Вредно ли е за климатика ми
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Вредно ли е за климатика ми
Отдето искаш от там я заливай ,така или иначе топлата вода ще отиди на дъното при леда.Ако ще заливаш през вентилатора изключи климатика да не ти измие очите.И с кофа и с шише става.Бавно бавна ме да личнеш кофата върху него...вадата ще си намери път да изтиче и няма да има загряващ ефект.Само не прави глупости да ръгаш/чегъркаш /дупката отдоло.Питата е много близо до дупката и може да има "Муш - въх уби ма" пссссъъът....и нема фреон.
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
...да го пусне на студено за 10-20 мин и ще се оправи сам....забива му най ниската стойност на дистанционното (сигурно 16 ) и го оставя....това е !!
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дал съм инструкции на майка ми да се опита с сушуара да се опита да го размрази.
Каза ми че сега на дупката няма лед викам и погледни през дупката дали се вижда още нещо вътре.
Казва, че нищо не се вижда ама и тя е прилеп като мен не вижда ако ще и шифт 78 да и сложиш.
Сега съм и казал да чака размръзяване дали ще потече нещо.
Ако ли не довечера изклювам климата и с кофа вода почвам да го поливам. Докато не потече отдолу.
Благодаря за отговорите.
Каза ми че сега на дупката няма лед викам и погледни през дупката дали се вижда още нещо вътре.
Казва, че нищо не се вижда ама и тя е прилеп като мен не вижда ако ще и шифт 78 да и сложиш.
Сега съм и казал да чака размръзяване дали ще потече нещо.
Ако ли не довечера изклювам климата и с кофа вода почвам да го поливам. Докато не потече отдолу.
Благодаря за отговорите.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
motofan написа:...да го пусне на студено за 10-20 мин и ще се оправи сам....забива му най ниската стойност на дистанционното (сигурно 16 ) и го оставя....това е !!
На студено ще тръгне ли изобщо? Сега вънка е -6 Г.
А и нали тогава от другият изход ще почне да капе а той е на маркуч и ще замръзне на мига.
- mely
- Двигател:
Зависи от климантика .Дайкините не тръгват - имат външен дагчик.Ако е прост тръгва но духаш с сешоара на вътрешното тяла отдясно - казваш му че е горещо.Но файда няма да има - притебе леда не е по питата а в тавата.Това работи когато е обледенен целия климатик.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То и за това питам аз, защото май веднъж детето си играеше с дистанционното и климата не показваше никакви признаци на живот. А той е го пуснал на студено да духа.
П.С. :
Майка ми май е успяла сега като се размръзява от отвора капело вода.
Но аз профилактично довечера мисля да му плисна една кофа вода за да съм сигърен, че не е останало нищо вътре.
На всички
.
П.С. :
Но аз профилактично довечера мисля да му плисна една кофа вода за да съм сигърен, че не е останало нищо вътре.
На всички

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Adnan написа:То и за това питам аз, защото май веднъж детето си играеше с дистанционното и климата не показваше никакви признаци на живот. А той е го пуснал на студено да духа.
П.С. :
На всички![]()
.
Просто излишно си се притеснил явно . За да имаш по-малко проблеми от това естество не слагай маркучи и разни удължители на "чичура"

Ако е прокапало , хич не се занимавай , дори промивка на питата не е необходима , тя зимата си се измива постоянно .
- mely
- Двигател:
Промивка на питата е хубаво да се прави ама не му е сега времето.Аз лично преди летния сезон винаги правя с маркуча и с меглио и на трите клими.Не знам кво се мие зимата ама такава гняс изтича .
Чиста пита= по добър топлообмен= по- високо КПД=по малко пари за ток
Чиста пита= по добър топлообмен= по- високо КПД=по малко пари за ток

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Добре де,при по-ниските температури,тия климатици не се ли размразяват сами ? Моя,примерно като е под -5 и на няколко цикъла,започва да духа студено,показва,че е доста ниска температурата и изведнъж избуфти и даже се вижда как влиза като пара направо от вътрешното тяло,а външното поне на 2-3 метра от него има пара (перката я праща до там чак).
Климатика е Осака и е на 8-9 год.,а скоро разбрах,че ги били сглобявали в Бургас...
Климатика е Осака и е на 8-9 год.,а скоро разбрах,че ги били сглобявали в Бургас...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:Добре де,при по-ниските температури,тия климатици не се ли размразяват сами ?
Да размразяват се но когато става процедурата се отделя вода. Точно тази вода по време на изтичане замръзва от отвора който е малък.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Колеги нали климатика сам си се размразява
Какви са тия кофи, какви 5 лева. Да не е паднало до минус 30, че прилагате тези техники.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
а пък аз не мога да разбера,що казвате че замръзвал под еди кви си градуси.аз като го пусна цяла нощ да си топли как ша замразне?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
nurv написа:...паднало до минус 30, че прилагате тези техники.
При минус 30 се прилага друга техника - пуска се маслен радиатор или духалка , защото имат по-голямо КПД

- mely
- Двигател:
nurv написа:Колеги нали климатика сам си се размразяваКакви са тия кофи, какви 5 лева. Да не е паднало до минус 30, че прилагате тези техники.
Абе колеги ,що не четете темата ами през 2-3 мнения.Размразяват се -да .Всичките се размразяват и ония дет чаткат като фуражомелки и те се размразяват...ама що ли чаткат....
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”