Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот azrod » Вто 17 апр 2012 7:57

k.iliev написа:
Iezekil написа:
k.iliev написа:Чудно ми е много от вас в какъв свят живеете.Прочетох доста мнения и виждам,че на доста от хората са им промити мозъците от радиото и телевизията.Нека ви кажа какви са договорите в по-голямата част от света и как процедират,защото на някои от изказванията човек,ако ги чуе може да се посмее от сърце.

Е я ни кажи тогава как е по света,щом братовчедка ти е в чужбина а ти си тук.Имам приятел в Испания,който ми звъни от там и за 20 минути разговор плаща 5 наши лева.До колкото знам е с предплатена карта.

Muncho написа:ХА-ха-ха... ама си и верваш :Mr Green Fun .

Кое е толкова невероятно,че да не си и вярвам?Аз задължения нямам,както искаш така го тълкувай.

Не коментирам цени. Нормално е да са много по-ниски цени от нашите, все пак компаниите имат много повече абонати. Говорех за договорите. За 20Euro говори неограничено в мрежата на оператора и праща sms-и и има май 1000мин(не съм сигурен) към всички. Обаче иска ли да ползва мобилен интернет направо си скъсва нервите. По-бавен е и е много по-скъп от нашия... За 40лв Глобул предлага 700мин примерно към всички, от които могат да се ползват 100за безплатен роуминг и разговори към втора мобилна зона

Не знам за коя мрежа говориш за Англия, но като бях там нещата не бяха много по-различни от нашите мрежи, дори и сим картите бяха същите - за пример донесох си телефон, който само след един ъпдейт на фърмуера с незаключен стана напълно използваем. Познавам хора, които и следващи години ходиха и беше същото. А за чипа ... да не си гледал микроСИМ-картите - виж за пример в youtube какво представляват.

Иначе ми е ясно, че англичанина за 25 паунда се разцепва да говори вътрешни разговори независимо с кой оператор в същата държава - те затова правят и тази преносимост на номера толкова важна. За да можеш да си смениш доставчика когато вече не е ОК и да можеш да си говориш спокойно не само в рамките на мрежата на новия доставчик, а не като в БГ - имам 1500 минути към глобАл и 30 към другите мрежи и трябва видиш ли да проверявам кога някой с номер "089.." си го е пренесъл, че да няма сметки от рода на над 100 лева...

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Вто 17 апр 2012 9:29

А за чипа ... да не си гледал микроСИМ-картите - виж за пример в youtube какво представляват.

Прекалено добре знам какво е микросим... говоря ти за телефони, в които картата е вградена в телефона. Донесоха ми да го разкодирам, но не ми се рискуваше... Пример cell phonе-ите, които се продават директно на кутията им пише IMEI и СИМ.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 10 май 2012 18:41

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 май 2012 13:28

azrod написа: а не като в БГ - имам 1500 минути към глобАл и 30 към другите мрежи и трябва видиш ли да проверявам кога някой с номер "089.." си го е пренесъл, че да няма сметки от рода на над 100 лева...

Щом е в рамките на оператор е добре. Щото има и такива с безброй хиляди минути към 3 до 5 номера.

Потребителски аватар
CHILIEV
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CHILIEV » Сря 30 май 2012 23:20

Тук можете да се включите в разследването за тези "прекрасни" договори и да съдействате...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 27 сеп 2012 20:52

ВНИМАВАЙТЕ С БОБ И техните телефони!
Реших да прехвърля и договора на майка ми към тях. Но и да й взема на жената и нов телефон. Евтин, непретенциозен, те други и нямат.

Какво беше учудването ми, когато се оказа, че телефонът на Боб е ЗАКЛЮЧЕН САМО ЗА КАРТАТА С КОЯТО Е КУПЕН!!!!! :screwy
Дори не е за ползване към мрежата на оператора!
Имам друга карта пак на Боб, която не може да работи с този телефон! Това точно го няма никъде в договора им. След разговор с оператор се оказа, че искат 50 лв за да предоставят кода. :beat_butt2
На мен не ми е зор, аз го купих за да се ползва са тази карта и дали ще може и с други не е принципиално важно лично за мен. Но тия май живеят във времената на крепостното право!
Но пиша да го имат предвид колеги, които решат да купят телефон от БОБ-а.

ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОБ СА ЗАКЛЮЧЕНИ САМО ЗА КАРТАТА, ЗА КОЯТО СКЛЮЧВАТЕ ДОГОВОР!
Това точно няма как да го разберете от договора си.

Последна промяна от Aneto на Чет 27 сеп 2012 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 27 сеп 2012 20:54

Aneto написа:ВНИМАВАЙТЕ С БОБ И техните телефони!
Реших да прехвърля и договора на майка ми към тях. Но и да й взема на жената и нов телефон. Евтин, непретенциозен, те други и нямат.

Какво беше учудването ми, когато се оказа, че телефонът на Боб е ЗАКЛЮЧЕН САМО ЗА КАРТАТА С КОЯТО Е КУПЕН!!!!! :screwy
Дори не е за ползване към мрежата на оператора!
Имам друга карта пак на Боб, която не може да работи с този телефон! Това точно го няма никъде в договора им. След разговор с оператор се оказа, че искат 50 лв за да предоставят кода. :beat_butt2
На мен не ми е зор, аз го купих за да се ползва са тази карта и дали ще може и с други не е принципиално важно лично за мен.
Но пиша да го имат предвид колеги, които решат да купят телефон от БОБ-а.

ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОБ СА ЗАКЛЮЧЕНИ САМО ЗА КАРТАТА, ЗА КОЯТО СКЛЮЧВАТЕ ДОГОВОР!
Това точно няма как да го разберете от договора си.

Колега това според мен може да се оправи за 5-10лв ако е обикновен телефон. Да се смени софтуера

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 27 сеп 2012 21:01

Колега, аз пиша, че на мен не ми е зор, аз съм го взела да го ползва възрастна жена, която няма да сменя карти.
Но някой ще се подлъже и после ще им яде попарата. Нека да се даде малко гласност на тези "невидими" условия в договора им.
Другите оператори заключват телефоните за работа в мрежата си, но тия от Боб са съвсем нагли - дори в мрежата им не може да се ползва апарата, освен ако не е с картата, за която е договора.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 27 сеп 2012 21:34

Aneto написа: .....но тия от Боб са съвсем нагли....

Тия БОБ са М-тел а те винаги са си били нагли

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 27 сеп 2012 22:00

mccoy написа:
Aneto написа: .....но тия от Боб са съвсем нагли....

Тия БОБ са М-тел а те винаги са си били нагли

М-тел иска да си измие ръцете с боб.. Тоест да си върне абонатите но повече потъва. Гледах че дективиране на гласове беше към 6лв в тоя боб или 3лв не помня

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 28 сеп 2012 11:37

Всички оператори си заключват почти телефоните, не мога да разбера какво се удивлявате. И това си е тяхно право, затова телефонът се нарича "субсидирано устройство". Кодът за отключване може да бъде взет като мине 1-, 2-годишния договор, който сте сключили и вече той си е напълно отключен за всички мрежи и карти. Така е и на запад, друг е въпросът, че там се дават читави телефони на ниски цени, за които има смисъл да ПЛАТИШ на някой да ти го unlock-не. А за тези тук дето са базови "ало-ало" няма абсолютно никаква полза да даваш 10-20 лева за отключване.

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 28 сеп 2012 13:07

Къде на запад е така бе, колега? В 4 държави съм живял и съм имал договори -> никъде не го е имало това.
Пълно безумие си е това - аз си го изплащам телефона всеки месец! :beer
И в България на Виваком са си отключени апаратите, за Глобул не съм сигурен.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 28 сеп 2012 13:50

за глобул - зависи от апарата. в по-долния ценови клас не са заключени.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 28 сеп 2012 13:59

хаха, какво субсидиране имат Мтел за iphone, който продават заключен на цена от 1000 лева с 24 месечен договор :) Ай стига глупости, едно време всичките ми телефони бяха "субсидирани" от немски оператор, и такова нещо като заключване просто нямаше. Ментел и компания изсмукват яко кинти, щото явно достатъчно балъчета все още им купуват "офертите".

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 28 сеп 2012 14:46

Дам.Поради тези причини не си взимам телефони от операторите.
Излизат ми солени mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”