава гняс изтича .
Чиста пита= по добър топлообмен= по- високо КПД=по малко пари за ток :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 17 яну 2012 13:41

Добре де,при по-ниските температури,тия климатици не се ли размразяват сами ? Моя,примерно като е под -5 и на няколко цикъла,започва да духа студено,показва,че е доста ниска температурата и изведнъж избуфти и даже се вижда как влиза като пара направо от вътрешното тяло,а външното поне на 2-3 метра от него има пара (перката я праща до там чак).

Климатика е Осака и е на 8-9 год.,а скоро разбрах,че ги били сглобявали в Бургас...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 яну 2012 13:47

feikot написа:Добре де,при по-ниските температури,тия климатици не се ли размразяват сами ?

Да размразяват се но когато става процедурата се отделя вода. Точно тази вода по време на изтичане замръзва от отвора който е малък.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 17 яну 2012 18:57

Колеги нали климатика сам си се размразява :) Какви са тия кофи, какви 5 лева. Да не е паднало до минус 30, че прилагате тези техники.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 17 яну 2012 19:10

а пък аз не мога да разбера,що казвате че замръзвал под еди кви си градуси.аз като го пусна цяла нощ да си топли как ша замразне?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 17 яну 2012 20:32

nurv написа:...паднало до минус 30, че прилагате тези техники.

При минус 30 се прилага друга техника - пуска се маслен радиатор или духалка , защото имат по-голямо КПД :idea: :) !

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 17 яну 2012 21:59

nurv написа:Колеги нали климатика сам си се размразява :) Какви са тия кофи, какви 5 лева. Да не е паднало до минус 30, че прилагате тези техники.

Абе колеги ,що не четете темата ами през 2-3 мнения.Размразяват се -да .Всичките се размразяват и ония дет чаткат като фуражомелки и те се размразяват...ама що ли чаткат....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”