phantom_ написа:Аз си взех една от Карфур 12в.-220в.,на промоция около 90лв. преди 3-4г. не помня точно и съм много доволен при 30гр. външна температура ми държи мастиката на кристали

Колега айде малко по сериозно ако може !
За да държи на кристали мастиката трябва чантата и Пелтието от 90 лева да издухва -5 градуса поне. А реално при стайна 25 то издухва 13 вътре и 50 градуса навън. Вчера го тествах !!!
Елемента на Пелтие няма какво да се прецака, освен вентилаторите.
Та само компресорна чанта от 500 лева може да направи минусова температура. При 30 градуса външна получаваш 15 вътре !
Това Пелтие единствено духа хлад от 13-10 градуса и може да поддържа вече охладените продукти студени, но не и да ги изстудява.
----------------------------
А по моят въпрос за да съм точен -
Бърз отговор, понеже не е ел форум тук и не получих инфо.............
Та номера с В-тек импулсното захранване става, но естествено загрява до към 60 градуса и се пипа но пари леко. Така че трафа е по удачният вариант !
Чнтата издухва 13 градуса при стайна 25. Консумацията я мернах с правотоковите амперклещи на Хайелек- 3,95 ампера.
Явно тия импулсни не са предвидени да се товарят на повече от половината им мощност. Понеже на импулсното му дават 5 ампера и 60 вата мощност, а чантата реално хаби 12,65в х 3,95а = 49,67вата. Което товари в повече адаптера съдейки по температурата му на работа и сравнявайки я с тази на адаптера на Лаптопа ми.
Хората са предупредили на кутията че не е добре да работи по принцип повече от 12 часа без почивка. Чантата може 36 часа. Обаче нощно време няма кой да я трае да бучи. Така че през деня ще бачка, а през нощта ще почива.
В крайна сметка ми излезе 22 лева всичко, а иначе щеше да е 39 трансформаторното с буксата.
Кабелите задължително да са дебели-1,5 кв минимум, че на накрайника за запалката който ползвах бяха дали едно тънко кабелче което естествено загря и го подмених веднага.