Лаптоп,но от къде?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
silver14m
Автомобил:
Двигател:

Re: Лаптоп,но от къде?

Мнениеот silver14m » Сря 28 мар 2012 23:36

Дайте някой английски сайт за лаптопи,да видя горе-дулу на какви цени вървят. :oops: :oops:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 29 мар 2012 8:21

silver14m написа:Проблема е това,че от Англия няма гаранция,докато като е купен от тук си има. :D

Това просто не е вярно!!!

Проблемът е по-скоро, че Англия е единствената страна в ЕС която знам, освен България, където е допустимо гаранцията на лаптоп да е само 1 година! И повечето са именно така!

1 година гаранция имаш при всички положения, просто трябва да се информираш дали е международна (на 99% от бизнес сериите е международна).

Ако искаш повече от 1 - тогава се доплаща, да.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 29 мар 2012 18:45

Haralampi написа: Англия е единствената страна в ЕС която знам, освен България, където е допустимо гаранцията на лаптоп да е само 1 година! И повечето са именно така!

Специално за България, всяка стока е с 2 години гаранция от търговеца. Въпреки че някои производители дават 1 година гаранция, спокойно до втората година може да предявите рекламация към търговеца и няма основание да ви откаже. Важно е само да пазите касовия бон!

Потребителски аватар
silver14m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silver14m » Съб 31 мар 2012 15:10

И как никой не ми дава някакъв отговор,дали е по-добре да се купи лаптоп от там,ако може да ми дадете сайтове за орентировъчни цени. :wink:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 15:12

silver14m написа:И как никой не ми дава някакъв отговор,дали е по-добре да се купи лаптоп от там,ако може да ми дадете сайтове за орентировъчни цени. :wink:

Е кой искаш да ти даде отговор :D Избери си лаптоп, виж къде е по-евтин и прецени дали си заслужава :)) Кой да го свърши вместо теб?

По принцип в Европа най-доброто място за пазаруване на техника е Германия - минимум 2 години гаранция, максимално конкурентноспособни цени и т.н.

Ама пак е въпрос на конкретен продукт - проучи, виж, избери си, прочети дали гаранцията е международна......

http://www.amazon.co.uk
http://www.ebay.co.uk
локалните страници на съответните производители (почти всички имат онлайн store)
...

Принципно ако си мислиш, че там ще намериш нещо на половин цена спрямо БГ - се лъжеш жестоко. Може да изхождаш от разлика в интервала 5-25%, което пак не е малко но сам прецени...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 31 мар 2012 17:53

Разликата там е в Секънд хенда 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”