Блондинка и Windows - HELP!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Re: Блондинка и Windows - HELP!

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Пон 22 юли 2013 0:07

Извинявам се че пиша тук, но да не отварям нова тема :redface .
Някой може ли да ми даде линк за читав Windows 7 32-bit на лс. :beer

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 22 юли 2013 9:10

zografski написа:Тя жената понеже е с 7 ядрен процесор и хардуер за 2000лв. ае стига :D Ако искаш да ти покажа как сам си ги намира :D

Давам ти само 2 примера от последните ми инсталации, и спирам с обученията :) 1. Sony Vaio на няколко години, заводски с Vista (ако много държиш, ще се напъна за точния модел), освен, че не си намира драйверите, с 64-битова 7-ца всички възможни драйвери на видеото, дори от сайта на производителя на чипа, изобщо не тръгват. 2. Супер бюджетни HP-та (650-серията, или Пробуци), с масов хардуер уж - пак теглене и инсталиране на драйвери :) Като казвам 7-ца, имам предвид Ultimate SP1.

Последна промяна от Gal на Пон 22 юли 2013 9:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 22 юли 2013 9:10

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 22 юли 2013 9:18

Gal написа:
zografski написа:Тя жената понеже е с 7 ядрен процесор и хардуер за 2000лв. ае стига :D Ако искаш да ти покажа как сам си ги намира :D

Давам ти само 2 примера от последните ми инсталации, и спирам с обученията :) 1. Sony Vaio на няколко години, заводски с Vista (ако много държиш, ще се напъна за точния модел), освен, че не си намира драйверите, с 64-битова 7-ца всички възможни драйвери на видеото, дори от сайта на производителя на чипа, изобщо не тръгват. 2. Супер бюджетни HP-та (650-серията, или Пробуци), с масов хардуер уж - пак теглене и инсталиране на драйвери :) Като казвам 7-ца, имам предвид Ultimate SP1.

VAaio и пробуци ли ми даваш за пример (и аз съм с probook и си намира абсолютно всичко сам ;) ) :h020 И vista чета, тя верно, че е почти като 7цата ама йок. Аз пък толкова 7ци съм инсталирал и 32ки и 64ки и да ти кажа единствено драйвери за монитор съм инсталирал допълнително и най-много за някой стар принтер. Дори и Win server 2008r2 почти винаги си намира всички драйвери. Няма да спора за тия Vaio-вци дето ги купувате... Вземи си ябълка (mac\apple) и питай после що ще трябва да си търсиш драйверите и няма да ги намира с win upd. С теб колежке не ми се спори ти винаги си най най...

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пон 22 юли 2013 9:35

zografski написа: С теб колежке не ми се спори ти винаги си най най...
Дори не четеш внимателно, на Sony-то слагах 7-ца, а си беше с Vista и 4GB RAM, което логично би следвало да значи, че ще е готово за 7-ца, и то 64-битова, е да, ама не. Ако си с 5-годишен Пробук-сигурно си намира всичко :) Купуваме... :icon_lol Казах ли, че са мои? Колко толкова много 7-ци си инсталирал и откога? 98 знаеш ли какво е? 95? А 1, 2, 3 и т.н... ? Първата ми седмица беше по партньорска програма, преди да излезе официално още. :) Виждала съм и ябълки с Windows :mhihi
И да, добре е да не спориш, нямаме кво да си мерим (или поне аз нямам), но със сигурност съм тренирала повече:)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 юли 2013 9:40

:h020 добре мис знае всичко :h020 всеки ден инсталирам нови и нови pc-та (и то не само с windows), така че отново ще кажа, че с мис знам всичко не споря (нали знаеш най-знаещите всъшност колко знаят) :mhihi Чак па давала уроци :banghead ако от теб трябваше да взимам урози за тази сфера :bishop

:negramotno

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 22 юли 2013 9:42

Zografski, знаем, че си експерт. Явно няма нужда тогава да ти давам пример с Radeon HD3200 (по спомен) и няколко GeForce-а, които най-случайно имат грешен драйвър в Windows Update. И за сумати други модемченца, вградени wifi карти и др. устройства, които нямат драйвъри. Да не говорим за по-специфични неща като сензорите в някои по-нови системи за защита на твърдите дискове... А пък особено на Probook 4-нещо-си блутута без ходене до сайта на HP... Но както и да е...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 юли 2013 9:44

slimmer написа:Zografski, знаем, че си експерт. Явно няма нужда тогава да ти давам пример с Radeon HD3200 (по спомен) и няколко GeForce-а, които най-случайно имат грешен драйвър в Windows Update. И за сумати други модемченца, вградени wifi карти и др. устройства, които нямат драйвъри. Да не говорим за по-специфични неща като сензорите в някои по-нови системи за защита на твърдите дискове... А пък особено на Probook 4-нещо-си блутута без ходене до сайта на HP... Но както и да е...

Абе то има случаи, но масово си ги намира повечето, както казваш има и пропуски, но в моята практика това са 2-3% и с времето ще бъдат добавени и тези пропуски :c020 просто всичко си идва с времето.

Последна промяна от zografski на Пон 22 юли 2013 20:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 22 юли 2013 9:46

Е в мойта са доста повече случаите... И мисля, че трябва да прочетеш форумните правила малко...

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пон 22 юли 2013 10:13

zografski написа:Абе то има случаи, но масово си ги намира повечето, както казваш има и пропуски, но в мойта практика това са 2-3% и с времето ще бъдат добавени и тези пропуски :c020 просто всичко си идва с времето.

Или със сервизните пакети? :icon_lol Пак си стана hardware.bg... Ключ?

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 22 юли 2013 17:09

аз за сефте чувам седмица да не намери драйвер сама

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 юли 2013 18:52

Има, но рядко не може да си намери за видеокартата или за процесора примерно, в повечето случаи поне в моята практика може да не си намери за bluetooth device-а, принтера, sd card reader-a или други такива устройства, които не са чак толкова важни(или поне в началото), но в цялостна равносметка не съм имал занимавка много много с търсене на драйвери с win7.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 22 юли 2013 20:30

според мене ако е прецакан тогава не може да си намери драйвер , например моя си загуби драйвера за USB след като почистих с PCleaner ,ако го кача в замунда всички ще мислят че е така :)

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Пон 22 юли 2013 20:32

Без значение дали си намира драйвери сам или не - (почти) винаги е добра идея да се ъпдейтнат.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Вто 23 юли 2013 8:30

zografski написа: Има, но рядко не може да си намери за видеокартата или за процесора примерно, в повечето случаи поне в моята практика може да не си намери за bluetooth device-а, принтера, sd card reader-a или други такива устройства, които не са чак толкова важни(или поне в началото), но в цялостна равносметка не съм имал занимавка много много с търсене на драйвери с win7.

Масово не намира и LAN и Wi-FI. Особено 64-битовите версии. Пак ти казвам, не си имал достатъчно опити. И не, не ми е бъгава версията, Ultimate (и 32 и 64-битов) SP1, имам и Pro 64 SP1, даже оригинален. :icon_lol .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”