k.iliev написа:Iezekil написа:k.iliev написа:Чудно ми е много от вас в какъв свят живеете.Прочетох доста мнения и виждам,че на доста от хората са им промити мозъците от радиото и телевизията.Нека ви кажа какви са договорите в по-голямата част от света и как процедират,защото на някои от изказванията човек,ако ги чуе може да се посмее от сърце.
Е я ни кажи тогава как е по света,щом братовчедка ти е в чужбина а ти си тук.Имам приятел в Испания,който ми звъни от там и за 20 минути разговор плаща 5 наши лева.До колкото знам е с предплатена карта.Muncho написа:ХА-ха-ха... ама си и верваш.
Кое е толкова невероятно,че да не си и вярвам?Аз задължения нямам,както искаш така го тълкувай.
Не коментирам цени. Нормално е да са много по-ниски цени от нашите, все пак компаниите имат много повече абонати. Говорех за договорите. За 20Euro говори неограничено в мрежата на оператора и праща sms-и и има май 1000мин(не съм сигурен) към всички. Обаче иска ли да ползва мобилен интернет направо си скъсва нервите. По-бавен е и е много по-скъп от нашия... За 40лв Глобул предлага 700мин примерно към всички, от които могат да се ползват 100за безплатен роуминг и разговори към втора мобилна зона
Не знам за коя мрежа говориш за Англия, но като бях там нещата не бяха много по-различни от нашите мрежи, дори и сим картите бяха същите - за пример донесох си телефон, който само след един ъпдейт на фърмуера с незаключен стана напълно използваем. Познавам хора, които и следващи години ходиха и беше същото. А за чипа ... да не си гледал микроСИМ-картите - виж за пример в youtube какво представляват.
Иначе ми е ясно, че англичанина за 25 паунда се разцепва да говори вътрешни разговори независимо с кой оператор в същата държава - те затова правят и тази преносимост на номера толкова важна. За да можеш да си смениш доставчика когато вече не е ОК и да можеш да си говориш спокойно не само в рамките на мрежата на новия доставчик, а не като в БГ - имам 1500 минути към глобАл и 30 към другите мрежи и трябва видиш ли да проверявам кога някой с номер "089.." си го е пренесъл, че да няма сметки от рода на над 100 лева...